Jump to content

Obroty na ssaniu WRX gd

niebieski708

Recommended Posts

Posted

Impreza jest moim daily. Praktycznie codziennie wyruszam o 5 rano do pracy. Strasznie irytują mnie obroty na ssaniu (plus minus 1500obr/min). Da się jakoś ustawić, coś zrobić żeby pracowała np na 1000 -1200obr ???

Posted

Chodzi mi tylko o ssanie :D auto normalnie jeździ itd. Może źle opisałem o co mi chodzi... 

Szukam patentu na zmniejszenien obrotów na ssaniu jak jest zimny. Czy jest jakiś sposób?

Posted
36 minut temu, kowal napisał:

Spróbuj po odpaleniu "kopnąć" w gaz , obroty powinny spać

Sąsiedzi mnie i tak nienawidzą za wydech :D to raczej odpuszczę. 

Przepustnica czysta, silniczek też. 

Na zimnym silniku takie obroty są normalne. Nic nie jest uszkodzone, np moje Audi S4 b6 ma na zimnym z 1000obr/min, a potem spada. 

Jak zrobić żeby i Impreza tak miała ?

Posted
22 minuty temu, niebieski708 napisał:

Sąsiedzi mnie i tak nienawidzą za wydech :D to raczej odpuszczę. 

Przepustnica czysta, silniczek też. 

Na zimnym silniku takie obroty są normalne. Nic nie jest uszkodzone, np moje Audi S4 b6 ma na zimnym z 1000obr/min, a potem spada. 

Jak zrobić żeby i Impreza tak miała ?

To nie tak, że musisz do 6k go kopnąć ;) wystarczy delikatnie dodać gazu i puścić, a obroty spadną - tak przynajmniej dzieje się u mnie. 

Posted
2 minuty temu, Buchu napisał:

To nie tak, że musisz do 6k go kopnąć ;) wystarczy delikatnie dodać gazu i puścić, a obroty spadną - tak przynajmniej dzieje się u mnie. 

Auto jest sprawne więc pewnie też spadną :P jak i moi sąsiedzi z łóżek. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych na obrzeżach miasta. Tu rano dosłownie słychać tylko świerszcza jak w filmach (jest tak cicho). Więc odpada...

Posted

Kiedyś miałem takie auto które miało ssanie 2,5 tyś. latem a zimą więcej. Ja bym nie marudził na to co masz :P

Posted

U mnie kiedyś Hyundai Atos na takich startował gdy był zimny. Na mnie czasami krzywo patrzą sąsiedzi, odpalam Forka w garażu podziemnym i czasami zapominam zamknąć jak przyjeżdżam przepustnice przed końcowym tłumikiem. Jest to chwila co prawda, ale jak Ci tak ktoś odpala samochód o 5:20 to nie jest to miłe na pewno.

Posted
8 godzin temu, niebieski708 napisał:

Impreza jest moim daily. Praktycznie codziennie wyruszam o 5 rano do pracy. Strasznie irytują mnie obroty na ssaniu (plus minus 1500obr/min). Da się jakoś ustawić, coś zrobić żeby pracowała np na 1000 -1200obr ???

Tak ma być. Dobrze Ci podpowiadają: lekko stuknij stopą w gaz, natychmiast spadną do ok. 1000.

Luke

Posted

Ja mam to tak wyczute, że po dotknięciu gazu obroty nie rosną nawet o 100, a po 1s zlatują na 1000. Subaru tak ma, w Forku mam to samo.

Czyszczenie przepustnicy nie zmieni tego stanu na dłużej niż 2 tygodnie.

W tym czasie gdy obroty są wysokie pracuje też pompa powietrza wtórnego i IMHO jest to ze sobą powiązane. Im szybciej złapie temperaturę katalizator tym szybciej jest "eko".

Posted

Dziś próbowałem, spadły na 1100-1200... ale kilka razy tak zrobię to są sąsiad pomyśli, że robie to specjalnie...:evil2: najlepszym sposobem będzie chyba cichszy tłumik...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...