emnikon Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Witam wszystkich ! Od dawna myślę o Subaru. Na maj spodziewam się nowego członka rodziny i tym samym pojawia się konieczność wymienić moje audi A3 [3drzwiowe] na większe auto i koniecznie Subaru. Będę miał wówczas około 15 tys., może trochę więcej. Zastanawiam się czy Impreza III GH jest wystarczająca na rodzinę 2+1. Mojej Kochanej Impreza GH się podoba, ja jestem bardziej za Forkiem lub Legacy. Może głupie pytanie, ale nie mam jak tego praktycznie sprawdzić , czy dzieciak w foteliku + złożony wózek wejdą do Imprezy :) dzięki , pozdrawiam Bart Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 4 minuty temu, emnikon napisał: czy dzieciak w foteliku + złożony wózek wejdą do Imprez wejdą Kochana najwyżej dojedzie PKSem a tak poważnie kup see Legacy i będzie bez problemu 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 (edited) 10 minut temu, emnikon napisał: Witam wszystkich ! Tu się przywitaj: Co do samochodu, to Forek jest dla mnie za mały. Córa jak jest w foteliku z tyłu to szura mi nogami po fotelu pasażera z przodu. Zmieni się to jak zmienie jej fotelik na "większy". Przymierz się do imprezy i forka. Gabarytowo identyczna do Forka SF była Corolla E12 kombi, ale w środku było dużo więcej miejsca. Weź to pod uwage. Jeden taki już był na forum co kupił SF a później narzekał że jest nie wygodny, za mały itd. Więc wybierz mądrze. Legaś może okazać sie za dużą "krową", ale jakbym teraz wybierał to wziąłbym Legacy. Forek 2 generacji jest można powiedzieć taki sam jak Impreza GD. Ale Forek 3 (SH) już nie jest w niczym do Imprezy (GH) podobny, całkowicie inny samochód. Edited February 6, 2021 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnikon Posted February 6, 2021 Author Share Posted February 6, 2021 Forek GH wydaje mi się za duży, za ciężki , i ogólnie od III nie ma już tego charakteru i wyglądu, może najnowszy model ma to coś. Wasze uwagi już mnie skłaniają do Legacy IV może Outback, ale on mnie martwi pod względem spalania i kosztów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Każdego subaraka trzeba odszczurzyć po poprzednim właścicielu. A później tylko cieszy każdy kilometr przejechany.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwi 4ester Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 U nas subaryna SG dzielnie znosi perypetie 2+2 czyli 4x4 (każdy ma swoje koło) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panbenonium Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Jestem CZŁONKIEM rodziny 2+1, chciałem kupić foretera, wybrałem Imprezę GD i jestem bardzo zadowolony. Kiedyś śmiałem się z gości co kupują "rodzinnego sedana z akcentem sportowym", teraz po czasie dopiero skumałem, że można połączyć rodzinne obowiązki z przyjemnością z jazdy. Pewnie jakbym wybrał forestera, też byłbym zadowolony, ale wygrało spełnienie jednego z marzenia. No, ale za 15 000 zł to nie wiem czy nawet wartego uwagi forestera kupisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Siemka, do Imprezy GD wagon spokojnie wózek wejdzie: Jak położysz siedzenie wejdzie coś dłuższego tak na 1,4 metra ale ograniczeniem są tylne kielichy bo pomiędzy nimi jest 60 cm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Poważnie tylko 60cm? W SF jest więcej bo mi tam weszła spokojnie szafka na 80 szeroka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
llkuba Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 No poważnie, to jest bardziej hatchback niż kombi hehehe. W swoim roczniku i podobnych autach blob bardzo dobrze prowadzi się. Znajomy co kiedyś miał Mondeo MK4 stwierdził, że Impreza lepiej wchodzi w zakręty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts