Jump to content

Jakie tarcze do Type R???

pawlaswrc

Recommended Posts

Błękitna już na ukończeniu, ale pojawił się mały zonk - z tyłu cały napęd i zwrotnice są z Type R ze skrzynią 754 z DCCD.

Jakie tarcze hamulcowe do współpracy z zaciskiem dwutłoczkowym muszę kupić? Tam jest duży dyfer R180 (cokolwiek to znaczy :razz: ) i większy bęben hamulca ręcznego (chyba 190 mm średnicy, w przeciwieństwie do zwykłego 170). To dość pilne, więc please help!!!! Konkretne linki mile widziane.

Kurna, to nie ma, że tak to ujmę, normalnych tarcz - zamienników do Type R, Ra i tych wszystkich z dużym bębnem? Tylko DBA? To jak Angole serwisują te auta? Zresztą nie tylko Angole, przecież u nas tez tego trochę już jeździ.

Niedawno właśnie wymieniałem tarcze na tył w moim Type R. Z tego co znalazłem, to pasują tylko OEM (koszt koło 500 zł) i DBA (koło 600 zł). Wymiary tarczy to 290 mm (jak w WRX) rozmiar pod ręczny 190 mm (jak w STI).

• Upvote 1

Tarcze już kupione, "nowe używki", założone na chwilę do Forka i się okazało, że nie ma ręcznego :biglol: Jeden forumowicz z kreski tak się załatwił, a teraz mi za bardzo dobrą cenę oddał.

Patrzyłem jeszcze na camskill.co.uk. Cena nówek też zachęcająca, ale ja i tak kupiłem w lepszej.

@@Hautameki, zaglądałeś do Twojego wątku z IC?