Jump to content

Jak nie Subariady to co?

ajax

Recommended Posts

W dniu 30.12.2021 o 20:15, ajax napisał:

Znacie może kogoś kto organizuje podobne wyprawy, którym podołają nasze Forki i inne cuda? 

Mnóstwo,

Wpisz w Google i wbijaj. Dla SUV te duzo jest.

• 1 year later...
W dniu 30.12.2021 o 21:21, Miłosz Rzeźnik napisał(a):

Nie defetyzuj, chwila cierpliwości. Masz już siódmą dawkę szczepionki? No!

UP:P

Czy po 2 miesiącach ciszy można już defetyzować :D ? A tak serio proszę o jakiekolwiek informację. 

A przy okazji pytanie czy ktoś z was kojarzy wyjazdy 4x4 gdzie Forek przejedzie? 

• 3 weeks later...
W dniu 10.01.2023 o 11:48, ajax napisał(a):

A przy okazji pytanie czy ktoś z was kojarzy wyjazdy 4x4 gdzie Forek przejedzie? 

To jeszcze zależy jaki Forek. Do nas (firmowo na Przygody4x4, nie na Subariadę) przyjmujemy stare Forki z reduktorem np. na Bośnię. Realnie sporo tras byłoby do przejechania Forkiem pierwszej generacji ale to są wyjazdy daleeekie, gdzie i tak się lata a nie dojeżdża. 
Ja kojarzę, że na rynku są organizatorzy, którzy "łapią co się da" więc przyjmą nawet przysłowiową "Skodę Yeti", po czym na miejscu się okazuje, że właściciel musi się pogodzić z licznymi stratami w sprzęcie albo flustracją całej reszty uczestników, że "organizator przyjął nie-terenówkę". Dlatego dmuchając na zimne ustaliliśmy u siebie sztywne zasady - wszystko jest po coś i nie każde auto nadaje się na każdą trasę.

W dniu 25.01.2023 o 18:02, Miłosz Rzeźnik napisał(a):

To jeszcze zależy jaki Forek. Do nas (firmowo na Przygody4x4, nie na Subariadę) przyjmujemy stare Forki z reduktorem np. na Bośnię. Realnie sporo tras byłoby do przejechania Forkiem pierwszej generacji ale to są wyjazdy daleeekie, gdzie i tak się lata a nie dojeżdża. 
Ja kojarzę, że na rynku są organizatorzy, którzy "łapią co się da" więc przyjmą nawet przysłowiową "Skodę Yeti", po czym na miejscu się okazuje, że właściciel musi się pogodzić z licznymi stratami w sprzęcie albo flustracją całej reszty uczestników, że "organizator przyjął nie-terenówkę". Dlatego dmuchając na zimne ustaliliśmy u siebie sztywne zasady - wszystko jest po coś i nie każde auto nadaje się na każdą trasę.

Tak długo jak będą Subariady będziemy na nie jeździć. Właśnie z tego powodu co opisałeś w drugiej części. 

• Upvote 1

• 7 months later...

Nie chcę zakładać nowego wątku.... Czy w 2024 roku są planowane jakieś SUBARIADY czy też Bułgaria 2023 była ostatnią....  Takie się niestety pogłoski pojawiały... 

• 3 weeks later...

Coraz więcej firm organizuje trasy dostępne dla suvów i naszych Subaru, trzeba pytać organizatorów . Ja dołączyłem do 4x4 w BiH, było zacnie. Bez zmot, tylko AT (g015) i metalowe osłony pod silnik i dyfer dostępne w katalogu akcesoriów. 

a9c5d667-1e5e-47cb-9b73-c8969a9652a3.jpeg

IMG_1886.jpeg

IMG_2038.heic

Jakby nie było Subariady za rok to rozważam Nordkapp przejazdem przez Finlandię. Może, ktoś byłby chętny?  
Tak

Wysłane z mojej komórki przez Tapatalka

• Upvote 1

2 godziny temu, Kapic napisał(a):

Jakby nie było Subariady za rok to rozważam Nordkapp przejazdem przez Finlandię. Może, ktoś byłby chętny? :D 

W tak zacnym towarzystwie można i ten kierunek rozważyć.... 

• Upvote 1

22 godziny temu, CUV napisał(a):

Coraz więcej firm organizuje trasy dostępne dla suvów i naszych Subaru, trzeba pytać organizatorów . Ja dołączyłem do 4x4 w BiH, było zacnie. Bez zmot, tylko AT (g015) i metalowe osłony pod silnik i dyfer dostępne w katalogu akcesoriów. 

a9c5d667-1e5e-47cb-9b73-c8969a9652a3.jpeg

IMG_1886.jpeg

IMG_2038.heic 2.27 MB · 4 pobrania

I XV dał bez problemu radę na trasach w Bośni i Hercegowinie?

55 minut temu, Franzka napisał(a):

I XV dał bez problemu radę na trasach w Bośni i Hercegowinie?

Tak, ale nie było grubo , Prokośko, Tresasavica, Lukomyr ,Bjelasnica , Boraćko, temperatura 33 stopnie Celsjusza, w Mostarze na wjeździe 44. Ja na lekko, free solo. Namiot 3 seconds, bagaż policzony (możnaby jeszcze odchudzić ;).  Opony : yoko geolandar g015 :215/65/17 ( zestaw lżejszy niż OEM, ale wyższy) na ciśnieniu 1,8 bara, paliwo 98 ( bo lepszego nie ma ) . Przed wyjazdem SJS 2 1/1. E-boxer to elektryczne turbo +16KM i 66Nm, czyli zestaw 166 KM i 262 Nm. Słabe punkty to kąt natarcia i CVT , które przy 116 stopniach ATF tnie obroty , a przy ok 130 odmawia jazdy. Zagotowałem olej w skrzyni ,a w silniku miał 128 stopni (Boraćko) Ale objechałem 900 km po BiHu bez strat własnych ( nie licząc  drobnych rys na lakierze , kilogramów błota i kurzu. 

IMG_1884.jpeg

IMG_1842.heic

Edited by CUV
  • Like 1
  • Upvote 2

5 godzin temu, Kapic napisał(a):

Jakby nie było Subariady za rok to rozważam Nordkapp przejazdem przez Finlandię. Może, ktoś byłby chętny? :D 

Hmm można by pomyśleć, albo wybrać jakąś wyprawę i wbić się tam wspólnie w kilka subi. 

• Upvote 1

• 3 weeks later...
W dniu 10.10.2023 o 22:52, ajax napisał(a):

wygląda ciekawie :D

Yo!
Są duże szanse, że uzupełnię 'wreście' ww. wątek. W najbliższym tygodniu :upside-down-face_1f643-small:

• 1 month later...
W dniu 10.10.2023 o 16:55, Kapic napisał(a):

Fajny pomysł , planowałeś już coś czy to tylko luźny pomysł ?

( ile dni, trasę , noclegi no i oczywiście termin )

Pomysł zacny :puchar: