tomis Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 jak w temacie pacjent forester sg 2007 158 km sprawdzam pasek po kupnie autka i zastanawia mnie to czy nie jest za luźny spokojnie pasek można palcem przesuwać góra dół ok 2 cm (trochę to zastanawiające). czekam na info czy w ogóle taka sytuacja powinna mieć miejsce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 W ktorym miejscu jest taki luz na tym pasku? Przed napinaczem za napinaczem?Wysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomis Posted July 24, 2021 Author Share Posted July 24, 2021 po lewej stronie na dole miedzy rolką prowadzącą a wałkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Dziwi mnie ze az 2 cm w tym miejscu bedzie troche luzniejWysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomis Posted July 24, 2021 Author Share Posted July 24, 2021 te dwa centymetry jak docisnę pasek napina się na reszcie rozrządu napisów na pasku nie ma więc może mieć już 140kk mam jeszcze jedno pytanie jakie luzy ustawia się na zabezpieczeniach przeciw przeskoczeniu paska ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Dziwne, w tamtym miejscu co by się nie działo, jest sztywno. Zrób zdjęcie napinacza a dokładnie miejsca bolca regulacyjnego co napiera na blok Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 7 godzin temu, tomis napisał: jakie luzy ustawia się na zabezpieczeniach przeciw przeskoczeniu paska ?? Napinacz sam to reguluje. Jeśli chodzi o blaszkę na wale, to jest to 1mm. Nie pamiętam czy wolnossak 158km ma jeszcze te takie ślizgi na pokrywach rozrządu, ale jeśli tak to pewnie podoba wartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrk2607 Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Napinacz masz już słaby. Pasek się nie rozciąga. Odnośnie luzu ślizgów (blaszek) to wytnij sobie z grubszego opakowania plastikowego paski i je podłóż. Mała przestroga gdy będzie odkręcał te blaszki to uważaj by nie przekręcić nakrętek zatopionych w obudowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts