Jump to content

Silnik odpala i odrazu gaśnie


MichallD
 Share

Recommended Posts

Witam, Forek 2.5 XT, po wyjęciu silnika do regulacji luzow zaworowych i włożeniu go spowrotem, silnik odpala i dosłownie od razu gaśnie. Rozrząd ustawiony dobrze,wszystko podpiete jak było. Auto stalo kilka dni odpiete od aku. Pompa paliwa działa. Przy okazji został wywalony caly uklad pompy powietrza wtórnego i zaślepiony.

Moze ktoś coś podpowie bo mechanik rozkłada ręce a forek potrzebny.

Link to comment
Share on other sites

ja miałem tak po odłączeniu aku i trzeba było wyczyścić przepustnicę bo się nie otwierała

 

Pociągnimy temat ;) Otóż w dyszlu mam tak, że właśnie czasami silnik zaskoczy i od razu gaśnie. Ogólnie daje się z tym żyć ale lepiej by było pozbyć się :mellow:

Zaobserwowałem (ściągając dwa razu wąż między IC a kolektorem), że raz przepustnica była zamknięta a drugi raz otwarta. Oczywiście w obu przypadkach silnik wyłączony ;)

Może to jest jakiś trop?

BTW mówiąc o czyszczeniu przepustnicy masz na myśli czyszczenie samej przepustnicy wewnątrz czy czujników wokół?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jak pali i gaśnie to kluczyk na desce miga cały czas czy gaśnie? Jak masz drugi kluczyk to spróbuj z drugiego odpalić.
 

 

Drugi kluczyk sprawdzony, to samo. Kluczyk normalnie gaśnie.

 

 

 

Rozumiem że czujniki sprawdziłeś takie jak wałka rozrządu

 

W poniedziałek podmienię z innego forka, zobaczymy. Żadnych błędów nie ma.

 

Kolego Knurek  idź sobie spamować gdzie indziej, jak nic nie wnosisz do tematu to po co piszesz.

Link to comment
Share on other sites

 

ja miałem tak po odłączeniu aku i trzeba było wyczyścić przepustnicę bo się nie otwierała

 

Pociągnimy temat ;) Otóż w dyszlu mam tak, że właśnie czasami silnik zaskoczy i od razu gaśnie. Ogólnie daje się z tym żyć ale lepiej by było pozbyć się :mellow:

Zaobserwowałem (ściągając dwa razu wąż między IC a kolektorem), że raz przepustnica była zamknięta a drugi raz otwarta. Oczywiście w obu przypadkach silnik wyłączony ;)

Może to jest jakiś trop?

BTW mówiąc o czyszczeniu przepustnicy masz na myśli czyszczenie samej przepustnicy wewnątrz czy czujników wokół?

 

u mnie czyścili w środku

psikał czymś i szmatką pocierał

troche brudu było i sie nie otwierała, nie mogąc złapać fabrycznych ustawień

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Kolego Knurek  idź sobie spamować gdzie indziej, jak nic nie wnosisz do tematu to po co piszesz.

 

Zamiast to pisać, trzeba było zgłosić adminom.

u mnie czyścili w środku

psikał czymś i szmatką pocierał

troche brudu było i sie nie otwierała, nie mogąc złapać fabrycznych ustawień

 

OK, w takim razie można to zrobić dla świętego spokoju... ;)

Link to comment
Share on other sites

Temat ogarnięty :) Silnik pracuję idealnie!. Dokładnie nie wiem co zrobił mechanik, powiedziałem mu o sugestiach z forum, sprawdził jeszcze raz wszystko, czujniki, wiązki itp. Dzięki za pomoc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...