Jump to content

Spadło doładowanie!!!


Aniolek

Recommended Posts

Dzisiaj spadło mi o 0,5bara doładowanie w moim WRX-e,wyciągłem IC i sprawdziłem wszystkie połączenia i nic to nie dało.Ciośnienie doładowania jest seryjne.Może jakies sugestie z waszej strony?

 

:(:(:(

Link to comment
Share on other sites

Aniolek a kombinowales cos z wydechem przed turbo?

Ja tez jezdze ostatnio bez doladowania , w mapteku stwierdzili ze to pewnie wydmuchala ktoras z uszczelek w wydechu przed turbo (zreszta wracam do nich niedlugo z tym zrobic porzadek wkoncu). Moze wiec i u ciebie jakas nieszczelnosc :?:

Link to comment
Share on other sites

Przed turbo mam jeszcze serje nigdy nie rozkrencana,jotro pojada na iagnoze wiec moze cos sie pokaze jak nie to bede szukal na dole,gore już opanowałem i nic nie znalazłem.

 

Jaki dramat jechac z tak niskim doładowaniem ehh.

Link to comment
Share on other sites

Sytuacja narazie opanowana.

Byłem zrobic diagnoze na kompie i wyszły 2 błedy jeden z niewłasciwa praca 2 sondy lambda a drogi zwiazany z katalizatorem,po skasowaniu błędów cisnienie wróciło do normy czyli zabujcze 0,95bara hehe.

Link to comment
Share on other sites

Sytuacja narazie opanowana.

Byłem zrobic diagnoze na kompie i wyszły 2 błedy jeden z niewłasciwa praca 2 sondy lambda a drogi zwiazany z katalizatorem,po skasowaniu błędów cisnienie wróciło do normy czyli zabujcze 0,95bara hehe.

Bardzo kurcze ciekawe, chetnie wyslucham dalszej czesci historii, tzn:

- jaki kod bledu 2 sondy?

- jaki problem z katalizatorem?

- jak sie zachowywyało doladowanie: stabilnie czy pływało?

- czy owe 0,5 bara mniej miałeś w Peaku?

Link to comment
Share on other sites

Może nie zauważył?

 

 

W ogóle dziwne bo z tego co pamiętam żaden z błędów 2 sondy nie powoduje trybu awaryjnego? Na pewno nie "catalytic converter efficency below threshold".

 

 

 

Co do wentylatorów to ostatnio zauważyłem że Renówka ma fajny bajer - przy każdym odpaleniu po tym jak silnik załapie sprawdza czy wentylator działa. IMO fajne.

Link to comment
Share on other sites

Co do wentylatorów to ostatnio zauważyłem że Renówka ma fajny bajer - przy każdym odpaleniu po tym jak silnik załapie sprawdza czy wentylator działa. IMO fajne.

 

Renówka też się grzeje na postoju, przy wyłączonym silniku - pamiętasz..? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Co do wentylatorów to ostatnio zauważyłem że Renówka ma fajny bajer - przy każdym odpaleniu po tym jak silnik załapie sprawdza czy wentylator działa. IMO fajne.

 

Renówka też się grzeje na postoju, przy wyłączonym silniku - pamiętasz..? :mrgreen:

 

No oczywiście że pamiętamy wszyscy ofoc ... :lol:

 

 

ps. jak tam siodło :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

ja mialem problemy z dwiema sondami (teraz mam problem tylko z jedna) i doladowanie nie spadlo. Wentylatory tez sie nie uruchamialy po odpaleniu silnika. swieci sie za to pomaranczowe badziewie i troche rura okopcona...

Link to comment
Share on other sites

ja mialem problemy z dwiema sondami (teraz mam problem tylko z jedna) i doladowanie nie spadlo. Wentylatory tez sie nie uruchamialy po odpaleniu silnika. swieci sie za to pomaranczowe badziewie i troche rura okopcona...

 

Dawaj caly czas ogien to ten problem bedzie ignorowany przez ECU. :D

A CEL - mozna zbic zaroweczke. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...