Vercy Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Witam, Macie może jakieś sprawdzone metody doświetlenia wstecznego? Przy cofaniu w SF naprawdę nic nie widać
Cougar Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Ja mam co prawda FXT (SJ ) ale dla mnie też to światło było niewystarczające.. Zmieniłem żarówkę na dedykowaną do tego modelu LED która emituje znacznie większą ilości światła https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Swiatlo-wsteczne-cofania-Zarowka-LED-W16W-T15-CREE-9W-1000lm-12V-CANBUS-PREMIUM/2734 Droga jest.., ale jest też spora poprawa..
Max 84 Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Ja w miejscu prawej zaślepki w zderzaki dołożyłem lampe wsteczna z Malucha naszej polskiej firmy Wesem. Do środka wrzuciłem 3 panele 3 punktowe, Led LG i jestem zadowolony z efektu.
ewemarkam Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Ja zmieniłem radio na chińskie 2DIN. I założyłem do niego kamerę cofania z diodami IR. Wrzucałem już zdjęcie w dziale Legacy ale tutaj też dam:)Ciemno było naprawdę w promieniu 200 metrów nie było latarni.
.Misza. Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Forek dobrze świeci, żebyś wiedział jak świeci Astra J
Vercy Posted January 26, 2020 Author Posted January 26, 2020 2 godziny temu, Dzik44 napisał: Ja mam co prawda FXT (SJ ) ale dla mnie też to światło było niewystarczające.. Zmieniłem żarówkę na dedykowaną do tego modelu LED która emituje znacznie większą ilości światła https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Swiatlo-wsteczne-cofania-Zarowka-LED-W16W-T15-CREE-9W-1000lm-12V-CANBUS-PREMIUM/2734 Droga jest.., ale jest też spora poprawa.. To byłoby najprostsze; problem w tym że masowo nie podają mocy świecenia i nie wiadomo co tak naprawdę kupujesz. Ale to dla mnie opcja #1 1 godzinę temu, Max 84 napisał: Ja w miejscu prawej zaślepki w zderzaki dołożyłem lampe wsteczna z Malucha naszej polskiej firmy Wesem. Do środka wrzuciłem 3 panele 3 punktowe, Led LG i jestem zadowolony z efektu. A to opcja #2 1 godzinę temu, ewemarkam napisał: Ja zmieniłem radio na chińskie 2DIN. I założyłem do niego kamerę cofania z diodami IR. Wrzucałem już zdjęcie w dziale Legacy ale tutaj też dam:) Ciemno było naprawdę w promieniu 200 metrów nie było latarni. A to żadna opcja, w SF jest maleńkie radyjko Godzinę temu, Zodiak napisał: Forek dobrze świeci, żebyś wiedział jak świeci Astra J Paanie w S-Maxie to jakbym reflektor obrócił do tyłu
ewemarkam Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 1 godzinę temu, Vercy napisał: A to żadna opcja, w SF jest maleńkie radyjko Nie prawda, jak dobrze poszukasz znajdziesz ramkę 2DIN. Mam wrażenie że była w ostatnich rocznikach polifta. Ale taką wyrwałem, i dopiero kupiłem radio. Nie pytaj o przyciski, bo jeszcze ich nie przeniosłem. Są za radiem....
Vercy Posted January 26, 2020 Author Posted January 26, 2020 13 minut temu, ewemarkam napisał: Nie prawda, jak dobrze poszukasz znajdziesz ramkę 2DIN. Mam wrażenie że była w ostatnich rocznikach polifta. Ale taką wyrwałem, i dopiero kupiłem radio. Nie pytaj o przyciski, bo jeszcze ich nie przeniosłem. Są za radiem.... A gdzie je należy przenieść?
ewemarkam Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Przy ręcznym, masz dwie zaślepki, coś jakby na monety. Wystarczy na spryskiwacz lamp i ustawienie świateł. Ten od anteny oraz bright można sobie darować.
Pan Dziedzic Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Dwa halogeniki włączane niezależnym przyciskiem w kabinie tuż obok BRIGHT’a. Jasność taka iż nawet znalazłem igłe w stogu.
Max 84 Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Pan'ie Dziedzic Daj Pan fotkę z przodu Forka bo spodobał mi się Twój bagażnik dachowy Z tego co pamiętam masz tam zamontowane dodatkowe oświetlenie na przód ?
Max 84 Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Noo ładna lampka Bagażnik robiłeś czy gdzieś dorwałeś ?
Pan Dziedzic Posted January 26, 2020 Posted January 26, 2020 Kupiłem od @ppmarian, sam zrobił. Leda na przód dołożyłem już sam.
Wredne Osaczysko Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 Mam zamontowane takie diody led do wstecznego , nic nie trzeba przerabiać. Nie wiem jakiej ilości światła potrzebujesz ale jest go zdecydowanie więcej niż z oryginalnych żarówek
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.