lookita Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Co mi grozi,jesli stara baterie z kluczyka zapasowego wyjme i zaloze nowa?Czy bede musial cos odkodowywac,jechac do ASO?MAm glowny klucz,dziala ,ale w zapasowym,na wakacjach niestety,okazalo sie,ze nie dziala bateria.Nie probowalem nic wymieniac,po prostu wole wiedziec,zanim cos zakoduje i nawet glownym,dzialajacym kluczem nie odpale auta.Prosze o podpowiedzi,ewentualnie,uwagi,czy taka wymiana nie kryje w sobie jakiegos haczyka ;-)Uprzejmie dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K12DLA Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 wymieniałem u siebie w obu kluczykach, pierwszy w ASO bo jak Ty, nie byłem pewien. Drugi wymieniłem sam bo widziałem jak gość w ASO rozkręcił kluczyk i wymienił baterie, nic sie nie rozkodowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Z mojego doświadczenia w Legacy MY08 i Foresterze MY06 po wymianie baterii w pilocie nie było najmniejszych problemów. Zmieniasz i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Tam nie ma co sie rozkodowac. Ja odpalalem bez baterii i to nawet bez kluczyka . Prosec wymiany baterii naete w instrukcji jest opisany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Co mi grozi,jesli stara baterie z kluczyka zapasowego wyjme i zaloze nowa?Czy bede musial cos odkodowywac,jechac do ASO?MAm glowny klucz,dziala ,ale w zapasowym,na wakacjach niestety,okazalo sie,ze nie dziala bateria.Nie probowalem nic wymieniac,po prostu wole wiedziec,zanim cos zakoduje i nawet glownym,dzialajacym kluczem nie odpale auta.Prosze o podpowiedzi,ewentualnie,uwagi,czy taka wymiana nie kryje w sobie jakiegos haczyka ;-)Uprzejmie dziekuje. zmieniaj bez obaw nawet logika wskazuje, że jak już padła bateryjka, to wsadzając nową trudno, żeby coś się odkodowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted August 16, 2013 Author Share Posted August 16, 2013 ...dzieki....zatem rozkrecam i wymieniam.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted January 14, 2014 Author Share Posted January 14, 2014 ...no i rozkrecilem,wymienilem bateryjke,sprawdzilem,centralny dziala i Legar odpala ;-) zatem wymiana samodzielna bateryjki w pilocie fabrycznym-kluczu nie wymaga zadnych dzialan rozkodowujaco-kodujacych,aso nie fatygujemy do tego Wysłane z mojego KM1060 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 długo Ci to zajeło Tam nie ma co się rozkodowywać ani w zwykłym kluczyku ani w przypadku systemów bezkluczykowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 u siebie w MY02 wymieniam sam i nic sie nie rozkodowuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted January 14, 2014 Author Share Posted January 14, 2014 ...sherif,ciekawy bylem,czy ktos looknie,ile czasu mi to zalelo :-))) ano,zeszlo sie...niemniej,juz wiem ;-) a pytanie nie na temat....jak zabraknie mi paliwa,stane w trasie na pustym baku,to czy jak doleje paliwa nie musze odblokowywac kompa?chodzi o sonde lambda...w corollce tak bylo,w civicu nie...nie chce testowac,ale moze komus sie tak trafilo?;-) Wysłane z mojego KM1060 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 a pytanie nie na temat....jak zabraknie mi paliwa,stane w trasie na pustym baku,to czy jak doleje paliwa nie musze odblokowywac kompa?chodzi o sonde lambda...w corollce tak bylo,w civicu nie...nie chce testowac,ale moze komus sie tak trafilo?;-) nie. ja testowalem pojemnosc zbiornika, jechalem na trasie tak dlugo az sam stanal, mialem w bagazniku 10l benzyny w 2 kanistrach i jak stanal, zgasl to juz nie odpalil. dopiero jak nalalem paliwa. wiem, ze na rezerwie zrobie ok70km z pustakiem pod pedalem gazu (na podcisnieniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamul Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Dla potwierdzenia dorzucę: W legacy IV można normalnie wymienić baterię, odkręcamy śrubkę PH00 (mały krzyżak), wymieniamy baterię CR1620 3V, zakręcamy i wszystko działa jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskulap56 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Witam , jestem nowy , jeżeli chodzi o wymianę baterii w pilocie to w japończykach nie ma problemu , nawet po kilku latach nieużywania pilota mozna wymienić baterię na nową i nie rozkoduje sie-najpierw trzeba wyjąć kluczyk metalowy z obudowy , lekko podważyć obudowę i założyc nowa baterę -przetestowałem to w Toyocie avensis oraz w Subaru Forester XT wszystko działa Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts