arturgt Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 czy te subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Forch, takie psikadełko co wystarczy psiknąć i przetrzeć szmatką. Nadaje się do lakieru, szyb i wnętrza (raz tylko używałem, ale fajnie się błyszczał) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Jakikolwiek srodek by nie byl, to na czarnym na drugi/trzeci dzien tylko kurz/zacieki widac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Mam tylko piankę do szyb. Resztę robi myjnia. A jak sam myję to najczęściej płynem do naczyń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Forch, takie psikadełko co wystarczy psiknąć i przetrzeć szmatką. Nadaje się do lakieru, szyb i wnętrza(raz tylko używałem, ale fajnie się błyszczał) Do lakieru, wnetrza i do szyb, to samo?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Osobiście - NIENAWIDZE - jak mi deska rozdzielcza się "świeci" ... w Imprezie musi być matowa, inaczej przypomina mi taki materiał jak w sklepie rybnym układają towar .... :???: :shock: :cool: :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Do lakieru, wnetrza i do szyb, to samo?! tak. Ale to nie do mycia tylko po myciu i po wyschnięciu. Do mycia to płyn do garów, albo pierwszy lepszy środek z pierwszej lepszej stacji [ Dodano: Nie Mar 02, 2008 11:07 pm ] błyszczy się tylko lakier, szyby i środek nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 A co powiecie na to: Bez żadnych chemikaliów nabłyszczających 14-letnie (wtedy jeszcze 13-letnie) Eh aż się łezka w oku zakręciła jak odgrzebałem te foty. Moje pierwsze Subaru. A w tle jeszcze pierwszy samochód, który katowałem zaraz po zdaniu prawka AHA, fotka prosto z aparatu. Nie widziała Photoshopa czy podobnych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 Myje ktoś samochód w niedzielę? Mi sie nigdy nie zdarzyło, ale często jak gdzieś jadę to widzę na podwórkach jak ludzie pucują fury właśnie w niedzielę. Dzisiaj święto jest (przynajmniej u mnie, przeniesione ze środy) i coś mnie korci żeby schować się za domem i wreszcie umyć subaraka Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej:) Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Ostatnio słyszałem opinię lakiernika, że najlepiej myć Ludwikiem. Stanowczo nie polecał tzw. specyfików nabłyszczających, itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturgt Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 andrzej:), hmm a czemu tak ludwikiem ja powiem ci kupiłem ostatnio dość drogi płyn TECH WAX i po nałożeni i wypolerowaniu zdębiałem auto jak nowe a lakier w dotyku taki że sprawia wrażenie jak by miał z 10 warstw lakieru i tyle samo lakieru bezbarwnego po prostu miodzie pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
citan Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Ludwik dobrze zmywa tłuszcz... i wbrew pozorom, naprawdę czasami pomaga w myciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Do tapicerki: Tuff Stuff (STP) - nie polecam. U mnie na 2 tygodnie zamaskował zabrudzenia - zniknęły, potem znów wyszły, moooże nieco mniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts