Łukasz Pełszyński Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 Cześć! Pojawił mi się gdzieś napędzie dziwny dźwięk. Forester SH 2.0 Benzyna 2008. Jest to taki oscylacyjny dźwięk, który pojawia się tylko w okolicach 80-85 km/h (ciszej) i 100-110 km/h (głośniej). Tutaj jest filmik: Ciężko stwierdzić będąc w środku, ale na pewno dochodzi spod samochodu. Macie pomysły co to może być? Opony raczej nie - nie zmieniane od dłuższego czasu. Skrzynia automat hydrauliczny, dźwięk jest nawet na neutralu gdy się toczy. Gdy samochód jest mocniej obciążony to dźwięk jest głośniejszy.
Perun Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 Też obstawiam łożysko. Pozdrawiam serdeczniePP
Szürkebarát Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 W poprzednim samochodzie też myślałem, że to łożysko a okazało się że to... pęknięta sprężyna resora. Ale to nie był Subaru .
dominikd Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 u mnie rowniez w SH byl wyrobiony przegub. sprawdz na parkingu na mac skreconych kolach czy nie cykaSent from my iPhone using Tapatalk
Łukasz Pełszyński Posted September 15, 2020 Author Posted September 15, 2020 Też mi się wydaje, że może być łożysko może uszkodzone od jakiejś dziury. Co do przegubów to miałem zmienianie rok temu. Ale co ciekawe, jak ruszam i skręcam w prawo to raz cyknie mi prawy przegub - bardzo mało trwałe są te części zamienne.
Łukasz Pełszyński Posted September 17, 2020 Author Posted September 17, 2020 Zostawiam dla potomnych, którzy będą próbowali rozwiązać podobny problem: prawe tylne łożysko, słychać nawet jak się kręci kołem na podnośniku.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.