Luke1 Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 Witam po dłuższej przerwie Minęło jakoś 2 lata od ostatniego Subaru - https://forum.subaru.pl/topic/93509-blue-gc8-gt-my99/ Z racji tego, że coraz częściej jeździmy na wycieczki a mój Ralliart jest niski to szukałem czegoś z wyższym prześwitem, nieszczególnie wolniejsze i napędem na 4 koła - oczywiście musiało być Japońskie Tak oto w garażu zawitał Forek XT Jest troche rzeczy do poprawy i ulepszeń ale akurat idealnie okres zimowy posłuży aby to wszystko na spokojnie ogarnąć.
janekbe Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 Fajny. Zapodaj jakieś fotki środka. Co to za bodykit?Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Luke1 Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 10 godzin temu, janekbe napisał: Fajny. Zapodaj jakieś fotki środka. Co to za bodykit? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Nie mam pojęcia co to za cudo z jakiegoś laminatu to jest.
Luke1 Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 9 godzin temu, DON Pietro napisał: pewnie że fajnymój bardzo podobny No jak braciszek Widzę, że masz klaksony Hella. Też mam taki plan tylko moje będą złote
DON Pietro Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 W dniu 29.10.2020 o 20:43, Luke1 napisał: Widzę, że masz klaksony Hella. Brakuje im dużo do oryginałów HELLA bardziej jakiś chińczyk. Ale są czerwone i według mnie pasują do złotego koloru
Luke1 Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 17 minut temu, DON Pietro napisał: Brakuje im dużo do oryginałów HELLA bardziej jakiś chińczyk. Ale są czerwone i według nie pasują do złotego koloru Z takiej odległości jak na foto to oryginał Hella jak nic
Luke1 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Coś tam dłubię w temacie :). Lustereczko z Androidem już zamocowane teraz tylko uporządkować kabelkologię i wybrać się w drogę do klapy aby podłączyć kamerkę tylną. No i przy okazji rozbieram przełączniki bo nic nie świeci jak powinno
Luke1 Posted December 3, 2020 Author Posted December 3, 2020 Tak silnik seryjny. Seryjne STI Ciąg dalszy grzebania i ogarniania aby było tak jak lubię. Tunel wybebeszony razem z konsolą centralną. Usprawnianie oświetlenia ciąg dalszy + podmiana radyjka na takie z działającym podświetleniem. Dodatkowo biednym zegarom jest tam ciasno więc zostają wydłubane i idą razem z daszkiem na schowek. No i oczywiście porządne mycie elementów
DON Pietro Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 8 godzin temu, Luke1 napisał: Dodatkowo biednym zegarom jest tam ciasno więc zostają wydłubane i idą razem z daszkiem na schowek. Powiem szczerze że myslałem o tym zeby zegarki wcisnąc w popielnice. Ale jak się temu przyjżeć to rzeczywiście im tam ciasno. Jaki jest ich rozmiar??
MrJ Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 10 godzin temu, Luke1 napisał: No i oczywiście porządne mycie elementów Jakimś specjalnym specyfikiem czyściłeś, czy woda z mydłem/płynem?
