Jump to content

co ta część ?

vonda

Recommended Posts

Kilka dni temu wymieniałem lewy tylny amortyzator (SLS) w Forku Xt z 2006, a wczoraj po otwarciu tylnych drzwi znalazłem na podłodze taką spinkę - jak w załączeniu.

Co to za część ? Ewidentnie coś serwisantowi spadło i zapomniał założyć ... Czy to jakaś spinka do tapicerki ? plastikowej osłony kielicha czy moze do zwijacza pasów ? 

post-7681-0-06170500-1399458711_thumb.jpg

post-7681-0-52710200-1399458716_thumb.jpg

post-7681-0-76297900-1399458722_thumb.jpg

Strzelałby, że to część od mocowania górnego plastiku, który jest nad amortyzatorem.

Zakłada się go na ten plastik, a potem wciska w pionowe plastiki bagażnika lub ten pod szybą/słupkiem C.

• Upvote 1

w serwisie (na odległość - na podstawie zdjęć) twierdzą iż: "jest to spinka od plastikowej zaślepki górnego mocowania amortyzatora" ...

Edited by vonda

w serwisie (na odległość - na podstawie zdjęć) twierdzą iż: "jest to spinka od plastikowej zaślepki górnego mocowania amortyzatora" ...

czyli zwycięzcą jest właściciel antyka qbutek :)

Edited by adamski

nie tam  :D  tylko na plastik który zdjąłeś z tego  ;)  chyba ze ściagali jeszcze coś ale generalnie ta blaszke wciska sie w odpowiednie miejsca tapicerki  ;)

"w odpowiednie miejsca tapicerki" ;-)))

kurcze ... muszę dokładnie przejrzeć brzegi tapicerki czy nie ma gdzieś jakiegoś śladu po tej "spince" ...

Edited by vonda

toz to 30s roboty  :D

a więc jednak ;-) - tym bardziej dzięki.

ps serwis (w którym wydałem już spoooro kasy) na te "30s" się nie zdobył - a mieli Forestera pod ręką ...

Edited by vonda