cichy_j Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Witam serdecznie. Szukam już jakiś czas na sieci tulei poliuretanowych do forestera. Moje poszukiwania związane z chęcią wymiany tulei na poliuretan, przy okazji zmiany zawieszenia w forku. Chciałem zapytać czy jest w ogóle opcja znalezienia takich tulei do Forka. W związku z tym zwracam się do Was forumowicze z prośbą o jakąś małą podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Szukaj tutaj http://www.strongflex.vot.pl/ jak bedziesz zamawiac to kod rabatowy subaru5 i masz 5% znizki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WASYL Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Szukaj tutaj http://www.strongflex.vot.pl/ jak bedziesz zamawiac to kod rabatowy subaru5 i masz 5% znizki. a kod rabatowy 'subaru100' ? 8) To tak działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubabb Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 W strongflex mają chore ceny nawet przy rabatach tu masz lepsze ceny http://poliuretany.olkusz.pl/pl/subaru lub jeszcze inna opcja można w super cenach kupić wałki Polimerowe rożnej twardości i o rożnej średnicy. Jeżeli masz znajomego Tokarza bez problemowo dorobi tuleje. A do forka s-turbo pasują z imprezy GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Jak kto uwaza. Zamowic moze byle gdzie czy tez zrobic ale najpierw trzeba znac wymiary tulei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wgabor Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 W strongflex mają chore ceny nawet przy rabatach tu masz lepsze ceny http://poliuretany.olkusz.pl/pl/subaru lub jeszcze inna opcja można w super cenach kupić wałki Polimerowe rożnej twardości i o rożnej średnicy. Jeżeli masz znajomego Tokarza bez problemowo dorobi tuleje. A do forka s-turbo pasują z imprezy GT kupywalem tutaj wszystko bylo ok :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy_j Posted August 14, 2012 Author Share Posted August 14, 2012 żeby sprawdzić wymiary to nie jest żaden problem.... wystarczy troszeczkę czasu poświęcić i pod samochód sie wczołgać z suwmiarką i paroma innymi gadżetami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 cichy_j :arrow: PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubabb Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 żeby sprawdzić wymiary to nie jest żaden problem.... wystarczy troszeczkę czasu poświęcić i pod samochód sie wczołgać z suwmiarką i paroma innymi gadżetami... Na pewno jakiś użytkownik forum ma pomierzone wszystkie tuleje rzuć temat na forum tu jest frima która sprzedaje wałki poliuretanowe http://allegro.pl/walek-poliuretan-pur- ... 44287.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bober71 Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Nie zapominajcie że poliuretanów jest tysiące i każdy ma troche inne właściwości, pianka do uszczelniania okien też jest poliuretanowa ale nie widziałem żeby ktoś pakował ją do zawieszenia:) Cena różnych producentów wynika również z zastosowania różnych materiałów. Sami jako strongflex testowaliśmy różne systemy i proporcję żeby uzyskać odpowiedni produkt i każda firma ma swój unikalny system więc nie wrzucajmy wszystkich poliuretanów do jednego wora Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Bober71, zgadzam się z Twoją wypowiedzią! Ale niech też każdy sprawdzi na własnej skórze różne poliuterany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Ale niech też każdy sprawdzi na własnej skórze różne poliuterany. Pejczyki też robią z poli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coin Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 ja wymienilem caly tyl na czerwony PUR ze stronflexu i smiga to pieknie tylko trzeba porzadnie nasmarowac smarem zeby nie skrzypiały jak w zuku :-) a co do ceny to wychodzą prawie tak samo jak zwykłe gumy...a wymienia sie je raz i jest spokój na dłuuuuugi czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Jeżeli montuje się wszystko zgodnie ze sztuką, to nic skrzypieć nie będzie. Materiałów są tysiące, a i sposobu ich kształtowania też jest wiele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 Najwazniejsze tak jak to qbutek, robi w swoich poradnikach dobrze wyczyscic dobrze nasmarowac i mozna sie cieszyc z nowego moda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 qutek ...zakupilem, zamontowałem (zamontowano mi), ale po zimie przerazliwie skrzypia. Co zrobic by nie rozbierać zawieszenia pod blokiem i smarowac pokolei ??? jakis smar w plynie, silikon, parafina ??? Co moge zrobic szybko i pod blokiem by ustalo to przerazliwe skrzypienie ??? Pilne Tomasz p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siarek Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Witam, Też mam do wymiany tył. W moim roczniku '01 nie ma zapasów gumwych więc zostaje wyłącznie poliuretan. Dzwoniłem dzić do tej firmy z Olkusza i spoko sprzedaja całe wałki, z których znajomy mi wytoczy tuleje. Mam pytanko, ma ktoś może rysunki techniczne tulei zawieszenia? Można napisać program na numeryka i forumowiczom robić po kosztach. pozdr w Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Można napisać program na numeryka i forumowiczom robić po kosztach. Można. Można też odezwać się do mnie na PW i mieć gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 (edited) qbutek, zakupiłem od ciebie gumki do mojego SFXT, liczyłem ze w przypadku problemów będziesz reagował na posty, podpowiesz jak poprawic...jednak nie. Teraz mam nowego SFXT DIT UStype chciałbym go utwardzić korzystając z Twojej oferty czy tym razem będzie inaczej??? Tomasz Edited November 20, 2014 by arkitekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts