subarutux Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ale Wam fajnie. Ja mam na obiad chleb razowy z rybą z puszki. Bez masła, bo w moim wieku trzeba uważać na chole(ra)sterol. Ale za to będę miał FIGURĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ja mam na obiad chleb razowy z rybą z puszki Jak z rybą do dla pingwina chyba nie źle. Jak nie używasz masła, to skrapiaj sobie pieczywo dobrą oliwą z oliwek. Ale uważam, że masło to podstawa w kuchni, oczywiście nie do smarowania chleba (sam praktycznie go nie jem), ale do sosów, albo do mięs w połączeniu z oliwą, lub na koniec smażenia. Kiedyś słyszałem od jednego profesjonalisty: jak chcesz, żeby było dobre, dodaj masła, a jak chcesz żeby było jeszcze lepsze- dodaj więcej masła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetag Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Muszę to zrobić w domu, tylko znowu jest za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Adi, krewetki mi chodzą po głowie od kiedy je na fb zobaczyłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) @@Adi, dania wygladaja pieknie, ale logo macie, sorry za bezposredniosc, fatalne. Chyba, ze to przejsciowe? Oczywiscie mowie to w absolutnie dobrej wierze. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez KamilP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Adi, krewetki mi chodzą po głowie od kiedy je na fb zobaczyłam Aga, połowa sukcesu to dobry produkt. Jak chcesz to mogę poradzić, gdzie kupić te, których używam. Mam jeszcze kilka ciekawych pomysłów z nimi właśnie i sukcesywnie będę wrzucał na stronę. Czasami robię w domu przyjęcia krewetkowe, mamy sporo radochy ze znajomymi. KamilP, ja jestem od treści, logo zostało mi zaproponowane i je zaakceptowałem. W założeniu miało być proste i łatwe do zapamiętania. Co rozumiesz przez słowo "fatalne"? Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Jak chcesz to mogę poradzić, gdzie kupić te, których używam. Oczywiście, że chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 ja też chcę info gdzie kupić dobry "towar" Ostatnio brałem świeże krewetki w Lidlu - gumbasy czy tam tygrysie po polskiemu Złe nie były, ale rzadko tam bywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Jak kobieta chce to ja zawsze na posterunku. Ostatnio kupuje w: http://www.kuchniesw...l/oddzialy.html W ich Gdańskim oddziale na Oliwskiej. To są Black Tiger 16/20 w pancerzach w bloku 1,8 kg. Przetestowałem chyba wszystko, co jest dostępne w PL i te wiodą zdecydowany prym. Są mrożone w bloku, więc nie ma szans na podsuszone sztuki, wszystkie są idealnie chrupkie i soczyste. W bloku jest ich 70-80 szt. a cena to tylko niecała stówka. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 @@Adi, i w Olsztynie mają swój oddział fajny przepis, robiłem podobnie, ale zamiast posypywać słodką papryką posiekałem i razem z czosnkiem wrzuciłem chili i nie dolewałem śmietanki też polecam taką wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) fajny przepis, robiłem podobnie, ale zamiast posypywać słodką papryką posiekałem i razem z czosnkiem wrzuciłem chili i nie dolewałem śmietanki też polecam taką wersję Pewnie w mniej więcej w ten sposób?: http://www.kulinarna...film.php?id=152 Filmy z krewetkami mają niewielką część wspólną z wstępnej obróbki. Takie robię najczęściej. Fajnie, że w Olsztynie są, mają dużo ciekawych rzeczy Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Chyba se zaraz zrobię Wczoraj kolendrę kupiłam Adi, dziękuję ... cenka opada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Pewnie w mniej więcej w ten sposób? W zasadzie bliżej tego pierwszego sposobu, bo na oliwie, z pietruszką i winem Próbowałem odtworzyć smak z Hiszpanii i prawie się udało, sosik był z tego fajny, ale krewetki tradycyjnie przesmażyłem(aczkolwiek tylko te mniejsze sztuki) Następnym razem spróbuję tego przepisu ze śmietanką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 brt, tylko kup właściwy produkt, zobaczysz różnicę. I życzę smacznego. Ja musze trochę odpuścić, przez moją stronę jest mnie 5 kg więcej w ciągu ostatnich 2 tygodni . Będę chyba gotował i tylko częstował przez najbliższe dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 brt, tylko kup właściwy produkt, zobaczysz różnicę. I życzę smacznego. to podstawa, te z lidla niby były świeże(w sensie, że nigdy nie mrożone), w pancerzach, miały wszystkie oczy(czytałem, że na kiepskich hodowlach urywają krewetkom oczy?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 te z lidla niby były świeże Pewnie były świeże, ale podstawowe pytanie: jaki miały kolor? Mnie często przeraża data ważności produktu w marketach. Kupiłem w Lidlu doradę, która miała jeszcze tydzień ważności, a mięso utraciło już swoją naturalną sprężystość. Wg mnie lepiej kupić wyselekcjonowany produkt mrożony wysokiej jakości, niż "świeży" z marketowego wydania. czytałem, że na kiepskich hodowlach urywają krewetkom oczy?) Oczy, czy całe głowy? Biedne krewetki, takie Jurandy normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 oczy, oczy, żeby nie zmieniały płci, czy coś w tym stylu Dość ciemne były :/ Może to jakieś pastewne :biglol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie dojdziesz za ekologami, wymyślą oczy uszy, a potem mamy gotowego Priusa . Pytałem o kolor, żeby się dowidzieć, czy przypadkiem nie kupiłeś pomarańczowej gotowanej gumowej substancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 nie no świeże były nie mrożone i nie gotowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 KamilP, ja jestem od treści, logo zostało mi zaproponowane i je zaakceptowałem. W założeniu miało być proste i łatwe do zapamiętania. Co rozumiesz przez słowo "fatalne"? wysylam PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slesz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 znalazłem co pasuje do pieczonego pstrąga? poza wódką chodzi o bonus typu frytki (ale niekoniecznie frytki) jakieś warzywa? duszone, smażone, gotowane, deptane? czy jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 znalazłem co pasuje do pieczonego pstrąga? poza wódką chodzi o bonus typu frytki (ale niekoniecznie frytki) jakieś warzywa? duszone, smażone, gotowane, deptane? czy jeszcze coś innego? cytrynka i warzywa z pary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warzywa z pary Fuj, gluty bez smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warzywa z pary Fuj, gluty bez smaku. ha,bo to trzeba umieć zrobić al dente,masełko albo beszamel,mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 warzywa z pary Fuj, gluty bez smaku. ha,bo to trzeba umieć zrobić Tak jak wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się