EVAN Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Mam lekki problem. Iphone 4s nie daję znaku, że przyszedł sms. Ani dźwiękowego ani w ikonce sms nie pokazuję, że jest nowa wiadomość. Dopiero jak wejdę w ikonkę sms to widzę nowe wiadomości. Macie pomysł co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Hmm do głowy przychodzi mi jedynie za duża ilość sms'ów w skrzynce. Spróbuj wykasować kilkanaście. Prawdopodobnie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Aktualizacja? Jaki masz soft? Mi sie telefon zawsze pier.... Jak mam stary soft, tak jakby mnie ktoś grzecznie zmuszał do aktualizacji Teraz juz jest iOS 7.1... Chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Jak masz w ustawieniach ? Ustawienia ------- dźwięki , powinno być SMS/MMS wybrana melodia , Lub sprawdź Ustawienia --------Powiadomienia-------- W centrum powiadomien------- aktywne ma być centrum powiadomien wszystko ( centrum powiadomien , plakietki na ironie, na zablokowanym ekranie i wybrany dzwonek. Daj znać czy cos pomogło , a iOS 7.... Hmmmm nie bardzo wyglada Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Hmm mam wszystko poustawiane. Faktycznie mam info o nowej wersji ale jakoś nie śpieszno mi do aktualizacji Smsy pokasuję- zobaczymy. Tak się zastanawiam czy problemem nie bedzie też karta sim. Czekam na nową i na razie mam tą dużą przyciętą do rozmiaru małej...może tu też być problem. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 (edited) Raczej jak docieta sim i jest zasięg, znaczy ze dobra. A w centrum powiadomien -----wiadomości ------- co masz aktywne ,??powinno być plakietki , alarmy Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Edited March 14, 2014 by marcin j Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Wszystko mam aktywne. Robie teraz aktualizację zobaczymy co będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Wszystko mam aktywne. Robie teraz aktualizację zobaczymy co będzie Chwilowe rozczarowanie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Tylko backupa zrób najpierw, zdjęcia i synchronizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Panowie sukces Zrobiłem aktualizację i wszystko działa........ PREMO znowu miałeś rację....to zaczyna być męczące Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Nie ma za co Ale czy tylko mi sie wydaje, że jak sie długo nie robi aktualizacji to sie cyrki zaczynają robić? Zawiesza sie, muli, nie dzwoni, gubi zasięg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Zawiesza sie, muli, nie dzwoni, gubi zasięg... Przypadek?? Nie sądzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 I jak wrażenia z nowym iOS 7 Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Action Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Ja walczę i nie robię aktualizacji. Na razie wszystko śmiga. No oprócz tego ze potrafi sie wyłączyć przy temp. -20 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Też mam "czwórkę" i po aktualizacji do iOS 7 znacznie częściej się zawieszał i pojawiły się problemy z otwieraniem czytnika NEXTO. Dlatego z utęsknieniem zawsze czekam na nowa aktualizację, która może wszystko rozwiąże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Jak na razie to nie widze różnicy...inaczej pokazuję przychodzące połaczenia ...tyle zmian zauważyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Ikony bardziej płaskie, niektóre dziecinne, inne zaś wogole nie zmienione , ogólnie grafika kiepska jak na specjalistów iOs, ale podobno mozna sie przyzwyczaić, jak do wszystkiego.. To tyle z recenzji na temat ios 7, gdyz ja wciąż twardo zostaje prz iOS 6 , zobaczymy jak długo Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Dziecinnie to faktycznie wygląda, aparat trochę lepszy... ogólnie to mi to zwisa, ważne żeby telefon działał jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Odświeżam kotleta. Używacie już tego fona jakiś czas. Ja muszę obecnie zmienić telefon i co wybrać? Coś na androidzie czy dać szansę 4s ? Czy jest możliwość jakiejś w miarę bezbolesnej migracji kontaktów z androida na ios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel320ce Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Przez gmaila np możesz przeprowadzić synchronizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Ojciec ostatnio dostał 4s i kopiowalem mu kontakty z jego telefonu starego , bodajże samsug ACE, zrobiłem to w następujący sposób : zaznaczylem wszystkie kontakty w samsungu, dałem wyślij, wyskoczylo kilka opcji , wybrałem wyślij przez mail, po chwili otrzymalem maila na iphone , otwozylem go .... i kontakty już są na Twoim nowym iphonie mozna wysłali jeszcze przez Bluetooth , wiadomość SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Dzięki A warto brać 4s? Ktoś ma do niego jakieś zarzuty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
temek Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Ja wziąłem 4s z tego względu ze kosztował 1pln. Przesiadłem sie z 3G po 4 latach użytkowania ii to był duuzy skok. Jeśli chcesz ip to kup, bedziesz zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Ja bym już bardziej polecał 5. Ja swojego 4s oddałem zonie i teraz jak biorę go do reki to mega różnica. 5 jest troszeczkę większa, ale ekran ma zdecydowanie większy i jest lżejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Jeśli chcesz ip to kup Właśnie nie wiem czy chcę Ja bym już bardziej polecał 5. Ja swojego 4s oddałem zonie i teraz jak biorę go do reki to mega różnica. 5 jest troszeczkę większa, ale ekran ma zdecydowanie większy i jest lżejsza. No i widzisz. Obecnie mam Xperię z przekątną 3,5 czy 3,75 czyli podobnie jak 4S i szczerze mówiąc nic większego nie chcę. Mam pracę taką, a nie inną, noszę dwa telefony, portfel i pęk kluczy i szczerze mówiąc nie miałbym gdzie upchnąć większego telefonu Znajomy ma jakiegoś samsunga z przekątną chyba 5 cali i to jest taka "paletka", że nie widzę opcji noszenia jej w spodniach. To chyba może się złamać od samego wsiadania do samochodu... Waga to też nie jest jakiś większy problem... w sumie nieco cięższy "wydaje się" być bardziej "solidny"... tak subiektywnie patrząc A jak z podatnością na upadki? Rzucał ktoś 4s o ziemię? Niby jest tam jakieś kosmiczne szkło ale słyszy się o pękniętych szybach. Jaki jest +/- koszt wymiany szybki? Obecna Xperia neo spadała z takich wysokości, że już dawno powinna nie działać, a ciągle śmiga i nawet nic nie pękło. Tylko obudowa trochę porysowana Pancerny smartfon. Szkoda tylko, że tak zamula Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts