Marcin STI Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Poszukuje wszelkich informacji o montażu nagłośnienia w przednich drzwiach SI (2001+). Preferuję montaż w miejscach fabrycznych , ale w Imprezie efekty są mizerne . Proszę o przesyłanie zdjęć uwag i linków. Zaznaczam, że nie interesują mnie instalacje typu demo car a tylko i wyłącznie takie które pozwolą się delektować poprawnym brzmieniem.
michal Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Nie jest tak zle. Fakt, ze Impreza to trudne auto do naglosnienia, ale wszystko da sie zrobic. - z pewnoscia nalezy wygluszyc cale drzwi, nie tylko miejsce przy glosniku. Mozna skorzystac z mat wygluszeniowych Dynamat, albo tanszych odpowiednikow. Wygluszamy zarowno drzwi wewnatrz jak i polacie, do ktorego przykrecamy boczek, - z MDFu nalezy wystrugac jakis fajny panel pod glosnik i najlepiej wkomponowac wen pierscien stalowy do mocowania glosnika, - w powstalo komore warto wkleic Dynamat Dynaxorb. Wszystko dobrze skrecic i bedzie super. Co do tweeterow to nie warto montowac ich w fabrycznym miejscu. Sam tak chcialem, ale jak zdjalem boczek to sie zalamalem i montuje w przednich slupkach (troche szpachli i obciagne slupek jakims materialem).
Jakublad Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Moje car audio w Imprezie mam pod tylnym zderzakiem. ;-) Gra pięknie.
ComeToDaddy Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Moje car audio w Imprezie mam pod tylnym zderzakiem. Gra pięknie. I tak powinno byc :wink:
bartek@klubsubaru.pl Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Moje car audio w Imprezie mam pod tylnym zderzakiem. ;-) Gra pięknie. czyli to nie Clarion, a Rurion
Jakublad Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 czyli to nie Clarion, a Rurion Rurion by ScoobySport. ;-)
Kuba Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 W tym watku masz wszystko co potrzeba http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=100835
Marcin STI Posted January 19, 2005 Author Posted January 19, 2005 Dzieki Kuba , wszystko wiem widziałem i zamontowałem ale nie jestem zadowolony z brzmienia , a w szczególności z kiepskiego basu. Nie chcę zakładać żadnych zewnętrznych paneli tylko jakoś poprawić konstrukcję drzwi pod względem akustycznym. Zamontowałem pierścienie dystansowe z mdf oraz glośniki 16 cm Inside audio oraz tweetery w miejscach fabrycznych. Dzwięk jest strasznie dudniący i rozmyty.Moje radio to JVC KDSH99 oraz wzmacniacz Genesis stereo 100. Wszystkie ustawienia są ok. Bez problemu działało w poprzednim aucie.
Kuba Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Podaj linka, bo google nic nie pokazuja. Prawde mowiac to nie slyszalem o takiej firmie.
Marcin STI Posted January 20, 2005 Author Posted January 20, 2005 Jest to marka Kliniki dzwięku, niestety juz nie produkowana, głosniki z plecionki fibrglassowej + kopułka jedwabna a do tego zwrotnica eatona.
Azrael Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Przepraszam, nie mogę się powstrzymać... Marcin - ile koni dodaje ta jedwabna kopułka i ta plecionka? I czy od tego zacznie mi się lepiej jeździć autem po zakrętach? ;-) Przepraszam jeszcze raz za ten mały wtręt - powodzenia w nagłaśnianiu....
Marcin STI Posted January 20, 2005 Author Posted January 20, 2005 Ani jednego, ale dobre samopoczucie i feeling daje czasem więcej niż 100 dodatkowych kucy pod maską.
Azrael Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Ani jednego, ale dobre samopoczucie i feeling daje czasem więcej niż 100 dodatkowych kucy pod maską. 8)
wrx33 Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Z nagłośnieniem w Imprezie jest problem, za mało miejsca w drzwiach. Znam faceta, który takie rzeczy robi, sam jeździ STi, ale to wiąże się z pruciem tapicerki i robieniem nadbudowy w drzwiach. Jak chcesz puszczę Ci numer telefonu na PW.
michal Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Nie chcę zakładać żadnych zewnętrznych paneli tylko jakoś poprawić konstrukcję drzwi pod względem akustycznym. Zamontowałem pierścienie dystansowe z mdf Ja tak mialem wygluszone drzwi w alfie 156. Tam tez jest spory problem z naglosnieniem, ale sie udalo, auto gralo swietnie (kilka pucharow na zawodach), a z zewnatrz nie bylo nic widac. Glosniki i wzmacniacz masz jak najbardziej O.K. Jak masz ustawiony korektor?
michal Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Z nagłośnieniem w Imprezie jest problem, za mało miejsca w drzwiach.Znam faceta, który takie rzeczy robi, sam jeździ STi, ale to wiąże się z pruciem tapicerki i robieniem nadbudowy w drzwiach. Da sie, da sie. Trzeba tylko podejsc do tematu spokojnie. Na wiosne bede moja naglasnial, to nie omieszka zdac relacji.
Marcin STI Posted January 20, 2005 Author Posted January 20, 2005 Ja tez zamierzam nagłośnić autko na wiosnę. Nar razie czekam aż przypłynie do mnie z ojczyzny Subaru
michal Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 ??? To co Ci dudni, skoro fizycznie go nie ma?
Marcin STI Posted January 20, 2005 Author Posted January 20, 2005 Dudni w obecnym SI 2002 STI, a teraz czekam na młodszą siostrzyczke
Azrael Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Takemu to dobrze... Ty też nie masz co narzekać na furę ;P
michal Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Takemu to dobrze... Ty też nie masz co narzekać na furę ;P Ale mam tylko jedna
Azrael Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Ale mam tylko jedna Przynajmniej nie masz dylematu którą jechać
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.