mironig Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 Cześć, czy półoś przód od Outback/Legacy 2.0 D 2010 - 2014 jest taka sama jak w 2.5i i 3.6 w Outback i Legacy 2010-2014 ? ktoś przerabiał temat. Ustaliłem że długość to 807 mm. Dostała mi się w ręce półoś od starszego modelu do 2010 r. i niestety jest ok 15 mm krótsza. Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted March 5, 2021 Author Share Posted March 5, 2021 Może komuś się przyda: Po zakupie półosi od diesla okazało się, że są o 11 mm krótsze. Przegub zewnętrzny i wewnętrzny ma taki sam wieloklin i ogólnie pasuje. Nie zdecydowałem się na montaż z obawy o to, że być może mogłaby wyskoczyć ze skrzyni w mało oczekiwanej sytuacji :) Wymieniłem na oryginalne używki z auta o małym przebiegu. Do starych półosi spróbuje przełożyć przeguby od tych dieslowskich żeby mieć na zapas. Wymieniłem dlatego że przy przyspieszaniu, pomiędzy 80 a 100 km/h odczuwalne były wibracje. Po wymianie wibracje zniknęły. pozdrawiam, 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Foto Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Nie można kupić nowych półosi do tego modelu, czy cena zabija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czekker Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 W dniu 5.03.2021 o 16:49, Adrian Foto napisał: Nie można kupić nowych półosi do tego modelu, czy cena zabija? Nie wiem jak do OBK4, ale do 3gen. SKF robi całkiem fajne półośki.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeanonim Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 niestety do Outback'a 4 SKF półosi nie produkuje. Dostępna jest tylko chińszczyzna losowej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Znalazłem jedynie jakiś chiński zamiennik na portalu aukcyjnym po 400 za sztukę. Jednak używany oryginał uważam za bardziej pewne rozwiązanie :) Tym bardziej, że stan przegubów dość łatwo zweryfikować przy zdemontowanych półosiach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts