Jump to content

Klimatyzacja

Janussz

Recommended Posts

Przestala mi dzialac klimatyzacja. Kto wie gdzie i tanio mozna dobic klime???

Mam jakies mikro nieszczelsnosci w klimatyzacji i niestety co rok trzeba dobijac( tak mowil poprzedni wlasciciel)

Ewentualnie gdzie mozna zalatac ta nieszczelnosc??

Hogi moze ty cos wiesz:D

Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia...

Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów

Pewnie to prawda, ale może wiadomo który przewód

Poszukaj warsztatu gdzie nabiją Ci klimę gazem z barwnikiem ... potem poświecą lampą UV i będzie wiadomo gdzie się ulatnia...

Juz mialem nabite kolorowym gazem....

[ Dodano: Sro Sty 30, 2008 11:51 am ]

Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów.

A droga to inwestycja wymiana przewodow???

Piskoor napisał/a:

Tylko, ze to nie ma byc kolorowy gaz, a specjalny barwnik, widoczny TYLKO w swietle UV - taki miales?

[ Dodano: Sro Sty 30, 2008 11:51 am ]

Obawiam się, że łatanie nieszczelności, w większości przypadków, polega na wymianie przewodów.

A droga to inwestycja wymiana przewodow???

mialem ten sam problem kiedys w GL-u po sprawdzeniu w swietle UV okazalo sie ze parownik przepuszal gaz,

tak mialem nabite specjalnym gazem

I nie znaleźli nic na przewodach ?

upsss to byc może sprężarka klimy Ci się kończy....

Ojciec miał to samo....

Buja się z naprawą od pół roku

Hmm, w sumie gdybys przejezdzal przez Lublin to by moze taniej sie udalo u naszych specjalistow to zrobic- czasami trzeba pospawac rurki - jak gdzies jest nieszczelnosc - koszt nieiwelki w porownaniu do wymiany i rownie trwaly - stosuja technike spcjalnego spawania takich rzeczy, podobnie jak chlodnic.

Kto wie gdzie i tanio mozna dobic klime

A nie szkoda Ci jej? Lato sie zbliza... :mrgreen:

Ja w poprzednim aucie miałem dziurkę w skraplaczu... Naprawa przez spawanie tejże zakończyła się wymianą na nowy skraplacz... Trzeba poszukać gdzie leci i wymienić na nowe... Nowy czynnik chłodzący ma wspaniałe właściwości penetrujące i przez cieńki metal potrafi nawet bez nieszczelności uciekać.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...