radekk Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Dlaczego w Foresterze model 2006 na tylnej szybie nie ma spiralki pod wycieraczką służącej do podgrzewania, w poprzednim modelu tylna szyba posiadała taką spiralkę. Czy posiadam jakąś wybrakowaną szybę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 myslałem dotąd że tylko kobiety się interesują spiralkami :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 GREGG, w tym dziale za OT przyznawane są paski. Ostrzeżenie przed ostrzeżeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 sorry jakoś nie mogłem się powstrzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Witam, Szyba w Pana samochodzie nie jest w żaden sposób wybrakowana czy nietypowa. W obecnym modelu Forestera stosowane są tylne szyby ogrzewane które nie posiadają "spiralki" w miejscu postoju tylnej wyceraczki. Aby zapewnić właściwe podgrzanie tylnej szyby w tym miejscu zastosowano węziej rozmieszczone nitki grzewcze, w tym jedną która biegnie przy samej dolnej krawędzi szyby. Tak więc bez obaw układ ten zapewnia właściwe podgrzewanie tylnej szyby. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 Witam,Szyba w Pana samochodzie nie jest w żaden sposób wybrakowana czy nietypowa. W obecnym modelu Forestera stosowane są tylne szyby ogrzewane które nie posiadają "spiralki" w miejscu postoju tylnej wyceraczki. Aby zapewnić właściwe podgrzanie tylnej szyby w tym miejscu zastosowano węziej rozmieszczone nitki grzewcze, w tym jedną która biegnie przy samej dolnej krawędzi szyby. Tak więc bez obaw układ ten zapewnia właściwe podgrzewanie tylnej szyby. Pozdrawiam Dziękuję bardzo za odpowiedź, muszę się bliżej przyjrzeć i najlepiej jw ciągu dnia, bo nie zauważyłem że idą tam jakieś nitki grzewcze :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
so_what Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 radekk, bo w Polsce drogi są brudne*. Z kolei nitki są z natury rzeczy cienkie. Może przy brudnej szybie nitek nie widać. Tak sobie kombinuję :roll: * http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=583891#583891 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 radekk, bo w Polsce drogi są brudne*. Z kolei nitki są z natury rzeczy cienkie. Może przy brudnej szybie nitek nie widać. Tak sobie kombinuję :roll: A co wnioskujesz że mam brudny samochód :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.