goldenarts Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Witam, Szukałem w Szukajce, ale jak zwykle nie znalazłem porównania.... Czym różnią się optycznie (jak odróżnić je z zewnątrz, w komorze silnika) i mechanicznie - zawias skrzynia i hamulce... oraz wnetrze... ew. w GT99 na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 goldenarts, wizualne masz tu http://home.arcor.de/subaru-impreza/Imp ... hte.htm#99 tu tez sobie mozesz poczytac troszke http://www.klubsubaru.pl/historia.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 goldenarts, z zewnątrz nałatwiej je rozpoznać po zderzaku przednim: - w GT99 po boku halogenów jest pojedyncza poprzeczka a w GT98 podwójna - GT99 ma pomarańczowe zaślepki (kratki) w zderzaku - w GT98 ich nie ma - GT99 ma gładkie szkła w halogenach - GT98 żebrowane - przednie zaciski w GT99 są 4-tłoczkowe, a w GT98 dwutłoczkowe ale chyba są od tego wyjątki Generalnie najłatwiej je rozpoznać po nr VIN :wink: Jeśli chodzi o to na co zwrócić uwagę przy kupnie to masz o tym temat w FAQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 MY 98 211 KM - niemożliwy remap MY 99 218 KM - możliwy remap Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 goldenarts, ze srodka to 98 ma fotele bez regulacji wysokosci i inna kierownice http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3505993 a 99-00 ma juz regulacje i inny kierownik http://moto.allegro.pl/item290760343_su ... 218km.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 ze srodka to 98 ma fotele bez regulacji wysokosci i inna kierownice http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3505993 To jest akurat jakaś wersja limitowana z nietypowymi fotelami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 To jest akurat jakaś wersja limitowana z nietypowymi fotelami. wiem wiem chodzilo mi tylko o kieorwnik a nie hcicalo mi sie szukac innego zdjecia.A i jeszcze jedno 98 maja zazwyczaj gumowy mieszek zmiany biegow a 99 maja juz skoropodobny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 A i jeszcze jedno 98 maja zazwyczaj gumowy mieszek zmiany biegow a 99 maja juz skoropodobny Nieprawda, wszystkie 98 jakie widziałem miały taki jak 99. Najważniejsza różnica to inne synchronizatory w skrzyni, inny centralny dyferencjał, inny silnik boxer phase 2 w GT'99, SSM-II w GT'99, cały osprzęt silnika zmieniony, łącznie z turbo. GT99 miało tez twardszy zawias ale to bez znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Nieprawda, wszystkie 98 jakie widziałem miały taki jak 99. ja z kolei widzialem tylko takie z gumowym. Najważniejsza różnica to inne synchronizatory w skrzyni, inny centralny dyferencjał, inny silnik boxer phase 2 w GT'99, SSM-II w GT'99, cały osprzęt silnika zmieniony, łącznie z turbo. czym rozni sie centralny dyfer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 czym rozni sie centralny dyfer ? Ma gdzie indziej wieloklin na wałek główny, nie pasuje z wałkiem głównym 99. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldenarts Posted January 11, 2008 Author Share Posted January 11, 2008 Dzięki wszystkim za info... niestety GT, którym byłem zaiteresowany było uderzone, na fotce przesłanej do mnie nie ma osłony rozrządu, choć faktycznie jest chyba '99. i jeszcze mała prośba do poliglotów (o tłumaczenie z j. niemieckiego). Większość zrozumiałem, ale... "Ich sende Ihnen ein paar Bilder. Defekte Teile: Haube (reparabel) Kotflügel links Lampe links Stoßstange ( eventuell reparabel, denke neu ist billiger) Zusatzscheinwerfer Blinklicht links Träger ist auszubeulen und alles zu lackieren. Der Motor wird in der Werkstatt gerade geprüft weil der Verdacht besteht, dass zwei Ventile getauscht werden müssen. Ich lasse den Motor bei dem Preis meiner Annonce reparieren." Z góry Thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sendrek Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 "Ich sende Ihnen ein paar Bilder. // przesyłem Panu kilka zdjęć Defekte Teile: //uszkodzone części: Haube (reparabel) // maska (do naprawienia/wyklepania) Kotflügel links // błotnik lewy Lampe links // lampa lewa Stoßstange ( eventuell reparabel, denke neu ist billiger) // zderzak(da sie naprawiać,ale myslę że nowy wyjdzie taniej) Zusatzscheinwerfer // halogen Blinklicht links // kierunkowskaz lewy Träger ist auszubeulen und alles zu lackieren.// pas przedni do wyklepania i lakierowania Der Motor wird in der Werkstatt gerade geprüft weil der Verdacht besteht, dass zwei Ventile getauscht werden müssen. Ich lasse den Motor bei dem Preis meiner Annonce reparieren." // silnik bedzie sprawdzany teraz w warsztacie, ponieważ jes przypuszczenie że dwa zawory wymagają wymiany. naprawa silnika w cenie auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldenarts Posted January 12, 2008 Author Share Posted January 12, 2008 Bardzo dziękuję za tłumaczenie... Niestety, tak jak się domyślałem - uszkodzenie było poważniejsze niż widać na fotkach. Jeszcze raz dziękuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Azrael napisał/a: Nieprawda, wszystkie 98 jakie widziałem miały taki jak 99. ja z kolei widzialem tylko takie z gumowym. Ja miałem 98 wypust z kwietnia i miała skórzany mieszek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Adam. napisał/a:Azrael napisał/a: Nieprawda, wszystkie 98 jakie widziałem miały taki jak 99. ja z kolei widzialem tylko takie z gumowym. Ja miałem 98 wypust z kwietnia i miała skórzany mieszek. no czyli sa i takie i takie i znajac zycie pewnie 97 ale modelowo juz 98 maja gume tak jak moj ( rok 99 ale modelowo juz 00 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts