Flipper Posted December 10, 2002 Share Posted December 10, 2002 Jak wszyscy widzielismy w nowej Imprezie mamy bardzo duzy wlot powietrza. Chcialbym wlasnie o ten wlot zapytac - jak ma sie on do bezpieczenstwa pieszych w momencie zderzenia? W mercedesie taki element (znaczek) zostal (z wymogow bezpieczenstwa wlasnie) schowany ( chowa sie powyzej chyba 40km/h). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted December 10, 2002 Share Posted December 10, 2002 Sorka że się troche wtrącam, ale w jakim mercu usunięto znaczek ?? ( w Imprezie to prędzej przy 40 się rozszerzy jeszcze bardziej niż schowa ) pozdr. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flipper Posted December 10, 2002 Author Share Posted December 10, 2002 Sorka że się troche wtrącam, ale w jakim mercu usunięto znaczek ?? ( w Imprezie to prędzej przy 40 się rozszerzy jeszcze bardziej niż schowa ) pozdr. Wojtek Juz jakis czas temu znaczek - nie tyle usunieto co chowa sie przy predkosci (ile dokladnie nie wiem). No wlot ja mysle, ze sie nie schowa w imprezie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted December 10, 2002 Share Posted December 10, 2002 W końcu znaczek merca jest do ozdoby wlot na komary nie służy do łapania komarów A jeśli chodzi o bezpieczeństwo pieszego napewno niemiecka prasa się burzyć jaki to zabójczy samochód z tej imprezy. Przypominam sobie tekst o Hondzie CRV podobno położono nacisk na bezpieczeństwo pieszego ... no iii w jakiejś prasie niemieckiem pisali kto będzie płacił na połamane wycieraczki podczas wypadku z pieszym ... Wydaje mi się, że zachód nie chce przyjąć do wiadomości żę samochody japońskie są lepsze ... ciekawe czy np. BMW serii 3 przejedzie się bez żadnej awarii 200 tyś km Ech zniosło mnie na inny temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyrekcja SIP Dyrekcja Posted December 11, 2002 Dyrekcja SIP Share Posted December 11, 2002 Co do wyników crash-testów Impreza jest wiodaca w swej klasie (NCAP 2002). Pieszym grozi przede wszystkim, także bez bliskiego spotkanie 3-go stopnia, uszkodzenie kręgów szyjnych, gdy w pobliżu przejedzie STI A teraz serio. Pokrywa silnika, jak wiadomo jest wykonana z aluminium, co w przypadku kolizji powoduje optymalna amortyzację siły uderzenia. Wlot powietrza wykonany z tworzywa sztuczne w takim przypadku ulega po prostu zniszczeniu (trwałość mniejsza, niż głowy pieszego). ponadto w przypadku kolizji złamaniu ulegają mocowania wycieraczek w przewidzianych do tego punktach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwojtek Posted January 16, 2003 Share Posted January 16, 2003 Juz jakis czas temu znaczek - nie tyle usunieto co chowa sie przy predkosci (ile dokladnie nie wiem) Znaczek? W Mercedesie? Chowa? No myślę, że wątpię. Dawno nie jechałeś Mercedesem ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 16, 2003 Share Posted January 16, 2003 Znaczek? W Mercedesie? Chowa? No myślę, że wątpię. Dawno nie jechałeś Mercedesem ;-) Co nie zmienia faktu że to chyba rozwiązanie specjalnie na Polskę co by się chował na postoju, znaczki od Jaga kradną na potęge od STI z resztą też :-( Azrael Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted January 17, 2003 Share Posted January 17, 2003 No tak, bo to taki szpan, jak koledzy "w paski" przyjda do goscia, a on im pokaze swoja kolekcje znaczkow Pozdrawiam Was, ThanJu Legenda: koledzy "w paski" - inaczej:dresiarze, czyli osoby mlode w wieku 20-30 lat ubierajace sie glownie w stroje zwane dresami. Haslo kojarzone raczej niemile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 17, 2003 Share Posted January 17, 2003 No tak, bo to taki szpan, jak koledzy "w paski" przyjda do goscia, a on im pokaze swoja kolekcje znaczkow Ty sie śmiejesz a ja znam gościa który na "koty" do swojego Jaga wydał już kilka tys. PLN. To tragiczne, a Jaguar bez kociaka na masce traci swój urok :-( Azrael Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwojtek Posted January 17, 2003 Share Posted January 17, 2003 Ty sie śmiejesz a ja znam gościa który na "koty" do swojego Jaga wydał już kilka tys. PLN. To tragiczne, a Jaguar bez kociaka na masce traci swój urok :-( Jaguary od ladnych paru lat nie maja figurki skaczacego kota na atrapie chlodnicy. Montowanie ich do Jagow niewyposazonych seryjnie (czyli od poprzedniego XJ w gore) w taka figurke jest niezgodne z przepisami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 17, 2003 Share Posted January 17, 2003 Jaguary od ladnych paru lat nie maja figurki skaczacego kota na atrapie chlodnicy. Montowanie ich do Jagow niewyposazonych seryjnie (czyli od poprzedniego XJ w gore) w taka figurke jest niezgodne z przepisami. Ten ma chyba seryjnie i ma parę lat, i jest to V8 więcej o nim nie wiem, na Jagach sie nie znam :-( Azrael Link to comment Share on other sites More sharing options...
ks Posted January 17, 2003 Share Posted January 17, 2003 w jaguarze najladniej wyglada... kobieta!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts