owoc666 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 No wlasnie, dawniej Absynt zawierał spore ilości odurzającego i uzależniającego tujonu. Teraz sa granice stężenia tej substancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC fan Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Z tego co wiem, to dzisiejszy absynt ma raczej mniej niż wiecej wspólnego z tym, który popijała Bohema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intakwrx Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ktoś z Was przerabiła temat PIWA domowej roboty ??? Piwo domowe -forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC fan Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Wesoły na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Maximus vódka i więcej mi nie potrzeba ;-) ale się tym kiedyś sponiewierałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ja przerabiam temat piwa domowego od kilku lat. Mogę się pochwalić, że nigdy nie użyłem gotowców, od pierwszej warki zacieranie od podstaw. Co do informacji na temat produkcji piwa. Polecam: browar.biz Praktycznie najwięcej informacji dotyczących piwa domowego. W pierwszej kolejności polecam przeczytanie artykułów w dziale browarnictwo domowe. Sporo ciekawych rzeczy można znaleźć również na forum: Browamatora Jak byś miał jakieś pytania to wal na PW lub GG. PS. Na szkoleniu w Kamieniu Śląskim 10 lutego będą do degustacji 2 beczki piwa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Wesoły na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 No wlasnie, dawniej Absynt zawierał spore ilości odurzającego i uzależniającego tujonu. Teraz sa granice stężenia tej substancji. To prawda ... pijali go znani poeci i artuyści... mieli wiele wizji po wypiciu pełni "STĘŻONEGO" ABSYNTU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 To prawda ... pijali go znani poeci i artuyści... mieli wiele wizji po wypiciu pełni "STĘŻONEGO" ABSYNTU W sobotę w pełni stężonego nie piłem, ale wizje wydawało mi się, że miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 W dniach od 2. do 4. lutego br. serdecznie zapraszamy do Oleśnicy na IV Dolnośląski Zlot Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników Polskich. W sobotę 3. lutego odbędzie się otwarta impreza, podczas której zostanie przedstawiona historia rozwoju miodosytnictwa na ziemiach polskich. Planujemy również prezentację procesu sycenia miodu korzennego – Dwójniaka Litewskiego. Tego samego dnia odbędą się jeszcze dwa konkursy: win z dzikiej róży oraz miodów pitnych. Po ogłoszeniu wyników, a może jeszcze w trakcie obrad jury, będzie można spróbować ocenianych przez sędziów trunków. Miłośnicy piwa będą mogli skosztować kilku gatunków piw domowych. Na sali zostanie również zorganizowane stoisko SWiMP, przy którym zainteresowani poznają szczegóły na temat produkcji domowych trunków oraz zasięgną informacji o naszym Stowarzyszeniu. Współorganizatorem imprezy jest Miejski Ośrodek Kultury i Sportu w Oleśnicy. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do sali widowiskowej MOKiS-u przy ul. Kochanowskiego 4 w sobotę 3. lutego w godzinach 11.00 - 17.00. Wstęp wolny. Więcej informacji można znaleźć pod adresem: www.wino.org.pl www.mokis.pl Prezes Oddziału Dolnośląskiego Rafał Wesołowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Than_Junior Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Uwaga, Achtung, Achtung. Przepis na [fade]BURNITO[/fade]: A. Dla Kawiorow: Do szklanki wrzucamy limonke, posypujemy brązowym cukrem trzcinowym (nie oszczędzać!) i rozgniatamy. Dosypujemy kruszony lód (wg. uznania, ja wolę ca. do połowy). Następnie wlewamy brązowy rum oraz drin energetyzyjący BURN. Naprawdę cud miód! B. Dla Pasztetów: limonkę zastępujemy cytryną, brązowy cukier zwykłym białym, a rum wódką Działą, sprawdzone, choć walory smakowe lepsze w wersji A. Ja właśnie pije już drugie Burnito, stąd ewentualnie literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 W zimie? Krupnik 100 ml z 50 wrzatku i cytryną W lecie ? pyszny :wink: "Long island ice tea" : 15ml wódka 15ml Cointreau 15ml tequila 15ml gin(tylko nie ten na L.....) 15ml biały rum (tylko bacardi) 15ml syrop cukrowy 25ml sok cytrynowy 100ml cola cytryna mniam mniam :razz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Przeciez prawdziwy Absynt to chyba nielegalny jest, ze wzgledu na zawartość środków halucynogennych. Co jest w PRAWDZIWYM Absyncie? Absynt to likier który otrzymuje się przez macerację piołunu i destylację piołunówki, której destylatem oprócz alkoholu jest tujon.Dlatego nazywny jest i był "zieloną wróżką" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Absynt, Rum, Śliwowica.... i tak wszystko Lihovina Na prawdziwy Absynt mnie nie stać, ale owszem przywiozłam tylko że z Czech, bo to chyba tamtejszy trunek Receptura ze Szwajcarii a w 1797 roku recepturę przejął francuz który założył pierwszą wytwórnię absyntu(obecnie Pernod Fils) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Najnowszy hit prosto ze Słowacji: Tatransky Caj - jedyne 52% oraz Zbojnicky Caj - 72% mniam :razz: najlepiej pić bez dodatków, ale w drinkach też dają radę :wink: Najlepsze co można ze Słowacji przywieźć to ABSYNT!!!!!! ...i śliwowicę :cool: Jak już to Sliwowicę a Śliwowicę z Łącka :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owoc666 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Absynt to likier który otrzymuje się przez macerację piołunu i destylację piołunówki, której destylatem oprócz alkoholu jest tujon.Dlatego nazywny jest i był "zieloną wróżką" :wink: Przecie napisałem ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Absynt to likier który otrzymuje się przez macerację piołunu i destylację piołunówki, której destylatem oprócz alkoholu jest tujon.Dlatego nazywny jest i był "zieloną wróżką" :wink: Przecie napisałem ;> O zielonej wróżce Nie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witek Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ten absynt z tej Słowacji to można przywieźć czy da się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAZA666 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ten absynt z tej Słowacji to można przywieźć czy da się? Znajomy z Ukrainy przywiózł :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ten absynt z tej Słowacji to można przywieźć czy da się? Da się da do wyboru do koloru ... legalnie ... tylko mało coś "stężony" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark L.A. Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Nastaly takie czasy ze absynt mozna sobie w chalupie zmajstrowac http://www.allegro.pl/item164574785_prz ... ligo_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korton Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Absynt do kupienia jest juz u nas w sklepach, niestety tylko 50% (widzialem juz w kilku sklepach). Przywiezc do nas mozesz jaki chcesz. Co do jego innego dzialania i opisow w stylu wrozka...hmm pilem to to w duzych ilosciach na sylwestra. Oryginal jakis 70% wiec wg klasyfikacji wikipedi http://pl.wikipedia.org/wiki/Absynt i jakos dziwnych efektow nie zauwazylem. Wydaje mi sie, ze to jakies legendy. Pilem tez absynta po polsku....fuj...normalnie z kieliszkow 70% tego anyzkowo-zilowego zajzajeru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blue_eustoma Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Absynt który jest do kupienia u nas w sklepach, mało ma wspólnego z tym "nielegalnym typu wróżka" !!!!! http://www.geozeta.pl/artykuly,Europa,268 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 a ma ktoś może tego nielegalnego do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
555 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Obolon Biale...pyszota. A jeszcze w taki wieczor, to wchodzi jak w maslo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.