Jump to content

PANEL Z ZEGARAMI DEFI

MaciekWycislak

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Witam

Też dokonałem zakupu w tej firmie i jestem bardzo zadowolony .Dla odmiany zdecydowałem się na serie Defi Link Meter 52mm z zielonym podświetleniem żeby pasowało do podświetlenia w WRX .Wziąłem 4 wskaźniki( Boost,EGT,Oil P. i Oil T. )oraz daszek.Cena po krótkich negocjacjach wyszła zbliżona do cen w sklepach internetowych w Stanach ( a tu jest FV i gwarancja ). Nie było zestawu na miejscu ale bardzo szybko udało się go sciągnąc z Japonii i dostarczyć do mnie kurierem.Teraz już niecierpliwie czekam kiedy zamontuje to całe ustrojstwo :cool: .

a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie :mrgreen::mrgreen:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441

kupiłes dokładnie ten zestaw ? z czujnikem temp. wody ?

zanim kupilem to przeczytalem :wink:

"stnieje mozliwosc innej konfiguracji typow zegarow niz podane przez nas powyzej."

tak wiec bede zamienial , bost tez juz mam wiec wezme inne

a ja wyczekalem...i kupilem to samo tylko bez daszka w pasztetowej cenie :mrgreen::mrgreen:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=307351441

kupiłes dokładnie ten zestaw ? z czujnikem temp. wody ?

zanim kupilem to przeczytalem :wink:

"stnieje mozliwosc innej konfiguracji typow zegarow niz podane przez nas powyzej."

to rozumiem

A czy wiesz moze, ktory to jest boost mechaniczny, nie wymagajacy kontrolera?

,

niestety lajkonik jest w tych sprawach, bost mam zamontowany fabrycznie.

ale bede u nich w tygodniu i moge sie dowiedziec

CARFIT :arrow: PW

niestety lajkonik jest w tych sprawach, bost mam zamontowany fabrycznie.

ale bede u nich w tygodniu i moge sie dowiedziec

No to poprosze.

A propos linku, ktory podales, tomialem wrazenie, ze inny typ zegara jest w glownym zdjeciu na aukcji, inny w pozostalych zdjeciach (taki, ktory jest kompletnie wygaszany).

A jaki to jest najprostszy uchwyt do tych zegarow, o ktorym oni tam pisza?

Bo z takim, zdaje sie, jest Twoj zestaw?

A propos linku, ktory podales, tomialem wrazenie, ze inny typ zegara jest w glownym zdjeciu na aukcji, inny w pozostalych zdjeciach (taki, ktory jest kompletnie wygaszany).

A jaki to jest najprostszy uchwyt do tych zegarow, o ktorym oni tam pisza?

Bo z takim, zdaje sie, jest Twoj zestaw?

kurcze JED jaki Ty dociekliwy jestes :mrgreen:

"Zegary z serii BF "

taka sama seria co w innych aukcjach.

Uchwyt dodaja gratis wiec wezme i zrobie jakies foty , tak czy inaczej chce kupic u nich jeszcze daszek :smile:

imgw,

rozumiem, że cena ulegnie zmianie gdy zmienisz zestaw zegarów i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori?

Może macie też informację czy są w stanie sprowadzić też inne rzeczy w tak rozsądnych pieniądzach.

imgw,

rozumiem, że cena ulegnie zmianie gdy zmienisz zestaw zegarów i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori?

Może macie też informację czy są w stanie sprowadzić też inne rzeczy w tak rozsądnych pieniądzach.

mam nadzieje ze sie nie zmieni, przed kupnem sprawdzilem jakie maja ceny i bede zamienial w podobnych cenach ( Turbo - na EGT itd)

napisz co chcialbys wiedziec to zapytam jak u niech bede :wink:

i jeszcze jedna sprawa: jak to jest, że im się opłaca sprzedawać defi w cenie omori?

Mysle, ze sa 3 mozliwosci:

- nie sa pazerni, jak reszta

- maja dobre dojscie

- nie ponosza oplat celnych na ten towar

Witam serdecznie

Czy orientuje się ktoś jak bez uszkodzenia zdemontować panel z zegarkiem w WRX 06 żeby w to miejsce zamontować daszek z trzema zegarami .Zamin mi to podłączą w ASO to chcę już mieć to na miejscu nawet tylko tak "na sucho " żeby przyzwyczaić się do ich widoku :mrgreen: Proszę o podpowiedzi .

Pozdrawiam

Piszony

Czy orientuje się ktoś jak bez uszkodzenia zdemontować panel z zegarkiem w WRX 06

Mocnym i zdecydowanym pociągnięciem do góry :twisted:.

Pisząc" bez uszkodzenia" :mrgreen: chdziło mi o to żeby zaczepy z zegarka nie zostały uszkodzone i żebym mógł włożyć zegarek z powrotem jak będę chciał sprzedać WRX ( a zegary Defi włożyć do nowej STI 2008 :cool: ) Czy ktoś ma mniej drastyczne pomysły niż Przemeq :twisted: :razz: czy to jest jedyny sposób ?

Pozdrawiam

Piszony

chdziło mi o to żeby zaczepy z zegarka nie zostały uszkodzone i żebym mógł włożyć zegarek z powrotem jak będę chciał sprzedać WRX ( a zegary Defi włożyć do nowej STI 2008 :cool: )

Widzisz, ja wcale nie żartowałem - według mnie odsprzedanie wozu bez defi to dość karkołomne zadanie. Pamiętaj, że daszek z zegarkami to nie jedyna zmiana - do sensorów musisz np. wywiercić dziury (np.EGT - w kolektorze) i wprowadzić inne zmiany, związane z instalacją zegarów. Dlatego myśląc o odsprzedaży, raczej nastawiałbym się na odsprzedaż wozu razem z zegarami i całą instalacją do nich i raczej nie myślał o demontażu.

Nie mówiąc już o tym, że do WRX-a pewnie bierzesz zegary z zielonym podświetleniem, a STI ma już od kilku lat czerwone 8).

A co do samego demontażu - zegary/daszek montowane są od góry na wcisk, na zaczepach. Wydaje mi się, że ich demontaż jest też od góry.

no wiec bylem, nabylem :mrgreen: popytalem :mrgreen:

musialem doplacic 200plnow :evil: za zmiane zegarow na EGT, Oil Press i Temp.

JED - czlowiek twierdzi ze Defi nie robi juz zegarow mechanicznych ze wskazaniem doladowania. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale tak twierdzi.

Podstawa to kawalek czegos takiego z metalowa podstawka

otaka:

dsc00056xi2.jpg

Kwiatek- Pan powiedzial ze sie nie zajmuje takimi sprawami bo.....

leza :wink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...