MaciekWycislak Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 od dluzszego czasu mam zamiar zamonotwac sobie panel z zegarami, ale ze nie jest super znawca w tym temacie a subaru mam stosunkowo od niedawna,chcialem sie zapytac co myslicie o tej ofercie: http://allegro.pl/item302154817_impreza ... ancja.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue76 Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Bardzo dobra oferta, ja bym się nie zastanawiał. Pomyśl tylko jakie chcesz podświetlenie i zestaw zegarów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 tez tak uwazam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Rewelacyjna cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitek Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Ja juz dokonałem zakupu w tej firmie.Zegary OK.Gwarancja.Nawet właściciel dostarczył osobiście pod wskazany adres.POLECAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
PISZONY Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Witam Też dokonałem zakupu w tej firmie i jestem bardzo zadowolony .Dla odmiany zdecydowałem się na serie Defi Link Meter 52mm z zielonym podświetleniem żeby pasowało do podświetlenia w WRX .Wziąłem 4 wskaźniki( Boost,EGT,Oil P. i Oil T. )oraz daszek.Cena po krótkich negocjacjach wyszła zbliżona do cen w sklepach internetowych w Stanach ( a tu jest FV i gwarancja ). Nie było zestawu na miejscu ale bardzo szybko udało się go sciągnąc z Japonii i dostarczyć do mnie kurierem.Teraz już niecierpliwie czekam kiedy zamontuje to całe ustrojstwo :cool: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 Ale na co wyczekales? To bylo od dawna! :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 kupiłes dokładnie ten zestaw ? z czujnikem temp. wody ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 kupiłes dokładnie ten zestaw ? z czujnikem temp. wody ? zanim kupilem to przeczytalem :wink: "stnieje mozliwosc innej konfiguracji typow zegarow niz podane przez nas powyzej." tak wiec bede zamienial , bost tez juz mam wiec wezme inne Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 tak wiec bede zamienial , bost tez juz mam wiec wezme inne A czy wiesz moze, ktory to jest boost mechaniczny, nie wymagajacy kontrolera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 Ale na co wyczekales? To bylo od dawna! :grin: ale wczesniej tego nie widzialem :razz: tak wiec prosze mnie nie dolowac ..... bo sie zamkne w sobie :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441 kupiłes dokładnie ten zestaw ? z czujnikem temp. wody ? zanim kupilem to przeczytalem :wink: "stnieje mozliwosc innej konfiguracji typow zegarow niz podane przez nas powyzej." tak wiec bede zamienial , bost tez juz mam wiec wezme inne to rozumiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 tak wiec bede zamienial , bost tez juz mam wiec wezme inne A czy wiesz moze, ktory to jest boost mechaniczny, nie wymagajacy kontrolera? , niestety lajkonik jest w tych sprawach, bost mam zamontowany fabrycznie. ale bede u nich w tygodniu i moge sie dowiedziec CARFIT :arrow: PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 niestety lajkonik jest w tych sprawach, bost mam zamontowany fabrycznie. ale bede u nich w tygodniu i moge sie dowiedziec No to poprosze. A propos linku, ktory podales, tomialem wrazenie, ze inny typ zegara jest w glownym zdjeciu na aukcji, inny w pozostalych zdjeciach (taki, ktory jest kompletnie wygaszany). A jaki to jest najprostszy uchwyt do tych zegarow, o ktorym oni tam pisza? Bo z takim, zdaje sie, jest Twoj zestaw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 A propos linku, ktory podales, tomialem wrazenie, ze inny typ zegara jest w glownym zdjeciu na aukcji, inny w pozostalych zdjeciach (taki, ktory jest kompletnie wygaszany).A jaki to jest najprostszy uchwyt do tych zegarow, o ktorym oni tam pisza? Bo z takim, zdaje sie, jest Twoj zestaw? kurcze JED jaki Ty dociekliwy jestes "Zegary z serii BF " taka sama seria co w innych aukcjach. Uchwyt