Jump to content

Subaru Impreza Car audio

Marcin STI

Recommended Posts

Posted

Poszukuje wszelkich informacji o montażu nagłośnienia w przednich drzwiach SI (2001+). Preferuję montaż w miejscach fabrycznych , ale w Imprezie efekty są mizerne . Proszę o przesyłanie zdjęć uwag i linków. Zaznaczam, że nie interesują mnie instalacje typu demo car a tylko i wyłącznie takie które pozwolą się delektować poprawnym brzmieniem.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Posted

Nie jest tak zle. Fakt, ze Impreza to trudne auto do naglosnienia, ale wszystko da sie zrobic.

- z pewnoscia nalezy wygluszyc cale drzwi, nie tylko miejsce przy glosniku. Mozna skorzystac z mat wygluszeniowych Dynamat, albo tanszych odpowiednikow. Wygluszamy zarowno drzwi wewnatrz jak i polacie, do ktorego przykrecamy boczek,

- z MDFu nalezy wystrugac jakis fajny panel pod glosnik i najlepiej wkomponowac wen pierscien stalowy do mocowania glosnika,

- w powstalo komore warto wkleic Dynamat Dynaxorb.

Wszystko dobrze skrecic i bedzie super.

Co do tweeterow to nie warto montowac ich w fabrycznym miejscu. Sam tak chcialem, ale jak zdjalem boczek to sie zalamalem i montuje w przednich slupkach (troche szpachli i obciagne slupek jakims materialem).

Posted

Dzieki Kuba , wszystko wiem widziałem i zamontowałem ale nie jestem zadowolony z brzmienia , a w szczególności z kiepskiego basu. Nie chcę zakładać żadnych zewnętrznych paneli tylko jakoś poprawić konstrukcję drzwi pod względem akustycznym. Zamontowałem pierścienie dystansowe z mdf oraz glośniki 16 cm Inside audio oraz tweetery w miejscach fabrycznych. Dzwięk jest strasznie dudniący i rozmyty.Moje radio to JVC KDSH99 oraz wzmacniacz Genesis stereo 100. Wszystkie ustawienia są ok. Bez problemu działało w poprzednim aucie.

Posted

Jest to marka Kliniki dzwięku, niestety juz nie produkowana, głosniki z plecionki fibrglassowej + kopułka jedwabna a do tego zwrotnica eatona.

Posted

Przepraszam, nie mogę się powstrzymać...

Marcin - ile koni dodaje ta jedwabna kopułka i ta plecionka? I czy od tego zacznie mi się lepiej jeździć autem po zakrętach? ;-)

Przepraszam jeszcze raz za ten mały wtręt - powodzenia w nagłaśnianiu....

Posted

Z nagłośnieniem w Imprezie jest problem, za mało miejsca w drzwiach.

Znam faceta, który takie rzeczy robi, sam jeździ STi, ale to wiąże się

z pruciem tapicerki i robieniem nadbudowy w drzwiach.

Jak chcesz puszczę Ci numer telefonu na PW.

Posted
Nie chcę zakładać żadnych zewnętrznych paneli tylko jakoś poprawić konstrukcję drzwi pod względem akustycznym. Zamontowałem pierścienie dystansowe z mdf

Ja tak mialem wygluszone drzwi w alfie 156. Tam tez jest spory problem z naglosnieniem, ale sie udalo, auto gralo swietnie (kilka pucharow na zawodach), a z zewnatrz nie bylo nic widac.

_tIMG_7048.jpg

Glosniki i wzmacniacz masz jak najbardziej O.K. Jak masz ustawiony korektor?

Posted
Z nagłośnieniem w Imprezie jest problem, za mało miejsca w drzwiach.

Znam faceta, który takie rzeczy robi, sam jeździ STi, ale to wiąże się

z pruciem tapicerki i robieniem nadbudowy w drzwiach.

Da sie, da sie. Trzeba tylko podejsc do tematu spokojnie. Na wiosne bede moja naglasnial, to nie omieszka zdac relacji.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...