Jump to content

wibracje silnika (skrzyni biegów?

Recommended Posts

Cześć!

Witam wszystkich pięknie. Jestem nowy na forum i oczekuję wsparcia i pomocy. Od niedawna jestem posiadaczem forestera 2.0 gx z 1999r (automat) Przy ruszaniu, w zakresie obrotów od 1600 do 1900, 2000 (prędkość od 15 do ok 35, 45 km/g) całe auto wpada w wyraźnie odczuwalne wibracje. Wyraźnie je czuć podczas wolnego startu. W czasie krótszego, znaczy bardziej dynamicznego ruszania z miejsca albo nie zdąży zadrżyć albo wibracje są nieodczuwalne (krótki czas) Niemniej jednak są i to wyłącznie w zakresie obrotów i prędkościach j.w. Przy większych prędkościach (od 90 i wyżej) jest wszystko ok. Nikt z pytanych "dochtorów" nie potrafił zająć stanowiska. Nadmieniam, że gumy nowe i wyważone. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!!!!

Witam wszystkich pięknie.

Witamy się tu: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=101962

Jestem nowy na forum i oczekuję wsparcia i pomocy.

Dosyć roszczeniowa to postawa.

zadrżyć

zadrżeć

W zły dział trafiłeś. A kiedy był zmieniany olej w skrzyni? Ogólnie to może warto udać się do zakładu specjalizującego się w naprawach skrzyń automatycznych.

• 2 weeks later...

U mnie za wibracje calego samochodu podczas ruszania odpowiedzialne bylo kolo dwumasowe. Po wymianie jest ok (i tak duzo wibraci, ale to subaru...). Ja mam skrzynie manualna.

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...