Skocz do zawartości

Co włożyć do garnka ... co macie dziś na obiad?


Aga

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj miałem knedle,tylko że małżonka nie zauważyła węgierek i wsadziła renklodę :unsure:

 

dziś pstrąg łososiowy w teriyaki

 

 

jutro carbonara z przepisu Agi :)

wczoraj miałem knedle,tylko że małżonka nie zauważyła węgierek i wsadziła renklodę :unsure:

 

dziś pstrąg łososiowy w teriyaki

 

 

jutro carbonara z przepisu Agi :)

Co to jest pstrąg łososiowy ???? :o :o :o

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To taki pstrag z różowym mięsem jak u łososia,oczywiście w lidlu :-D

Pstrąg nie jest zły, ale lepiej świeżą rybkę.... to znaczy dziką? Ja wczoraj zajadałem się pysznym bałtyckim dorszykiem. Do tego potrójnie smażone frytki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A co to znaczy potrójnie smażone frytki

Aga dobrze wyjaśniła, a ja wkrótce umieszczę filmik z przygotowania na mojej stronie.

 

Dzisiaj w związku z tym, że kupiłem dynię, właśnie zrobiłem zupę krem z dyni... dodałem habanero....pyszna.

A zaraz się zabieram za tagiatelle z dynią i jeszcze kilkoma innymi ciekawymi składnikami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@@stach1111, tajemnica jest taka, że rosół robi się nie na kościach tylko na mięsie. Później to mięsko się starannie oddziela od kości i dodaje do przecedzonego rosołu z przetartymi warzywami z tegoż. Oprócz obowiązkowego zestawu przypraw, trochę oliwy, łyżkę ryżu (najlepiej takiego klejącego - po godzinie gotowania nie zostanie po nim śladu). Zupa jest gęsta i bardziej jest kremem pomidorowym niż zupą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na duszenie nie mam czasu i cierpliwości, więc idzie koncentrat dla koloru i 2-3 pomidory dla smaku.

 

No i papryczka chili dla większego smaku. :yahoo:

 

blender w robocie?

 

Po godzinie gotowania nie zostaje wiele.

 

Aha, na koniec trochę świeżej bazylii na talerz. Głównie dla wyglądu. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...