RomRomm Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @skwaro @Henryk82 No chore pojeby Takie gastro teraz nakręcać Smacznego Wam ! Edytowane 24 Sierpnia przez RomRomm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 37 minut temu, RomRomm napisał(a): @skwaro @Henryk82 No chore pojeby Takie gastro teraz nakręcać Smacznego Wam ! To patrz na to Od tygodnia się zajadamy z małosolnymi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, Henryk82 napisał(a): To patrz na to Od tygodnia się zajadamy z małosolnymi Uuuua, szmalec pryma sort ! Wlazłbym w ten zestaw z małosolnymi jak piorun w sosnę Edytowane 25 Sierpnia przez RomRomm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leto Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Dzisiaj w woku zrobiłem pstrąga tęczowego z papryką. Doprawiłem i wyszło bardzo smacznie. Cenowo chyba dużo lepiej to wychodzi od łososia, a ja dużej różnicy nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 3 godziny temu, leto napisał(a): Dzisiaj w woku zrobiłem pstrąga tęczowego z papryką. Doprawiłem i wyszło bardzo smacznie. Cenowo chyba dużo lepiej to wychodzi od łososia, a ja dużej różnicy nie widzę. Hodowlany łosoś, hodowlany pstrąg tęczowy - wsio ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września A u nas ostatnio wszelkie znaki na niebie i na rzece dawały do zrozumienia że pora na kaczkę. Oto powstała pierś pieczona z sosem redukowanym na gruzińskim winie z masłem, boczkiem wędzonym, czerwoną cebulą, żurawiną i miodem z kopytkami i byraczkami tartymi. Smacznego 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 21 Września Udostępnij Opublikowano 21 Września (edytowane) Dziś na obiad będzie gulasz z wołowiny irlandzkiej Edytowane 21 Września przez Henryk82 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września (edytowane) Tradycyjnie po udanym grzybobraniu następnego dnia pyszne danie - krajanka grzybowa z cebulką i śmietanką 12% Edytowane 29 Września przez Henryk82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 2 minuty temu, Henryk82 napisał(a): Tradycyjnie po udanym grzybobraniu następnego dnia pyszne danie - krajanka grzybowa z cebulką i śmietanką 12% Już mi wątroba zapiszczała ale zjadł bym, ze smakiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirkdiggler Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Ćwiczymy kuchnię koreańską. Na śniadanko jajka mayak. 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września (edytowane) 30 minut temu, Henryk82 napisał(a): Tradycyjnie po udanym grzybobraniu następnego dnia pyszne danie - krajanka grzybowa z cebulką i śmietanką 12% Zamiast śmietany daj serek mascarpone i odrobinę parmezanu, i zobaczysz jaka petarda jest wtedy P. S. U nas na śniadanie była jajecznica z kurkami, a na obiad będę robił risotto z borowikami Edytowane 29 Września przez skwaro 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 4 minuty temu, skwaro napisał(a): Zamiast śmietany daj serek mascarpone i odrobinę parmezanu, i zobaczysz jaka petarda jest wtedy P. S. U nas na śniadanie była jajecznica z kurkami, a na obiad będę robił risotto z borowikami To zostało wypowiedziane przez Wojciecha Siemiona w filmie "Barwy walki", chyba. https://2009sara46.home.blog/2018/11/17/anegdota-o-partyzancie/ Ale ślinka mi cieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 8 godzin temu, Henryk82 napisał(a): Tradycyjnie po udanym grzybobraniu następnego dnia pyszne danie - krajanka grzybowa z cebulką i śmietanką 12% Na trzecim zdjęciu wygląda jak lekko zapieczone w tależu, czy to tylko kwestia światła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września 23 minuty temu, RomRomm napisał(a): Na trzecim zdjęciu wygląda jak lekko zapieczone w tależu, czy to tylko kwestia światła ? Światło inne, bez zapiekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 30 Września Udostępnij Opublikowano 30 Września Takie tam z wczoraj 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 1 Października Udostępnij Opublikowano 1 Października Wczoraj wpadliśmy na pomysł by zjeść dziś kurczaka wiejskiego. Oto i on - sól, pieprz, majeranek , trochę masła , kilka warzyw na dno prodziża i nie był bym sobą gdybym nie wrzucił dwie nogi kaczki A oto efekt końcowy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października U nas był grzybowy weekend, sobotę rydze z cytrynowo-tymiankowymi ziemniakami w sosie rydzowym: A w niedzielę sprawdzałem czy przypadkiem za carpaccio z borowików mnie wsadzą jak Palikota, chociaż prędzej bym się spodziewał za danie główne 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października A ja w niedzielę własnej roboty makaron z borowikami 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szürkebarát Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października 8 minut temu, skwaro napisał(a): U nas był grzybowy weekend, sobotę rydze z cytrynowo-tymiankowymi ziemniakami w sosie rydzowym: A w niedzielę sprawdzałem czy przypadkiem za carpaccio z borowików mnie wsadzą jak Palikota, chociaż prędzej bym się spodziewał za danie główne No no no. Należy ci się więzienie, za te marmurkowe "borowiki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwaro Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Risotto z maślakami i rydzami 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano Piątek o 18:04 Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:04 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk82 Opublikowano Piątek o 18:17 Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:17 Dorsz wędzony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomRomm Opublikowano Piątek o 18:29 Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:29 (edytowane) 16 minut temu, Henryk82 napisał(a): Dorsz wędzony ? Henryku, wędzona sielawa i karmazyn, mięso mieszane Na dorsza miałem melodię, ale kiepsko się prezentował na półce Edytowane Piątek o 18:34 przez RomRomm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się