Jump to content

Koła 16" ET 35 w bugu-Ktoś ma??

Zwibel

Recommended Posts

Mam okazje kupić fele 16" 7J ET 35 do tego kupił bym nowe gumy 205/55/16. Jeździ ktoś na takim zestawie sedanem. Mam aktualnie ET40 (nie znam szerokości felgi) i mam wrażenie że jest dość blisko błotnika.

Od pewnego czasu radzę po prostu przymierzyć felgę (z oponą), ponieważ  różne rzeczy czytam na forum. Mam felgi z VAG'a 7 cali szerokie, 16 cali średnicy o ET 42 i z oponami 205/55/16 ocierają o ranty tylnych nadkoli. Nie wiem, czy wynika to z rozmiaru kół, tego, że mam kombi, zawias z STI czy czegoś jeszcze, bo na forum czytam o osobach, które zakładają podobne felgi z ET 30-40 i bezproblemowo jeżdżą. 

W sedanie taka felga 7x16 i ET35 z oponą 205 bedzie na styk, ale da radę - miałem tak w WRX. Ważne tylko żeby kąty pochylenia kół były prawidłowe (lekki negatyw)

W kombiaku raczej sie to nie sprawdzi, bo i błotniki i zawias jest inny.

Dałem sobie spokój z ET 35. Moje fele mają ET40 w dodatku tylko 6,5" przy 7" i tym ET mogło by być zbyt ubogo.

Kolejne rozwiązanie to seryjna felga 17" z ET55 i 225/45/17 opona.

Zastanawia mnie tylko czy nie będę jeździł zygzakami między dziurami i czy 125KM to uciągnie.

Niestety ciężko coś znaleźć w rozsądnych pieniądzach z 16"

Kolejne rozwiązanie to seryjna felga 17" z ET55 i 225/45/17 opona. Zastanawia mnie tylko czy nie będę jeździł zygzakami między dziurami i czy 125KM to uciągnie.

A może 205/50/17?