thores Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Witam proszę o pomoc w rozpoznaniu przyczyny problemu jak sądzę za wysokiego podciśnienia, które objawia się tym że na biegu jałowym wskazuje czasem -1 bara czasem -0,6 wysokie podciśnienie otwiera blov off który mam zamontowany (HKS) i tym samym wydostaje się powietrze co powoduje spadek obrotów szarpanie i gaśnięcie. Myślałem początkowo, że wyrobiła się sprężyna w HKSsie wiec założyłem oryginalny ale również to samo. Jak przytkam kęką to obroty wracają i pracuje równo. Teraz pytanie od czego tak się dzieje czy to któryś z czujników może biegu jałowego?, check nic nie wymrugał. od pewnego czasu również na zimnym silniku klepią zawory, ostatnio robiłem cały remont silnika głowice były również robione i sprawdzane ale "fachowcy" stwierdzili że nie trzeba wymieniać hydraulicznych popychaczy, że tylko magistralę olejową wyczyszczą a teraz wiem że to był błąd! popychacze są do wymiany czy może od tego jest większe podciśnienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1986 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) stwierdzili że nie trzeba wymieniać hydraulicznych popychaczy, Na bank masz tam hydraulikę? Witam proszę o pomoc w rozpoznaniu przyczyny problemu jak sądzę za wysokiego podciśnienia, które objawia się tym że na biegu jałowym wskazuje czasem -1 bara czasem -0,6 wysokie podciśnienie otwiera blov off który mam zamontowany (HKS) i tym samym wydostaje się powietrze co powoduje spadek obrotów szarpanie i gaśnięcie. Myślałem początkowo, że wyrobiła się sprężyna w HKSsie wiec założyłem oryginalny ale również to samo. Jak przytkam kęką to obroty wracają i pracuje równo. Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie. Podciśnienia wariują z powodu falowania obrotów, a nie na odwrót. Może się tak dziać jak np. Padnie przepływka. Mogą falować przez nie ustawiony luz zaworowy i wtedy też będzie szaleć podciśnienie z powodu nierównych obrotów. Edited January 19, 2015 by Bartek1986 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thores Posted January 19, 2015 Author Share Posted January 19, 2015 (edited) tak mam blok zamknięty i głowice na hydraulice robiłem nie dawno całkowity remont silnik. też myślałem o przepływce. Mam Ecu Mastera i mogę wypiąć teoretycznie przepływkę ale kombinowałem z konwersją z MAF do MAP i po zmianie ustawień napięć zaczęły się dziać jaja więc narazie odpuściłem, jeżdzę na przepływce. Edited January 19, 2015 by thores Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasti Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) tak mam blok zamknięty i głowice na hydraulice robiłem nie dawno całkowity remont silnik. też myślałem o przepływce. Mam Ecu Mastera i mogę wypiąć teoretycznie przepływkę ale kombinowałem z konwersją z MAF do MAP i po zmianie ustawień napięć zaczęły się dziać jaja więc narazie odpuściłem, jeżdzę na przepływce. Ja bym sie zgłosił tam gdzie miałeś robiony motor Edited January 19, 2015 by kubasti Link to comment Share on other sites More sharing options...
thores Posted January 19, 2015 Author Share Posted January 19, 2015 jakieś pomysły ktoś może miał podobny problem, a czy czujnik biegu jałowego nie reguluje podciśnienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 z tymi czujnikiem coś jest na rzeczy ja jak miałem gt 97 to je zamieniłem ze wstecznym i jaja były samochód gasł Link to comment Share on other sites More sharing options...
thores Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 może ktoś zna wymiary popychaczy hydraulicznych w turbo dziadku/legacy lub może wie gdzie można kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareckiislandia Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Sprubuj zmienic cała przepustnice ja tak miałem kiedyś obroty mi falowały czyszczenie nic nie dało wsadzilem inna i jak ręka odjol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Sprubuj zmienic cała przepustnice ja tak miałem kiedyś obroty mi falowały czyszczenie nic nie dało wsadzilem inna i jak ręka odjol. Potwierdzam też miałem takie objawy i po wymianie przepustnicy ustały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thores Posted February 26, 2015 Author Share Posted February 26, 2015 zauważyłem jeszcze że podczas normalnej jazdy gdy silnik nie jest bardzo obciążony (np. jadąc na prostej drodze) to szarpie i przerywa jeżeli utrzymuję obroty około 2tyś. natomiast jeżeli wbiję wyższy bieg spadną obroty oraz zwiększy się obciążenie przestaje szarpać podobnie jest jeżeli wcisnę gaz i zacznie się zbierać to przestaje szarpać. Może to czujnik położenia przepustnicy? co prawda kiedyś sprawdzałem opór i wzrastał raczej liniowo ale może jednak ten potencjometr jest już zużyty po tylu latach gdzieś właśnie w okolicach 2tyś obrotów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Podmienić przepływkę na początek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1986 Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Oddać na diagnostykę Ps: Jeszcze nigdy przy 2000 nie zmieniłem biegu na wyższy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts