Jump to content

Impreza GT - jakie kubełki

damianbyczek

Recommended Posts

Witam.

Mam orginalne fotele w gc8.Chciałbym założyc kobełkowe najlepiej sparco ale żeby były wygodne do jazdy codziennej i na tor .Jakie polecacie i co sądzicie na temat Bimarco lub Mirco?

Pozdrawiam Damian

Bimarco i Mirco to fotele tak zwanej 2 ligi cenowej. na ogół bez homologacji (Mirco) Sparco pierwsza liga. cenowo spory rozjazd bo mirco to około 600pln a sparco zaczyna sie od 1500. do jazdy codziennej nie polecam w ogóle kubła bo wysiadanie i wsiadanie do niego jest męką a i pasy pasuja tylko szelkowe bo zwykły pas odpada... rozwiązaniem są fotele Recaro z głębszym siedziskiem i trzymaniami bocznymi ale tu cenowo to od 3000pln w góre.

Pozdrawiam

Halo! Panowie! Zapominacie, że do fotela trzeba SIĘ PRZYMIERZYĆ bo mają różne rozmiary i wymiary. A każdy z nas jest inny :D .

Zdażyło mi się już odsyłać fotele, bo ni cholery nie dało się w nich siedzieć!

do jazdy codziennej nie polecam w ogóle kubła bo wysiadanie i wsiadanie do niego jest męką a i pasy pasuja tylko szelkowe bo zwykły pas odpada...

Eee, wygodnicki jesteś :P

Od lat jeżdżę na codzień wyłącznie w kubłach i szelkach (w moim lub małżony aucie :wink: ) i nie miałbym najmniejszej ochoty zamienić tego na jakiekolwiek cywilne kanapy.

W subaru buggy mam Mirco RC i S2000. Brat w imprezie ma RC. Ja do legasia który się składa teraz już kpiłem RC. Polecam z czystym sumieniem. Dobrze jednak się przymierzyć. Robią tez większe wersje. A cena bardzo przyzwoita.

To pojęcie względne. Mi tam twardo nie jest. Ale ja mam trochę grubą warstwę naturalnego amortyzatora otaczającego d...pę :oops: , więc trudno mi powiedzieć, jak ktoś kościsty by się tam czuł :wink:

Ja mogę polecić Lico Start, kubły tańsza wersja Sparco Evo, są konstrukcji rurkowej, więc można je tu i ówdzie podoginać, mają homologację FIA, mają tę zaletę, że bez rzeźby podchodzą pod szyny od seryjnego fotela turbodziada, jeśli ten element konstrukcyjny jest taki jak w imprezie w ten sam sposób wejdą do Imprezy. No i jak ja je kupowałem 3 lata temu kosztowały jakoś lekko ponad 600 zł.