mobil01 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Witam chciałem wymienić filtr kabinowy (od klimy) w GT-ku. Problem w tym ze nie wiem gdzie takowy się znajduje. Może za schowkiem w kabinie będzie bo pod maską i podszybiem nic nie wiedzę... proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 i dobrze ze nic nie widzisz, bo fabrycznie go nie ma montaz za to jest prosty, o prosze: Jak by to kogoś interesowało, to właśnie wczoraj zacząłem mieć filtr kabinowy.Polegało to na tym, żeby zdemontować schowek, potem wyciąć zaślepkę w obudowie całego mechanizmu nawiewu. Jest fabrycznie przygotowana do instalacji filtra. Od dołu, pomiędzy wiatrakiem (po prawej) a nagrzewnicą (po lewej) jest prostokątne okienko, które należy nożem wyciąć. Potem wsunąć filtr. Zamontować schowek i gotowe. Działa tylko mam wrażenie że nieco głośniej szumi nawiew, ale z czasem się człowiek przyzwyczai. Polecam nic trudnego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 A tutaj fotorelacja: http://www.subiegal.com/thecars/impreza ... filter.htm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Qba25, wlasnie mialem to wklejac :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosman Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 i dobrze ze nic nie widzisz, bo fabrycznie go nie ma To chyba zależy od rocznika. W moim GT MY'00 jest farbycznie zamontowany filtr przeciwpylkowy, właśnie tam za schowkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobil01 Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Zakupiłem taki filter wiec chyba go zamontuję. Dziwi mnie że nie było go fabrycznie. Jak wię wygląda tam kwestia oczyszczania powierza?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Jak wię wygląda tam kwestia oczyszczania powierza?? Po prostu nie wygląda :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 To chyba zależy od rocznika.W moim GT MY'00 jest farbycznie zamontowany filtr przeciwpylkowy, właśnie tam za schowkiem. Zainspirowany tą informacją sprawdziłem w moim RX MY'00. Otóż jest lecz ewidentnie od nowości nikt tam nie zaglądał Link to comment Share on other sites More sharing options...
nieuprzejmygbur Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 ojjj też obacze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 ojjj też obacze... Nie chcę Cię martwić, ale te roczniki chyba wcale takowego nie posiadają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 tu jest całe story... viewtopic.php?p=954122#p954122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
satyr_bb Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 i dobrze ze nic nie widzisz, bo fabrycznie go nie ma To chyba zależy od rocznika. W moim GT MY'00 jest farbycznie zamontowany filtr przeciwpylkowy, właśnie tam za schowkiem. mój nie ma a też '00 ale za to ktoś kradnąc airbag wyrwał mi rurę z nawiewu na prawą stronę więc traktuję to jako filtr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts