Jump to content

Żółty silniczek na desce rozdzielczej

UKIMANI

Recommended Posts

Witam . mam problem posiadam OTB 2001 2.5 AT . Zapalił mi się żółty silniczek jakie są standardowe broblemy z tym zwiazane . Dodam że silnik pracuje bez zmian , płynie i bezproblemowo. Może ktośmiał taką sytuacje . Kazda wskazówka mile widziana.

Witam.

W Olsztynie w ASO w Solixie lub u Stefanowicza ta przyjemność ponad 200 zł. Przeszedłem przez to, ale nie u nich.

Sebxyz

Edited by sebxyz

żółty silnik na desce to błąd układu wydechowego, więc moze to być katalizator, bądź którąś z sond lambda. To auto ma gniazdo OBD 2 jak sie nie mylę, więc każdy warsztat z komputerem powinien go podłączyć i sprawdzić za kilkadziesiąt złotych. ;)

tak mi pokazał ostatnio komputer i taki jest opis w instrukcji obsługi mojego Legacy (05r). U mnie była sonda do wymiany, więc nie neguj czegoś,co miało miejsce...

Ja myślę, że coś żółtego musiało Ci się wylać na silnik i kontrolka Cię o tym informuje :biglol:

Bez sprawdzenia błędu przyczyn może być pierdyliard, jakby były chociaż jakieś objawy to byśmy wybierali z pierdylinona ;)

tak mi pokazał ostatnio komputer i taki jest opis w instrukcji obsługi mojego Legacy (05r). U mnie była sonda do wymiany, więc nie neguj czegoś,co miało miejsce...

A wiesz co ta kontrolka oznacza?

Ta żółta?

Nie jest to kontrolka tylko od wydechu. :biglol:

http://www.jazdamiejska.pl/technika/kontrolka-check-engine,2.html

;)

logiczne ze wiem co to za kontrolka. Kazdy wie, co to jest check engine i jesli silnik chodzi poprawnie to cos jest nie tak ze spalinami.. Ja tylko napisalem to, co jest czarno na bialym napisane w instrukcji..

A mi się check zapalił, gdy mi się przerwał przewodzik od czujnika oparów w zbiorniku paliwa (czy jakoś tak). Świnia jeździła normalnie. Nie jest to element układu wydechowego, ani też nie dotyczy spalin, więc:

nie neguj czegoś,co miało miejsce...

:yahoo:

Edited by elmo

mi, co prawda w Imprezie zapalił się bo przez chwilę miałem misfire na jednym z cylindrów.... zgasić musiałem przez komputer... odczytaj błędy- inaczej się nie dowiesz.