NightRunner Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 7 godzin temu, DON Pietro napisał: Powiem szczerze że myslałem o tym zeby zegarki wcisnąc w popielnice. Ale jak się temu przyjżeć to rzeczywiście im tam ciasno. Jaki jest ich rozmiar?? intrygowało mnie po co ludzie tak zegary pakują, średnio widać a i klimacik lepszy jak na desce są
Luke1 Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 Powiem szczerze że myslałem o tym zeby zegarki wcisnąc w popielnice. Ale jak się temu przyjżeć to rzeczywiście im tam ciasno. Jaki jest ich rozmiar??Od razu mówię. Głupi pomysł. Ani to funkcjonalne ani estetyczne. Ich średnica to 52mm. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Luke1 Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 Jakimś specjalnym specyfikiem czyściłeś, czy woda z mydłem/płynem?Pianownica że środkiem Shiny Garage. Fruit Snow Foam. Potem jeszcze dla pewności przeleciałem APC od Meguiars. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
DON Pietro Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 45 minut temu, Infra napisał: intrygowało mnie po co ludzie tak zegary pakują, średnio widać a i klimacik lepszy jak na desce są mam 3 na słupku po poprzednim właścicielu, przeszkadzają w nocy. pewnie są za duże po prostu i dlatego walą po oczach. na desce wyglądają lepiej ale gdy sa w daszku, takie moje zdanie. 5 minut temu, Luke1 napisał: Od razu mówię. Głupi pomysł. Ani to funkcjonalne ani estetyczne. Ich średnica to 52mm. być może jest tak jak mówisz
Luke1 Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 Przenieś że słupka na środek do daszka. Nie wiem jakie masz ale one często podświetlenie mają przyciemniane jak włączysz światła. Ja kiedyś jeszcze tak robiłem u wujka, że miał za jasne to dałem folię do szyb na nie Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
DON Pietro Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 patent z folia moze zdać egzamin........ no właśnie schowek na środku musi zostać
NightRunner Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 u mnie tak są zegary postawione, jasność regulowana, nie oślepiają, wszystko widać i jest estetycznie
dirkdiggler Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 26 minut temu, Infra napisał: u mnie tak są zegary postawione, jasność regulowana, nie oślepiają, wszystko widać i jest estetycznie Może i jasność regulowana, może nie oślepiają, może i wszystko widać. Ale estetyka jak wodomierz wpięty w rurociąg.
NightRunner Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 1 godzinę temu, dirkdiggler napisał: Może i jasność regulowana, może nie oślepiają, może i wszystko widać. Ale estetyka jak wodomierz wpięty w rurociąg. dla mnie zajebiscie, na surowo a nie jakies daszki z dupy
Luke1 Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 Daszki to z plastiku są o takie właśnie Przy okazji wpadł jeszcze swap podłokietnika na wersję wyższą
LosioDriver Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Do radia jeszcze emulator zmieniarki z BT/USB/AUX i będzie komplet multimedialny. Myślałeś może nad zmianą kierownicy na wersję z przyciskami z polifta?
Herostrates Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Hej Jak pasuje ten podłokietnik? Poskładałeś już plastiki wokół ręcznego? To pasuje czy cały plastik wokół ręcznego musiałeś wymienić? Pytam bo mam od dawna taki podłokietnik i zastanawiałem się nad wymianą. Wydawało mi się jednak, że trzeba wymienić cały plastik na polift gdzie inaczej się otwiera podłokietnik. Problemem jest jednak, że polifty miały inaczej usytuowany ręczny i trzeba byłoby kombinować z wersją JDM lub anglikiem, aby nie przesuwać ręcznego
Luke1 Posted December 8, 2020 Author Posted December 8, 2020 W dniu 7.12.2020 o 19:27, LosioDriver napisał: Myślałeś może nad zmianą kierownicy na wersję z przyciskami z polifta? Kierownica już leży i czeka grzecznie a skoro radyjko już mam eleganckie od Ciebie i świecące to zerknę też na ten moduł, który masz czyli WEFA 23 godziny temu, Herostrates napisał: Hej Jak pasuje ten podłokietnik? Poskładałeś już plastiki wokół ręcznego? To pasuje czy cały plastik wokół ręcznego musiałeś wymienić? Pytam bo mam od dawna taki podłokietnik i zastanawiałem się nad wymianą. Wydawało mi się jednak, że trzeba wymienić cały plastik na polift gdzie inaczej się otwiera podłokietnik. Problemem jest jednak, że polifty miały inaczej usytuowany ręczny i trzeba byłoby kombinować z wersją JDM lub anglikiem, aby nie przesuwać ręcznego Z tego co ja widziałem to są 2 wersje tych tuneli plastikowych natomiast sam wysoki podłokietnik jest taki sam. W zależności czy masz wersje polift czy przedlift to kupujesz sobie podłokietnik z plastikiem tym od tunelu i przekładasz swój górny plastik tylko. Ja już u siebie poskładałem to razem. Musiałem jeszcze nawiercić w 2 otwory takiej blaszce na dole bo miejsce przykręcania podłokietnika jest przesunięte i po prostu otwory nie pasują. Założone też nakładki na pedały alu od WRX`a - wiem, że syf posprzątam jak już ogarnę środek całkiem.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.