JanekS Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Czesc, Nie wdajac sie w szczegoly pytanie ze sknerstwa i lenistwa;-) - czy i z jakim ogolnie dostepnym plynem mozna mieszac oryginalny subarowy plyn chlodzacy?? nie chodzi mi o wode:) pozdrowka J Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Z Prestone. Dostępny na prawie każdej stacji benzynowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 z każdym płynem przeznaczonym do aluminiowych chłodnic, a teraz nie produkuje się już chyba innych.... :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 z każdym płynem przeznaczonym do aluminiowych chłodnic, a teraz nie produkuje się już chyba innych.... :smile: przed zima byl artykul w jednej gazecie o plynach do chlodnik. Okazalo sie ze nie mozna mieszcz wszystkiego ze wszystkim. Bylo to wyjasnione tym ze plyny skladaj sie z roznych sub. chem ktore moga się wykluczać lub zobojetniac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 w jednej gazecie to musiałem nią akurat podetrzeć tyłek albo rozpalić w piecu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 ja niestety przeczytałem, bo ogrzewam dom gazem, a w kiblu mam papier toaletowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 ja niestety przeczytałem, bo ogrzewam dom gazem, a w kiblu mam papier toaletowy. a ja mam abstrakcyjne poczucie humoru :smile: pozdrawiam, E Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Czesc, Nie wdajac sie w szczegoly pytanie ze sknerstwa i lenistwa;-) - czy i z jakim ogolnie dostepnym plynem mozna mieszac oryginalny subarowy plyn chlodzacy?? nie chodzi mi o wode:) pozdrowka J Po pierwsze to napisz z którego roku masz SUB , i jaki model . Bo w różnych latach były rózne płyny. Nie można ze sobą mieszać płynów klasycznych G11 z G12 bezkrzemianowych, oraz z płynami G12plus :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Nie można ze sobą mieszać płynów klasycznych G11 z G12 bezkrzemianowych, oraz z płynami G12plus Tak z ciekawości i troski. Ostatnio dolałem do oryginalnego płyn Prestone. Niby na opakowaniu napisane było, że miesza się z wszystkim ale teraz już pewności nie mam :???:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ibex Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Z Prestone. Dostępny na prawie każdej stacji benzynowej. Hmm... zależy jaki płyn. W moim Forku jest jakiś Subarowy płyn który się wymienia co 7 lat lub co ileś tam set tysięcy km więc nie ma szans mieszać z czymkolwiek. Pozdrawiam Ibex Link to comment Share on other sites More sharing options...
vince_snd Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Prestone zalej będzie dobrze, STP też ma coś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts