Jump to content

oryginalny plyn chlodzacy subaru - z czym mieszac??

JanekS

Recommended Posts

Czesc,

Nie wdajac sie w szczegoly pytanie ze sknerstwa i lenistwa;-) - czy i z jakim ogolnie dostepnym plynem mozna mieszac oryginalny subarowy plyn chlodzacy?? nie chodzi mi o wode:)

pozdrowka

J

z każdym płynem przeznaczonym do aluminiowych chłodnic, a teraz nie produkuje się już chyba innych.... :smile:

przed zima byl artykul w jednej gazecie o plynach do chlodnik. Okazalo sie ze nie mozna mieszcz wszystkiego ze wszystkim. Bylo to wyjasnione tym ze plyny skladaj sie z roznych sub. chem ktore moga się wykluczać lub zobojetniac.

Czesc,

Nie wdajac sie w szczegoly pytanie ze sknerstwa i lenistwa;-) - czy i z jakim ogolnie dostepnym plynem mozna mieszac oryginalny subarowy plyn chlodzacy?? nie chodzi mi o wode:)

pozdrowka

J

Po pierwsze to napisz z którego roku masz SUB , i jaki model :idea: . Bo w różnych latach były rózne płyny. Nie można ze sobą mieszać płynów klasycznych G11 z G12 bezkrzemianowych, oraz z płynami G12plus :cool:

Nie można ze sobą mieszać płynów klasycznych G11 z G12 bezkrzemianowych, oraz z płynami G12plus

Tak z ciekawości i troski. Ostatnio dolałem do oryginalnego płyn Prestone. Niby na opakowaniu napisane było, że miesza się z wszystkim ale teraz już pewności nie mam :???:.

Z Prestone. Dostępny na prawie każdej stacji benzynowej.
Hmm... zależy jaki płyn. W moim Forku jest jakiś Subarowy płyn który się wymienia co 7 lat lub co ileś tam set tysięcy km więc nie ma szans mieszać z czymkolwiek.

Pozdrawiam

Ibex