Jump to content

Impreza STI 12' olej w zbiorniczku wyrównawczym .

elektrykbp

Recommended Posts

Posted

Witam , pojawił mi się olej w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego i skoczyła mi temperatura. W jednym zbiorniczku jest ok a w drugim pojawia się olej. Bokser ma dwie głowice. Czy to wina jednej , uszczelki pod głowicą...? Z serwisu w W........ Powiedział mi ze ktoś mi dolał oleju do zbiorniczka;). Wymianę zrobili płynu i powiedzieli ze jest ok. Po 2 tygodniach znowu to samo!!!!!!!

Posted

Czy to wina jednej , uszczelki pod głowicą...?

Albo obydwóch.

Posted

To najbardziej prawdopodobny scenariusz.. Test CO2 robiłeś? Chociaż w tym wypadku, jak już olej masz w płynie chłodzącym to raczej bez rozbiórki silnika się nie obejdzie...

Posted

Eeee tam szybka. Czasem z uwaloną UPG można jeździć długo i nawet nie wiedzieć o tym :).

Test CO2 w takim wypadku już raczej bez sensu, to tak jak stwierdzenie zgonu u dawno zmarłego...

Posted

Eeee tam szybka. Czasem z uwaloną UPG można jeździć długo i nawet nie wiedzieć o tym .

Autor tematu ma olej w płynie chłodzącym. Z tym jeździć nie można -_-  

Posted

Eeee tam szybka. Czasem z uwaloną UPG można jeździć długo i nawet nie wiedzieć o tym .

Co, ja nie dam rady???? Ja??? :)

Posted

Co, ja nie dam rady???? Ja??? :)
Przynajmniej pompa wody ma smarowanie od drugiej strony
Posted

Ktoś kiedyś miał przypadek na forum ze wymiennik ciepła (olej/płyn ten nad filtrem) przeciekał i poszczał olej do płynu. Ale to było w forku a w sti nie wiem czy takie coś jest. No i ten skok temperatury.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...