Janussz Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Przestala mi dzialac klimatyzacja. Kto wie gdzie i tanio mozna dobic klime??? Mam jakies mikro nieszczelsnosci w klimatyzacji i niestety co rok trzeba dobijac( tak mowil poprzedni wlasciciel) Ewentualnie gdzie mozna zalatac ta nieszczelnosc?? Hogi moze ty cos wiesz:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vibowit Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Kto wie gdzie i tanio mozna dobic klime A nie szkoda Ci jej? Lato sie zbliza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów Pewnie to prawda, ale może wiadomo który przewód Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janussz Posted January 30, 2008 Author Share Posted January 30, 2008 Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia... Juz mialem nabite kolorowym gazem.... [ Dodano: Sro Sty 30, 2008 11:51 am ] Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów. A droga to inwestycja wymiana przewodow??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Piskoor napisał/a:Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia... Juz mialem nabite kolorowym gazem.... Tylko, ze to nie ma byc kolorowy gaz, a specjalny barwnik, widoczny TYLKO w swietle UV - taki miales? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia... Juz mialem nabite kolorowym gazem.... [ Dodano: Sro Sty 30, 2008 11:51 am ] Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów. A droga to inwestycja wymiana przewodow??? mialem ten sam problem kiedys w GL-u po sprawdzeniu w swietle UV okazalo sie ze parownik przepuszal gaz, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janussz Posted January 30, 2008 Author Share Posted January 30, 2008 tak mialem nabite specjalnym gazem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 tak mialem nabite specjalnym gazem I nie znaleźli nic na przewodach ? upsss to byc może sprężarka klimy Ci się kończy.... Ojciec miał to samo.... Buja się z naprawą od pół roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Hmm, w sumie gdybys przejezdzal przez Lublin to by moze taniej sie udalo u naszych specjalistow to zrobic- czasami trzeba pospawac rurki - jak gdzies jest nieszczelnosc - koszt nieiwelki w porownaniu do wymiany i rownie trwaly - stosuja technike spcjalnego spawania takich rzeczy, podobnie jak chlodnic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Kto wie gdzie i tanio mozna dobic klime A nie szkoda Ci jej? Lato sie zbliza... Ja w poprzednim aucie miałem dziurkę w skraplaczu... Naprawa przez spawanie tejże zakończyła się wymianą na nowy skraplacz... Trzeba poszukać gdzie leci i wymienić na nowe... Nowy czynnik chłodzący ma wspaniałe właściwości penetrujące i przez cieńki metal potrafi nawet bez nieszczelności uciekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janussz Posted January 30, 2008 Author Share Posted January 30, 2008 jeszcze niebylem tego robic pytam sie gdzie najlepiej to zrobic. nie chce by naciagneli mnie na wymiane dobrych rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 30, 2008 Share Posted January 30, 2008 Janussz, znam ze dwa dobre zakłady od klimatyzacji, ale nie wiem czy mogę, pewnie powinienem napisać że ASO :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Janussz, wal do E12 na Jutrzenki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janussz Posted January 31, 2008 Author Share Posted January 31, 2008 oj w ASO to zostawie fortune.... wiec nieskorzystam Dzieki podjade i sie dowiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billybad Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 ja w poprzedniej furze tj 525 tds wymieniłem reperaturke za 70 pln i tylko zapłaciłem za doładowanie jeżdziłem trzy lata i dopiero dobiłem odparowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.