Jump to content

Październik, ciepły kraj na kilka dni

PLayer

Recommended Posts

Witam serdecznie,

W połowie października planujemy wypad na kilka dni do jakiś ciepłych krajów. Najlepiej jakby dało się dolecieć bezpośrednio z Katowic albo Krakowa, no i żeby ciepło było :) A jeśli nie byłoby za dużo ludzi to już w ogóle super :)

Możecie polecić jakieś miejsce? Kraj dowolny...

Dzięki wielkie z góry, pozdrowienia

Witam serdecznie,

W połowie października planujemy wypad na kilka dni do jakiś ciepłych krajów. Najlepiej jakby dało się dolecieć bezpośrednio z Katowic albo Krakowa, no i żeby ciepło było :) A jeśli nie byłoby za dużo ludzi to już w ogóle super :)

Możecie polecić jakieś miejsce? Kraj dowolny...

Dzięki wielkie z góry, pozdrowienia

Lec do Portugalii , na lotnisko Faro , w południowej Portugalii , jest ciepło , pieknie, tanio , ja nie cierpię krajów innych jak w EU , więc dla mnie tylko Hiszpania , Portugalia , sycylia jako Włochy , czy wyspy tych krajów , reszta z całym szacunkiem , nie istnieje jak mam je bać z rodzina i dzieckiem . Owszem chętnie pojadę w inne kraje , ale z dzieckiem niestety nie , i zdania nie zmienię :D

Z Katowic masz do tego Faro (nie znam) bilet z 1 przesiadką za ok. 500 zł/osoba w tym okresie.

Suuuuuuuuuper

Z dziećmi - czas podruży 14 h + min1h na odprawę :shock:

Chyba bym pier dolca dostał pałętając się z dzieciakami przez 15 h po samolotach i lotniskach :x

Aha zapomniałbym ... i z powrotem to samo ???

I dziwić się że potem ludziska lądują na zamkniętym oddziale szpitala psychiatrycznego :lol:

Mała zmiana planów, lot będzie z Doncaster, ewentualnie Londynu więc ilość miejsc znacznie większa.

Te miejscówki podane przez Was brzmią naprawdę fajnie - proszę o więcej :) Potem tylko porównanie cen, hoteli itp.

Pozdrowionka :)

• 2 weeks later...
na Dominikanie
Październik, ciepły kraj na kilka dni

na kilka dni spedzonych w samolocie :roll:

Pazdziernik to przewaznie tam leje i to czas huraganow. W tym okresie czesto jest jeszcze taniej :idea:

Dwa lata temu po trzesieniu na haiti to darmo wpychali byle hotele zajac

dzioba, poza tym, że nam tam kasę z sejfu ukradli, to ogólnie spoko, żadnych huraganów wtedy nie było i nie padało (teraz chyba są). A poza tym, to przereklamowane. Normalnej ceny (7000-9000/os.) bym za to nie dał. Ale jak w Europie zimno, to fajnie tak słońca zaznać. Mocno się zdziwiłem jak od razu pierwszego dnia na plaży zobaczyłem polskiego newsweeka.

Natchnęliście mnie i za tydzień wylot do Lizbony, Porto i Faro. 2 tygodnie. Możecie polecic jakies noclegi i co zobaczyc. Lecimy z 2,8letnią córeczką.

Najbardziej chodzi o jakies sprawdzone miejsca do spania

PZDR

Małżonka byla ostatnio w Lisbonie i mieszkaly z siostra w hoteliku kilka stacji od cetruma. (100€ za noc) ponoc bylo OK

Jak cie interesuje to odnajde gdzies adras i nazwe hoteliku.

• 2 weeks later...