Jump to content

MY12 - problem (?) ze środkowym pasem bezpieczeństwa.

evoo

Recommended Posts

Tak jak w temacie, mam problem z zapięciem środkowego pasa bezpieczeństwa siedzenia tylnego w nowym Foresterze. Robię wszystko tak jak jest napisane w instrukcji do momentu, w którym pas (zaczep) wkładam w zaczep łączenia. Nie mogę tego w ogóle zatrzasnąć. Mógłby ktoś wrzucić jakieś filmik/zdjęcia albo obszerniejszy opis niż to co jest w instrukcji? Pierwszy raz w samochodzie mam taki wynalazek i nie wiem, czy to ja robię coś źle, czy czegoś mi brakuje. :oops:

Tam powinny być dwa zaczepy. Tylko do jednego pasuje pas środkowy.

Powinieneś widzieć w kanapie 4 zaczepy. Dwa do normalnych pasów i 2 do pasa dla trzeciego pasażera. Jeżeli nie ma na zewnątrz dwóch zaczepów do pasa to prawdopodobnie trzeba je wydłubać z otworu w kanapie.

• Upvote 1

Dokładnie tak jak piszecie - są 4 zaczepy. Dwa "normalne" dla bocznych pasażerów i dwa dla środkowego (jeden "normalny" + jeden "dziwny" :wink: ). W dziwnym nie mogę tego zatrzasnąć, natomiast do normalnego wchodzi dobrze (na 99%, nie pamiętam teraz dokładnie) ale tak to nie może zostać... :( Będę walczyć dalej, bo w środę jadę na wakacje z kompletem pasażerów.

-- Wt sie 07, 2012 6:44 pm --

Załatwione, do zamknięcia. :wink:

o ile pamiętam miałem ten sam problem; najpierw dobrze przypatrz się na zaczepy umocowane w podsufitce, w bagażniku. Tam widać jeden a są dwa, jak wyjmiesz drugi z gniazda w podsufitce, wszystko będzie jasne. Mam nadzieję że nie pokręciłem to było 6 lat temu :D

• 2 weeks later...