BartZ Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Tak sobie jeżdżę po kraju i jeżdżę, i widzę jak z naszych dróg na przestrzeni dziejów :wink: znikają różne furmanki i to można by rzec bezpowrotnie. Właściwie może taka kolej rzeczy, ale ostatnio wypatrzyłem taką o to skodzinkę, a już zupełnie rozwalił mnie widok Tarpana :shock: (którego jednak nie uchwyciłem :roll: ) Dlatego moi mili, róbcie zdjęcia, piszcie co widzieliście i rozmawiajmy
zamer Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Identyczną Skodę i to w takim kolorze z 1978 roku miał mój wujek. Miał ją od nowości. I w 2003 roku czyli na rok przed moją 18-tką sprzedał ją jakiemuś gościowi, który tydzień później ją rozwalił po pijaku. Rodzice mieli ją odkupić od wujka i podarować mi ją na 18-tkę. Niestety On ją wcześniej sprzedał... Była w stanie idealnym. Na zimę stała na kołkach. Miała raptem 70 tyś przebiegu przez te 25 lat. Jak znajdę to zeskanuję zdjęcie, które otrzymał z fotoradaru na drodze do Lublina pod koniec lat 70-tych albo na początku osiemdziesiątych (tak tak, już wtedy były fotoradary )
adaś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 wygladam przez okno i u sąsiada na złomie akurat taka skoda leży. Do tego 8 żuków, 1 duży fiat, 1 warczyburg. Reszta jakieś nowsze (ściery, kadety, vectry golfy)
szubaru Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 niedaleko mojego domu w Miedzeszynie na zarośniętym placu jest kilkanaście starych samochodów aż przykro patrzeć jak krzakami zarastają
zamer Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Obiecane zdjęcie. Ale się pomyliłem. To nie Skoda wujka, a dziadka. Jeszcze starsza, bo z 68 albo 69 roku była. Zdjęcie zrobione jak widzicie jest 23.11.1975 roku o godzinie 12:14. :shock: Prędkość to 67 km/h na 40-tce (dowiedziałem się od właśnie od dziadka). Nieźle, nie :?:
Kapic Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Obiecane zdjęcie. Ale się pomyliłem. To nie Skoda wujka, a dziadka. Jeszcze starsza, bo z 68 albo 69 roku była. Zdjęcie zrobione jak widzicie jest 23.11.1975 roku o godzinie 12:14. :shock: Prędkość to 67 km/h na 40-tce (dowiedziałem się od właśnie od dziadka). Nieźle, nie :?: Powiększ (rzeczywiste wymiary: 1659 x 1022)Obrazek :shock: :shock: niezle :wink:
Giechu Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ostatnio jechałem za Nyską i nawet jechała te 80. A ojciec do dziś trzyma warczyburga u babci
Harvester Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 warczyburg to jeden z moich ulubionych samochodow
wąż Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 a mój dziadzio ma plastikowego prawie 40 letniego trabanta przebieg coś koło 30 tyś jeździ nawet na żółtych blachach strasznie lubię pracę tego silniczka takie tyr tyr tyr tiyrr
BartZ Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Panowie, po prostu bomba :!: O to właśnie chodzi :!: zamer rewelka, a dodam jeszcze od siebie, że w Głogowiu jeździ starszy kierownik wołgaczem, który wygląda na oryginał (z tą taką zmatowiałą farbą ). Jak dam radę to też cyknę fotkę
zamer Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Sąsiad moich rodziców ma jeszcze taką Nyskę niebieską, którą co roku na wiosnę musi odrdzewiać. I robi to w ten sposób, że wycina te kawałki blachy, które zardzewieją i wspawuje nowe. Następnie całe nadwozie, często razem z uszczelkami maluje farbą olejną. I co roku ma inny odcień tej farby, ale zawsze jest to kolor niebieski Zacieki są mega na tym aucie...
BartZ Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Sąsiad moich rodziców ma jeszcze taką Nyskę niebieską, którą co roku na wiosnę musi odrdzewiać. I robi to w ten sposób, że wycina te kawałki blachy, które zardzewieją i wspawuje nowe. Następnie całe nadwozie, często razem z uszczelkami maluje farbą olejną. I co roku ma inny odcień tej farby, ale zawsze jest to kolor niebieski Zacieki są mega na tym aucie... Chciałbym zobaczyć tą rzeźbkę
Harvester Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Apropo Wołgi, w Piasecznie starszy Pan ma 3, jedną jeździ na Taxówce. Wszystkie ładnie zachowane, był nawet jakoś niedawno w Legendach PRLu
Giechu Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Nieźle, nie :?: Powiększ (rzeczywiste wymiary: 1659 x 1022)Obrazek Jaki fachowy "HUD" 8)
adaś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 fajna, czasem ją widuję do ślubu często jeździ to ta starsza (gaz-13)
BartZ Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 adaś wrzuć fotkę, jak znajdziesz chwilę. Raz taką widziałem w okolicach Kamiona w idealnym stanie, czarną ociekającą chromami, wyglądała mega :!: :shock:
adaś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 nie mam fotki, ale jak ją namierzę następnym razem to zrobię
Mikad Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 w Biłgoraju gość ma Czajkę Wow! Właściwie chciałem tylko napisać mr greena, ale żeby było na temat to dodam, że ja strasznie lubię Zastavy. I wiosenne spacerki po PRL-owskich osiedlach, w programie: zgadywanie, co kryje się pod starą plandeką i podziwianie starych wozów.
Zelazny Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A wiedzieliście o tym? jako ciekawostka: W dwudziestoleciu międzywojennym było w Polsce około 20 aut legendarnej marki Bugatti http://www.autocentrum.pl/go/338__Bugat ... 47637.html Mój Pradziadek mi kiedyś o tym opowiadał... 8)
Giechu Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 że ja strasznie lubię Zastavy Mówisz i masz Dziadek miał Zastawę 8) Swoją drogą- jak można auto nazwać Zastava? :roll: :wink:
wąż Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 mi się warszawy strasznie podobają.. niestety ciężko je teraz zobaczyć na ulicach:(
Crazy_Ivan Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ja ze staroci to widuję regularnie coś takiego: Na parkingu podziemnym w bloku mojej siostry parkuje bardzo ładny f125p Akropolis
BartZ Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 mi się warszawy strasznie podobają.. niestety ciężko je teraz zobaczyć na ulicach:( wąż obiecuję, że w sobotę postaram się zrobić dla Ciebie fotkę jednej warszy, którą systematycznie widywałem obok mojej wiochy Jeszcze ostatnio tam stała... -- 30 wrz 2010, o 22:26 -- Ivan boski
Recommended Posts