Jump to content

Fajerwerki

Kuba

Recommended Posts

Posted
Jak zrobić coś takiego w "normalnym" aucie

Toz to by byl istny rice...

Ale dla prawdziwych ricerów sa takie flamer kity zdaje sie :? :roll: :evil:

A co do samego filmiku to zajefajny!

Najpierw sobie mysle - niezle... ale jak ta Imprezka po prawej zaczela koncert to dopiero zrobilem :shock:

Posted
ja bardzo chętnie stane z kimś do takiej walki rewolweroskiej, tylko niech mi ktoś powie najpierw jak to sie robi :lol:

no można np. rajdowy wydech założyć, w którym resztki paliwa dopalają się w ostatnim tłumiku (czy jakoś gdzieś w tej okolicy ;) chociaż nie wiem, czy będzie aż taki efekt).

można również założyć system podtlenku azotu i ogień z rury zapewniony ;)

pozdrawiam

Posted
ja bardzo chętnie stane z kimś do takiej walki rewolweroskiej, tylko niech mi ktoś powie najpierw jak to sie robi :lol:

no można np. rajdowy wydech założyć, w którym resztki paliwa dopalają się w ostatnim tłumiku (czy jakoś gdzieś w tej okolicy ;) chociaż nie wiem, czy będzie aż taki efekt).

można również założyć system podtlenku azotu i ogień z rury zapewniony ;)

I jedno i drugie nie ma za wiele wspólnego z ogniem z rury. Ogień to albo przelewanie auta prz zmianach biegów przy przelotowym wydechu albo system podtrzymania turbo. Ewentualnie niedomykanie zaworow wydechowych ale to już nie za dobrze.

Posted
Ewentualnie niedomykanie zaworow wydechowych ale to już nie za dobrze
A to przypadkiem wlasnie nie jest podtrzymanie turbo :?: Moze byc jeszcze BOV :wink:
Posted
Ewentualnie niedomykanie zaworow wydechowych ale to już nie za dobrze
A to przypadkiem wlasnie nie jest podtrzymanie turbo :?: Moze byc jeszcze BOV :wink:

Raczej poważna awaria mechaniczna silnika.

Podtrzymanie rzeczywiście "strzela" w otwarty zawór wydechowy ale to wynik bardzo opóźnionego zapłonu a nie niedomykania zaworów.

Uwagi z BOV w ogóle nie rozumiem

Posted
Ze od BOV'a tez moze strzelac ;)

Napisałem o przelewaniu przy zmianie biegów - w przypadku Imprezy jest to np. związane z otwartym atmosferycznym BOV. Chociaż seryjna Impreza z seryjnym zaworem recyrkulacyjnym i uwolnionym wydechem przy zmianie na odpowiednio wysokich obrotach tez trochę przelewa i strzela.

Posted
Ze od BOV'a tez moze strzelac ;)

Napisałem o przelewaniu przy zmianie biegów - w przypadku Imprezy jest to np. związane z otwartym atmosferycznym BOV. Chociaż seryjna Impreza z seryjnym zaworem recyrkulacyjnym i uwolnionym wydechem przy zmianie na odpowiednio wysokich obrotach tez trochę przelewa i strzela.

S.E. pieknie strzla z wydechu :)

Posted
S.E. pieknie strzla z wydechu :)

Czy to przypadkiem nie sprzęgło strzela?

A w jakiej SI sprzęgło strzela? Jak słychac głuche łupnięcie to niestety poduchy tylnego mostu :-( Ale na serii ponoć nawet sprawnej tak jest :-( W STI chyba to wyeliminowali bo w obu którymi jeździłem problem nie występował.

Posted

chłopaki, to bardzo prosete, wystarczystać w miejscu, na luzie i gwałtownie dusić gaz do końca i puszczać:)i macie fajerwerki:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...