ALEX Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 Chciałbym na ebay'u kupić używany telefon w Stanach. Problem jest z kosztami przesyłki, które mogą przekroczyć wartość sprzętu. Patrzyłem na PolAmer i według ich kalkulatora przesyłka lotnicza (taka mnie interesuje, bo jestem niecierpliwy , paczki do 500 gr to koszt około 30 USD. Problem jest taki, że paczki można wysyłać jedynie z Chicago, a sprzedawca jest z Norfolk , VA. Czy możecie coś polecić lub pomóc w transporcie?
marek75 Opublikowano 6 Października 2011 Opublikowano 6 Października 2011 Moze jakas wysylka kurierska?Jak masz kogos w USA zeby wyslac na jego adres a potem przeslac poczta kurierska.Podobno dochodziw 7 dni.
ALEX Opublikowano 6 Października 2011 Autor Opublikowano 6 Października 2011 Moze jakas wysylka kurierska?Jak masz kogos w USA zeby wyslac na jego adres a potem przeslac poczta kurierska.Podobno dochodziw 7 dni. Ale po co kombinować? Gość zgodził się wysłać bezpośrenio do mnie, tylko muszę zorganizować transport. Nie bardzo rozumiem
imgw Opublikowano 6 Października 2011 Opublikowano 6 Października 2011 ALEX, musisz dogadac sie z kims kto ma zniżki na przesylki miedzynarodowe , ze tak powiem chyba z Adamusem
carfit Opublikowano 6 Października 2011 Opublikowano 6 Października 2011 Ale po co kombinować? Gość zgodził się wysłać bezpośrenio do mnie, tylko muszę zorganizować transport. Nie bardzo rozumiem To wyślij to DHL-em do mnie, podam Ci na PW mój numer klienta , ale najlepiej żeby nie wylądowało na cle to niech wyśle przez USPS na twój prywatny adres i pocztex Ci dostarczy do domu, jak wartość niska , to nie bedzie cła i VAT-u
rombu Opublikowano 6 Października 2011 Opublikowano 6 Października 2011 Jak dowiadywałem się o możliwość wysyłki Polamerem, to sprzedawca z ebaya powinien wysłać kurierem ten telefon do biura Polameru, a oni wyślą go do Polski. Chyba na stronie Polameru jest całość opisana. Sprawdź jeszcze pocztą. W tym roku kupiłem air bagi do Jeepa w Kanadzie. Przyszły pocztą, ok 7 dni, 100 dolców - ale są ciężkie. Znalazłem : http://polameronline.com/
Eryk Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 A nie daloby wyslac zwykla poczta? Jak kiedys wysylalem to szlo 7 dni - bo US Postal wysyla teraz wszystko do Europy lotnicza...
ALEX Opublikowano 7 Października 2011 Autor Opublikowano 7 Października 2011 Kupiłem w końcu Przesyłke wyślę Polamer'em,a drugą małowartościowa zwykłą pocztą US Postal . Polamer ma ciekawą usługę - komplementacja przesyłek. Mozna kupic pare przedmiotów, przesłac je na ich adres, a oni wyśla jako jedna paczkę. Niestety przesyłka lotnicza Polamer'em to .... 14 dni roboczych :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.