Arq Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Czy tłumik z tej aukcji będzie pasował do 2,5XT 230 KM, http://allegro.pl/tlumik-subaru-foreste ... 25453.html. W opisie jest że od 150 do 210 KM. Niby różnica 20 KM ale za to cena pasztetowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 to jest seria? jak chcesz to mam swój serję w garage i oddam za pasztet Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 ja swój seryjny oddałem na złom, bo nikt nie chciał za free wziąć a nawet ładniejszą końcówkę miał... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 Ja końcówkę tez mam ładną Seria jak najbardziej. Ostatnio Carfit zdiagnozował powolne zejście mojego tłumika, ruda go zżera i powoli muszę myśleć o końcowym. A cena pasztetowa bo w jednym miesiącu przytrafiły mi się 2 forkowe nieszczęścia, tylne amory i uszczelka, a sami wiecie że to potrafi nadszarpnąć budżet. Za piwo też przyjmę jak ma komuś zawadzać Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe2 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Czy tłumik z tej aukcji będzie pasował do 2,5XT 230 KM, http://allegro.pl/tlumik-subaru-foreste ... 25453.html. W opisie jest że od 150 do 210 KM. Niby różnica 20 KM ale za to cena pasztetowa. W opisie to ja widzę że do 155KW czyli do 210 KM , tak na marginesie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Czepiasz sie jak moja żona!!! Ale pytanie i tak było o ten margines. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eex2 Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 do nowego Forestera 2.5XT w ogóle nie mogę znaleźć sensownej oferty na nierdzewny tłumik, nawet Subaru nie oferuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 eex2, a oryginalny prodrive? ja mam i jest super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerickB Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Właśnie wróciłem z El-Tecu i jest suuuuuuuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 DerickB, mój jest w miarę cichy i przyjemnie basowy przy normalnej jeździe, ale kiedy jest pełny gaz i 3krpm, to słychać go dobrze Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
eex2 Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Prodrive - nie ma w ofercie do forestera 2.5XT MY09 El-tec -chyba tylko na zamówienie 4-turbo - dzwoniłem i twierdzą, że nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 eex2, eh, to my09... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Eex2, jak znajdziesz daj znać, bo ja też powoli myślę o fajnym wydechu do mojego my10... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Prodrive - nie ma w ofercie do forestera 2.5XT MY09El-tec -chyba tylko na zamówienie 4-turbo - dzwoniłem i twierdzą, że nie ma sie nie znaja (amatorzy ) z tego co wiem, do Forka +09 XT pasuje wydech od +08 WRX (hatch) przynajmniej wydech SPT przypasowal jak ulal :arrow: http://www.subaruforester.org/vbulletin ... -xt-40381/ sadze wiec, ze i inne wydechy dedykowane do Lanosa WRX 5d. pownny orzypasowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
eex2 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 jedzie ktoś do USA? http://www.avoturboworld.com/avoshop/du ... g57oi0r1u0 Wysłałem im zapytanie... Odpowiedzieli, że dostarczają do Europy za 200$ przez US Priority Mail Czyli cena zestawu z dostawą 900$, nie wiem jakie cło. Jeszcze znalazłem ale drożej tu: http://www.bestmufflers.com/bshop/produ ... ts_id=2373 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Arek_W, koledzy maja pewnie wieksze doswiadczenie, ale dla mnie to ten wydech na alledrogo to wersja dla imprezki/forka ale 2.0 i to bez turbo bo cos ta rurka mocno za cienka obstawiam iz nie ma nawet 2" srednicy. czyli mowiac krotko sprzedawca sie pierdyknol z tym 210KM. sam mam PRODRIVEa i tez mam forka 2,5XT na podtlenku i w trasie wogole prawie nie slychac bulgotu, dopiero jak wchodzi na obroty nieco bulgocze. w planach zamiana tegoz na H&S lub sprzedaz i zakup nieco glosniejszego. tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Tyle że Prodrive to już inna półka cenowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Arek_W ...nie naleze do rozrzutnych powiem wiec tyle szukalem taniego firmowego dobrze brzmiacego wydechu. taniego nie znalazlem bo tak jak ty liczylem na super okazje ktore nienadchodzily. 1.uzywany oryginalny wydech forestera kosztuje min.250pln 2.wyprodukowany przez PROEX tanio (300-350pln) dzwiek jaki sobie zyczysz ale brak czesci rur z kolankami i wieszakow chyba ze poswiecisz wydech ten ktory masz jako dawce wyjdzie wiec kolo 400-450pln 3.PRODRIVEa kupisz juz za 600pln (jak dobrze trafisz) i nic mu nie brakuje tylko przekrecic (zrobisz to nawet sam na podjezdzie). 4. H&S od imprezy moze juz nawet za 800pln (tez P&P). ...sam wybiez, ja wiem juz jedno kupno pasztetu po 2-3mcy wkurzy i bedziesz szukal tego bulgotu podobnego do kolegow. podjedziesz do servisu podjedzie jeden czy drugi z kolegow STikami zabulgocza ich wydechy i po tobie bedziesz sie zwijal by choc troche twoja lodowka brzmilala jak ich bolidy. wiem co mowie bo to moj 3wydech i szukam teraz H&Sa bo serce boli jak maciek lub inny kolega podjezdza swych lesnikiem i bulgocze ze serce rosnie... a prodrivea swego kupilem tu na forum od piotra poprosilem by odlozyl bo zbieram na ten wydech, poczekal odlozyl i rajc jest od roku. Ale teraz chce nieco wiecej ...tez bedziesz chcial. proponuje jak dobry kolega nie kupuj piec razy bo bedzie ostatecznie drozej kup odrazu okazyjnie ale firmowy. moim zdaniem wzgledem ceny i glosnosi: - STI - PROEX - PRODRIVE - FUJITSUBO - MONGOOSE - SUPERSPRINT - HARWAY&SCOTT - itd tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pio_ryf Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 tadaoando ma rację Kupiłem do swojego turbo forka H&S od ediego_gt4 i 2 miechy jeździłem bez radia żeby się nasłuchać Jednym słowem poezja dla ucha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Kupiłem do swojego turbo forka H&S od ediego_gt4 i 2 miechy jeździłem bez radia żeby się nasłuchać skąd ja to znam polecam tego allegrowicza Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Kupiłem do swojego turbo forka H&S od ediego_gt4 i 2 miechy jeździłem bez radia żeby się nasłuchać skąd ja to znam polecam tego allegrowicza ciesze sie, ze jestescie zadowoleni 8) teraz pora kupic porzadne kolka na zime :arrow: viewtopic.php?f=16&t=148418&view=unread#unread Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Dobra poczekam na coś bulgoczącego, patrząc na prodrive to można brać używke on jest z nierdzewki, mam racje? Z bulgotem to mi sie raczej imprezy kojarzą, forki to raczej cichociemne dupowozy (sczególnie 2,5XT są cichociemne) Kółka może i fajne, ale za małe, gdyby to były 16 to może Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakupno Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Arek_W, JA MAM COŚ FAJNEGO NA SPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 bakupno, ...moze szfagier bedzie fruwal niedlugo w strone Lublina i ten wydech bedzie jeszcze dostepny to zaryzykuje bo jesli to H&S to warto ale jesli tylko wyglada a nie gada to jakos przeboleje te strate. swoja droga to takie dziwne ze na tak przeciez drogich wydechach by nie sygnowac ich rzadnym logo, tabliczka znamionowa, ani grawerunkiem ??? tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 (...) Kółka może i fajne, ale za małe, gdyby to były 16 to może kolka sa w sam raz na trudne warunki... ale jak ktos smiga glownie dobrymi drogami, to pewnie, lepiej isc w R-16/17 i mniej "klejace sie" gumy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts