Jump to content

OBK 2015 z systemem EyeSight- ubezpieczenie

ex-Dyrekcja

Recommended Posts

• Ojciec Założyciel

Nie umieszczam tego temtu w wątku o OBK 2015 z bardzo prostej przyczyny - celem jest dostępność informacji ( a tam zapewne szybko zaginęłaby w czeluściach OT  :) ).

Otóż w dniu dzisiejszym odbyłem kolejne spotkanie z Wartą.

Warta w pełni docenia zarówno funkcjonowanie programu Bezpieczny Kierowca, jak i potencjal systemu EyeSight (zasady funkcjonowanie syatemu jak i jego prezentacja zostaly już wcześniej dokonane ).

To docenienie odbywa się zarówno w kategoriach pryncypialnych - wspólna z naszą polityką chęć zmniejszania ilości zdarzeń drogowych i ich konsekwencji - jak i tych bardziej merkantylnych.

To w właśnie odnośnie tej drugiej kategorii mam przyjemność zakomunikować, że juz wkrótce zostaną wprowadzone nowe, niższe stawki ubezpieczeń dla Outbacków z systemem EyeSight.

Konkretnie stawka pakietowa będzie się ksztaltowała na poziomie   2,3%

W przypadku ubezpieczenia samochodu w ramach programu Bezpieczny Kierowca stawka wyniesie tylko 1,99%

Pozdrowienia

Edited by Dyrekcja

Konkretnie stawka pakietowa będzie się ksztaltowała na poziomie 2,3% W przypadku ubezpieczenia samochodu w ramach programu Bezpieczny Kierowca stawka wyniesie tylko 1,99%

Super informacja, będzie kolejny argument by utrzymanć małżonkę przy Subaru :)

Edited by mechanik

dobrze ze SIP stara sie aby ceny ubezpieczenia w salonie byly konkurencyjne. Jak ja kupowałem XV w 2014 r pakiet ac/oc/nnw proponowany w aso w warcie byl najdrozszym jaki mi zaoferowano. ( poniewaz boje sie firm takich jak link4 i podobne w gre wchodzily warta, alianz, pzu) pierwszy lepszy agent pzu zaoferowal mi taki sam pakiet jak w aso tzn wariant serwisowy ( tylko na oryginalnych czesciach), ubezpiecznie od wartosci auta z faktury ( nie wartosci rynkowej) + opcja zagranica w lepszych $$. Byc moze teraz z cenami ubezpieczen w aso jest juz korzystniej dla klienta a byc moze wroclawskie aso nie chciało zejsc z marzy - nie wiem nie wnikam. Dlatego warto zorientowac sie jak wygladaja ceny w roznych towarzystwach ubezpieczeniowych.

• Ojciec Założyciel

Aktualnie oferta Warty w ramach programu Bezpieczny kierowca jest trudna do przebicia.

Nawet jeżeli w ramach jakiejś akcji oferowane jest ubezpieczenie tańsze, to zazwyczaj kosztem jakości i / lub zwyżki w drugim roku.

Ponadto zaletą ubezpieczenia w Warcie jest także to, że jeżeli przyjdzie nam do głowy np. Pojechać na Subariadę 2016 istotnie do Turcji wschodniej, czy ponownie do Gruzji lub Armenii, to nie ma w Warcie ( dla nas = użytkowników Subaru ) problemu; wiedzą, że miewamy takie fabnaberie :)

Pozdrowienia

Konkretnie stawka pakietowa będzie się ksztaltowała na poziomie 2,3%

W przypadku ubezpieczenia samochodu w ramach programu Bezpieczny Kierowca stawka wyniesie tylko 1,99%

A od kiedy ta opcja będzie dostępna? Za kilka dni odbieram

• Ojciec Założyciel

Opcji jeszcze nie ma w systemie, lecz już de facto jest dostępna.

Sugeruję kontakt z Panskim dealerem Subaru i powołanie się na powyższy wpis.

Gdyby wystąpiły problemy osoba odpowiedzialna za ubezpieczenia w delaerstwie powinna się skontaktować z SIP - my w taki wypadku przekażemy sprawę bezpośrednio do Warty.

Pozdrowienia 

Edited by Dyrekcja

Opcji jeszcze nie ma w systemie, lecz już de facto jest dostępna.

Sugeruję kontakt z Panskim dealerem Subaru i powołanie się na powyższy wpis.

Gdyby wystąpiły problemy osoba odpowiedzialna za ubezpieczenia w delaerstwie powinna się skontaktować z SIP - my w taki wypadku przekażemy sprawę bezpośrednio do Warty.

Pozdrowienia

Dziękuję.

Będę drążyć.

Edited by kdebski

Aktualnie oferta Warty w ramach programu Bezpieczny kierowca jest trudna do przebicia.

Czy informacja o warunkach ubezpieczenia dostępna jest bezpośrednio u dealerów czy również poprzez agentów ubezpieczeniowych? 

• Ojciec Założyciel

dostałem jeszcze tańszą propozycję od innego ubezpieczyciela

W życiu wszystko jest możliwe.

Ubezpieczalnie starają się aktualnie zwiększać swoje portfolio, więc może znaleźć się ktoś "przebijający" konkurencyjna ofertę.

W tej sytuacji sugeruję dokładne porównanie warunków.   ( w tym wysokość odszkodowania, także w wypadku utraty całkowitej, samochód zastępczy, naprawy uszkodzeń w ASO itp.).

Kolejnym elmentem jest to, że ubezpieczalnie niejednokrotnie starają się "złapać" klienta nowego samochodu, a po roku koszt ubezpieczenia ( pomimo braku szkód !) ... rośnie.

W Warcie mamy ustalone, że takie przypadki nie mogą mieć miejsca.

Czy informacja o warunkach ubezpieczenia dostępna jest bezpośrednio u dealerów czy również poprzez agentów ubezpieczeniowych?

U dealerów - tak. Natomiast co do agentów, trudno mi ocenić. Jest to ogromna sieć, więc nie jestm pewny, czy istotnie wszyscy czytają wszystkie komunikaty centrali ( hmmm, patrząc na to, ilu p.t. Forumowiczów pamięta o regulaminie Forum .... wnioski byłyby sceptyczne :) )

Pozdrowienia 

Stawki będą "w systemie" w przeciągu 2 tygodni natomiast pracownicy WARTY w każdym przypadku udzielą zniżki tak, aby obniżyć obecną stawkę ubezpieczenia do proponowanych poziomów 2,3% lub 1,99%.

@@RobertEm, tylko w Forku niestety nie załapałem się na EyeSight, więc stawki 1,99% nie uświadczę ;) Dopytuję się o ten pakiet "Bezpieczny Kierowca", bo też mam ubezpieczenie w Warcie - ale przez brokera/agenta i zastanawiam się, czy już uwzględnił wszystkie możliwości wynikające z tych ustaleń z SIP. 

• 2 months later...

@@RobertEm, tylko w Forku niestety nie załapałem się na EyeSight, więc stawki 1,99% nie uświadczę ;) Dopytuję się o ten pakiet "Bezpieczny Kierowca", bo też mam ubezpieczenie w Warcie - ale przez brokera/agenta i zastanawiam się, czy już uwzględnił wszystkie możliwości wynikające z tych ustaleń z SIP.

Z tym bezpiecznym kierowcą to się zastanów. Czytałeś OWU?