dodaja gratis wiec wezme i zrobie jakies foty , tak czy inaczej chce kupic u nich jeszcze daszek :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWIATEK Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 imgw, rozumiem, że cena ulegnie zmianie gdy zmienisz zestaw zegarów i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori? Może macie też informację czy są w stanie sprowadzić też inne rzeczy w tak rozsądnych pieniądzach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 imgw, rozumiem, że cena ulegnie zmianie gdy zmienisz zestaw zegarów i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori? Może macie też informację czy są w stanie sprowadzić też inne rzeczy w tak rozsądnych pieniądzach. mam nadzieje ze sie nie zmieni, przed kupnem sprawdzilem jakie maja ceny i bede zamienial w podobnych cenach ( Turbo - na EGT itd) napisz co chcialbys wiedziec to zapytam jak u niech bede :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori? Mysle, ze sa 3 mozliwosci: - nie sa pazerni, jak reszta - maja dobre dojscie - nie ponosza oplat celnych na ten towar Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWIATEK Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 napisz co chcialbys wiedziec to zapytam jak u niech bede Zapytaj o przednią i tylną szperę od RA - taka żeby pasowała do skrzyni od GT99 i ewentualnie wkład RA do tej samej skrzyni. Jestem bardzo ciekaw co odpowiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PISZONY Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Witam serdecznie Czy orientuje się ktoś jak bez uszkodzenia zdemontować panel z zegarkiem w WRX 06 żeby w to miejsce zamontować daszek z trzema zegarami .Zamin mi to podłączą w ASO to chcę już mieć to na miejscu nawet tylko tak "na sucho " żeby przyzwyczaić się do ich widoku Proszę o podpowiedzi . Pozdrawiam Piszony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Czy orientuje się ktoś jak bez uszkodzenia zdemontować panel z zegarkiem w WRX 06 Mocnym i zdecydowanym pociągnięciem do góry . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PISZONY Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Czy orientuje się ktoś jak bez uszkodzenia zdemontować panel z zegarkiem w WRX 06 Mocnym i zdecydowanym pociągnięciem do góry . Pisząc" bez uszkodzenia" chdziło mi o to żeby zaczepy z zegarka nie zostały uszkodzone i żebym mógł włożyć zegarek z powrotem jak będę chciał sprzedać WRX ( a zegary Defi włożyć do nowej STI 2008 :cool: ) Czy ktoś ma mniej drastyczne pomysły niż Przemeq :razz: czy to jest jedyny sposób ? Pozdrawiam Piszony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 chdziło mi o to żeby zaczepy z zegarka nie zostały uszkodzone i żebym mógł włożyć zegarek z powrotem jak będę chciał sprzedać WRX ( a zegary Defi włożyć do nowej STI 2008 :cool: ) Widzisz, ja wcale nie żartowałem - według mnie odsprzedanie wozu bez defi to dość karkołomne zadanie. Pamiętaj, że daszek z zegarkami to nie jedyna zmiana - do sensorów musisz np. wywiercić dziury (np.EGT - w kolektorze) i wprowadzić inne zmiany, związane z instalacją zegarów. Dlatego myśląc o odsprzedaży, raczej nastawiałbym się na odsprzedaż wozu razem z zegarami i całą instalacją do nich i raczej nie myślał o demontażu. Nie mówiąc już o tym, że do WRX-a pewnie bierzesz zegary z zielonym podświetleniem, a STI ma już od kilku lat czerwone 8). A co do samego demontażu - zegary/daszek montowane są od góry na wcisk, na zaczepach. Wydaje mi się, że ich demontaż jest też od góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 no wiec bylem, nabylem popytalem musialem doplacic 200plnow za zmiane zegarow na EGT, Oil Press i Temp. JED - czlowiek twierdzi ze Defi nie robi juz zegarow mechanicznych ze wskazaniem doladowania. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale tak twierdzi. Podstawa to kawalek czegos takiego z metalowa podstawka otaka: Kwiatek- Pan powiedzial ze sie nie zajmuje takimi sprawami bo..... leza :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.