damianbyczek Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Witam. Mam orginalne fotele w gc8.Chciałbym założyc kobełkowe najlepiej sparco ale żeby były wygodne do jazdy codziennej i na tor .Jakie polecacie i co sądzicie na temat Bimarco lub Mirco? Pozdrawiam Damian Link to comment Share on other sites More sharing options...
vert Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Bimarco i Mirco to fotele tak zwanej 2 ligi cenowej. na ogół bez homologacji (Mirco) Sparco pierwsza liga. cenowo spory rozjazd bo mirco to około 600pln a sparco zaczyna sie od 1500. do jazdy codziennej nie polecam w ogóle kubła bo wysiadanie i wsiadanie do niego jest męką a i pasy pasuja tylko szelkowe bo zwykły pas odpada... rozwiązaniem są fotele Recaro z głębszym siedziskiem i trzymaniami bocznymi ale tu cenowo to od 3000pln w góre. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vert Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 a jakie polecasz do kwoty 1000 zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigmar Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 ja mam FK automotive,dobrze trzymają do jazdy na co dzień Ok no i cena przyzwoita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 mialem Mirco XL i GT i spokojnie moge polecic te fotele o ile nie szukasz jakis megga pro rozwiazan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwa Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 bez homologacji (Mirco) Już nie długo... Ja będę kupował Mirco Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Czy trzeba coś kombinować z mocowaniami czy wystarczą uniwersalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
house_1 Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Halo! Panowie! Zapominacie, że do fotela trzeba SIĘ PRZYMIERZYĆ bo mają różne rozmiary i wymiary. A każdy z nas jest inny . Zdażyło mi się już odsyłać fotele, bo ni cholery nie dało się w nich siedzieć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 a jak z tymi mocowaniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 do jazdy codziennej nie polecam w ogóle kubła bo wysiadanie i wsiadanie do niego jest męką a i pasy pasuja tylko szelkowe bo zwykły pas odpada... Eee, wygodnicki jesteś Od lat jeżdżę na codzień wyłącznie w kubłach i szelkach (w moim lub małżony aucie :wink: ) i nie miałbym najmniejszej ochoty zamienić tego na jakiekolwiek cywilne kanapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 a jakie masz kubły jarmaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Ja u siebie mam Bimarco Expert. W żonowozie są Mirco, nie pamiętam jaki model. Jedne i drugie są bardzo fajne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubiSubi Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 W subaru buggy mam Mirco RC i S2000. Brat w imprezie ma RC. Ja do legasia który się składa teraz już kpiłem RC. Polecam z czystym sumieniem. Dobrze jednak się przymierzyć. Robią tez większe wersje. A cena bardzo przyzwoita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 No właśnie się zastanawiałem nad Bimarco bo są w rozsądnej cenie.Czy poduszka jest konieczna?Chodzi o to czy się bardzo wpada do dołu bo w niektórych jest masakra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Czy poduszka jest konieczna?Chodzi o to czy się bardzo wpada do dołu bo w niektórych jest masakra? Nie bardzo rozumiem wpadanie? Im głębiej tym lepiej chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Chodziło mi o to czy dobrze sie jeździ po normalnych drogach i czy jest bardzo twardy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 To pojęcie względne. Mi tam twardo nie jest. Ale ja mam trochę grubą warstwę naturalnego amortyzatora otaczającego d...pę , więc trudno mi powiedzieć, jak ktoś kościsty by się tam czuł :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
GISek Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Ja mogę polecić Lico Start, kubły tańsza wersja Sparco Evo, są konstrukcji rurkowej, więc można je tu i ówdzie podoginać, mają homologację FIA, mają tę zaletę, że bez rzeźby podchodzą pod szyny od seryjnego fotela turbodziada, jeśli ten element konstrukcyjny jest taki jak w imprezie w ten sam sposób wejdą do Imprezy. No i jak ja je kupowałem 3 lata temu kosztowały jakoś lekko ponad 600 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek Wawa Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Chłopaki jak rozwiązaliście mocowanie w GT. Co wykorzystaliście do przymocowania fotela do tunelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
itam999 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Ja bym ci polecił zostać przy standardowych gc8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigmar Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 możesz zastosować uniwersalne lub wymontować ze starych foteli,w każdym przypadku nie obejdzie się bez drobnych kombinacji,raczej nie dopasujesz niczego p&p,ja zamontowałem mocowanie ze starych foteli Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianbyczek Posted December 8, 2011 Author Share Posted December 8, 2011 a co trzeba wykorzystać ze starych foteli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts