Jump to content

Jak rozmieścić wskaźniki na słupku ?

czaviar

Recommended Posts

Mam 3 wskaźniki:

1. Boost

2. Temp. oleju

3. EGT

oraz słupek jak na zdjęciu:

gstriple.jpg

Zastanawiam się jak najlepiej rozmieścić zegary ? Czy wskaźnik, z którego najczęściej korzystamy powinien być na dole czy górze słupka ?

Boost najbardziej w polu widzenia kierowcy, w zależności od wzrostu... :)

tez tak bym do tego podszedl, jako 2 widoczny wzialbym egt. wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od twojej pozycji za kolkiem, wzrostu itd. sam musisz to indywidualnie ocenic, bo kazdy jest inny ;)

• 7 months later...

czaviar, ja bym dał na skraju boosta-tzn. na dole lub górze-szybki rzut oka w środkowy wskaźnika jest trudny.

AdaSch, widocznych różnic jest więcej niż 10:

Przednie i tylne felgi mają każde ramion w innym położeniu.5 ramion razy 2 felgi to już 10 róznic. :D .Dolicz różnice typu ilość drzwi i klamek,wymiary drzwi i szyb,ilość klamek i kropkę na tylnym błotniku... :D

ja mam inne pytanie, jaki inny wskaznik warto jeszce zalozyc (jako trzeci) ja bym chc ial zalozyc boost,EGT i :idea: wlasnie ktory jeszcze :?: widze ze czaviar, ma temp.oleju

Jeśli nie przewidujesz awarii albo zapominania o dolewkach oleju ;-), to też wybrałbym jego temperaturę - dla "złagodzonej" eksploatacji silnika. Tylko uwaga - strasznie wkurza ten kaganiec :twisted: .

Jeśli nie przewidujesz awarii albo zapominania o dolewkach oleju ;-), to też wybrałbym jego temperaturę - dla "złagodzonej" eksploatacji silnika. Tylko uwaga - strasznie wkurza ten kaganiec :twisted: .

co masz na mysli :idea:

Tylko uwaga - strasznie wkurza ten kaganiec :twisted: .

co masz na mysli :idea:

To, że temperatura oleju strasznie powoli idzie w górę... :-)

Woda ma już nominalną, a wskazówka od oleju ani drgnie. A po to masz zegary, żeby nie cisnąć na niedogrzanej oliwie.