Jump to content

Iphone 4s - problem z sms-ami

EVAN

Recommended Posts

Mam lekki problem. Iphone 4s nie daję znaku, że przyszedł sms. Ani dźwiękowego ani w ikonce sms nie pokazuję, że jest nowa wiadomość.

Dopiero jak wejdę w ikonkę sms to widzę nowe wiadomości.

Macie pomysł co to może być?

Jak masz w ustawieniach ? Ustawienia ------- dźwięki , powinno być SMS/MMS wybrana melodia ,

Lub sprawdź Ustawienia --------Powiadomienia-------- W centrum powiadomien------- aktywne ma być centrum powiadomien wszystko ( centrum powiadomien , plakietki na ironie, na zablokowanym ekranie i wybrany dzwonek.

Daj znać czy cos pomogło , a iOS 7.... Hmmmm nie bardzo wyglada :)

Hmm mam wszystko poustawiane. Faktycznie mam info o nowej wersji ale jakoś nie śpieszno mi do aktualizacji :)

Smsy pokasuję- zobaczymy.

Tak się zastanawiam czy problemem nie bedzie też karta sim. Czekam na nową i na razie mam tą dużą przyciętą do rozmiaru małej...może tu też być problem.

Dzięki za pomoc :)

Raczej jak docieta sim i jest zasięg, znaczy ze dobra. A w centrum powiadomien -----wiadomości ------- co masz aktywne ,??powinno być plakietki , alarmy

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Edited by marcin j

Panowie sukces :)

Zrobiłem aktualizację i wszystko działa........

PREMO znowu miałeś rację....to zaczyna być męczące :D

Dzięki za pomoc ;)

Też mam "czwórkę" i po aktualizacji do iOS 7 znacznie częściej się zawieszał i pojawiły się problemy z otwieraniem czytnika NEXTO. Dlatego z utęsknieniem zawsze czekam na nowa aktualizację, która może wszystko rozwiąże...

Jak na razie to nie widze różnicy...inaczej pokazuję przychodzące połaczenia ...tyle zmian zauważyłem :D

Ikony bardziej płaskie, niektóre dziecinne, inne zaś wogole nie zmienione , ogólnie grafika kiepska jak na specjalistów iOs, ale podobno mozna sie przyzwyczaić, jak do wszystkiego.. :) To tyle z recenzji na temat ios 7, gdyz ja wciąż twardo zostaje prz iOS 6 , zobaczymy jak długo :)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• 1 month later...

Odświeżam kotleta. Używacie już tego fona jakiś czas.

Ja muszę obecnie zmienić telefon i co wybrać? Coś na androidzie czy dać szansę 4s ?

Czy jest możliwość jakiejś w miarę bezbolesnej migracji kontaktów z androida na ios?

Ojciec ostatnio dostał 4s i kopiowalem mu kontakty z jego telefonu starego , bodajże samsug ACE, zrobiłem to w następujący sposób : zaznaczylem wszystkie kontakty w samsungu, dałem wyślij, wyskoczylo kilka opcji , wybrałem wyślij przez mail, po chwili otrzymalem maila na iphone , otwozylem go .... i kontakty już są na Twoim nowym iphonie :) mozna wysłali jeszcze przez Bluetooth , wiadomość SMS

Ja bym już bardziej polecał 5. Ja swojego 4s oddałem zonie i teraz jak biorę go do reki to mega różnica. 5 jest troszeczkę większa, ale ekran ma zdecydowanie większy i jest lżejsza.

Jeśli chcesz ip to kup

Właśnie nie wiem czy chcę ;)

Ja bym już bardziej polecał 5. Ja swojego 4s oddałem zonie i teraz jak biorę go do reki to mega różnica. 5 jest troszeczkę większa, ale ekran ma zdecydowanie większy i jest lżejsza.

No i widzisz. Obecnie mam Xperię z przekątną 3,5 czy 3,75 czyli podobnie jak 4S i szczerze mówiąc nic większego nie chcę. Mam pracę taką, a nie inną, noszę dwa telefony, portfel i pęk kluczy i szczerze mówiąc nie miałbym gdzie upchnąć większego telefonu :)

Znajomy ma jakiegoś samsunga z przekątną chyba 5 cali i to jest taka "paletka", że nie widzę opcji noszenia jej w spodniach. To chyba może się złamać od samego wsiadania do samochodu...

Waga to też nie jest jakiś większy problem... w sumie nieco cięższy "wydaje się" być bardziej "solidny"... tak subiektywnie patrząc ;)

A jak z podatnością na upadki? Rzucał ktoś 4s o ziemię? Niby jest tam jakieś kosmiczne szkło ale słyszy się o pękniętych szybach. Jaki jest +/- koszt wymiany szybki?

Obecna Xperia neo spadała z takich wysokości, że już dawno powinna nie działać, a ciągle śmiga i nawet nic nie pękło. Tylko obudowa trochę porysowana :)  Pancerny smartfon. Szkoda tylko, że tak zamula :(