Jump to content

Tuleje, polibusze, poliuretan

cichy_j

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Szukam już jakiś czas na sieci tulei poliuretanowych do forestera. Moje poszukiwania związane z chęcią wymiany tulei na poliuretan, przy okazji zmiany zawieszenia w forku. Chciałem zapytać czy jest w ogóle opcja znalezienia takich tulei do Forka. W związku z tym zwracam się do Was forumowicze z prośbą o jakąś małą podpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie

W strongflex mają chore ceny nawet przy rabatach tu masz lepsze ceny http://poliuretany.olkusz.pl/pl/subaru lub jeszcze inna opcja można w super cenach kupić wałki Polimerowe rożnej twardości i o rożnej średnicy. Jeżeli masz znajomego Tokarza bez problemowo dorobi tuleje. A do forka s-turbo pasują z imprezy GT

W strongflex mają chore ceny nawet przy rabatach tu masz lepsze ceny http://poliuretany.olkusz.pl/pl/subaru lub jeszcze inna opcja można w super cenach kupić wałki Polimerowe rożnej twardości i o rożnej średnicy. Jeżeli masz znajomego Tokarza bez problemowo dorobi tuleje. A do forka s-turbo pasują z imprezy GT

kupywalem tutaj wszystko bylo ok :wink:

żeby sprawdzić wymiary to nie jest żaden problem.... wystarczy troszeczkę czasu poświęcić i pod samochód sie wczołgać z suwmiarką i paroma innymi gadżetami...

cichy_j :arrow: PW.

żeby sprawdzić wymiary to nie jest żaden problem.... wystarczy troszeczkę czasu poświęcić i pod samochód sie wczołgać z suwmiarką i paroma innymi gadżetami...

Na pewno jakiś użytkownik forum ma pomierzone wszystkie tuleje rzuć temat na forum tu jest frima która sprzedaje wałki poliuretanowe http://allegro.pl/walek-poliuretan-pur- ... 44287.html

Nie zapominajcie że poliuretanów jest tysiące i każdy ma troche inne właściwości, pianka do uszczelniania okien też jest poliuretanowa ale nie widziałem żeby ktoś pakował ją do zawieszenia:) Cena różnych producentów wynika również z zastosowania różnych materiałów. Sami jako strongflex testowaliśmy różne systemy i proporcję żeby uzyskać odpowiedni produkt i każda firma ma swój unikalny system więc nie wrzucajmy wszystkich poliuretanów do jednego wora

ja wymienilem caly tyl na czerwony PUR ze stronflexu i smiga to pieknie tylko trzeba porzadnie nasmarowac smarem zeby nie skrzypiały jak w zuku :-)

a co do ceny to wychodzą prawie tak samo jak zwykłe gumy...a wymienia sie je raz i jest spokój na dłuuuuugi czas.

Jeżeli montuje się wszystko zgodnie ze sztuką, to nic skrzypieć nie będzie.

Materiałów są tysiące, a i sposobu ich kształtowania też jest wiele.

• 10 months later...

qutek

...zakupilem, zamontowałem (zamontowano mi), ale po zimie przerazliwie skrzypia. Co zrobic by nie rozbierać zawieszenia pod blokiem i smarowac pokolei ???

jakis smar w plynie, silikon, parafina ???

Co moge zrobic szybko i pod blokiem by ustalo to przerazliwe skrzypienie ???

Pilne

Tomasz p.

• 10 months later...

Witam,

Też mam do wymiany tył. W moim roczniku '01 nie ma zapasów gumwych więc zostaje wyłącznie poliuretan.

Dzwoniłem dzić do tej firmy z Olkusza i spoko sprzedaja całe wałki, z których znajomy mi wytoczy tuleje.

Mam pytanko, ma ktoś może rysunki techniczne tulei zawieszenia?

Można napisać program na numeryka i forumowiczom robić po kosztach.

pozdr

w

Można napisać program na numeryka i forumowiczom robić po kosztach.

Można. 

Można też odezwać się do mnie na PW i mieć gotowe.

• 6 months later...

qbutek,

zakupiłem od ciebie gumki do mojego SFXT, liczyłem ze w przypadku problemów będziesz reagował na posty, podpowiesz jak poprawic...jednak nie.

Teraz mam nowego SFXT DIT UStype chciałbym go utwardzić korzystając z Twojej oferty czy tym razem będzie inaczej???

Tomasz

Edited by arkitekt