Jump to content

Jaki model wybrać dla rodziny 2+1 ???

emnikon

Recommended Posts

Witam wszystkich !

Od dawna myślę o Subaru. Na maj spodziewam się nowego członka rodziny i tym samym pojawia się konieczność wymienić  moje  audi A3 [3drzwiowe] na większe auto i koniecznie Subaru. 

Będę miał wówczas około  15 tys., może trochę więcej.   Zastanawiam się czy Impreza III GH jest wystarczająca na rodzinę 2+1. Mojej Kochanej Impreza GH się podoba, ja jestem bardziej za Forkiem lub Legacy. 

Może głupie pytanie, ale nie mam jak tego praktycznie sprawdzić , czy dzieciak w foteliku + złożony wózek wejdą do Imprezy :) 

dzięki , pozdrawiam

Bart

4 minuty temu, emnikon napisał:

czy dzieciak w foteliku + złożony wózek wejdą do Imprez

wejdą

Kochana najwyżej dojedzie PKSem :)

a tak poważnie kup see Legacy i będzie bez problemu

• Haha 1
  • Upvote 1

10 minut temu, emnikon napisał:

Witam wszystkich !

Tu się przywitaj:

Co do samochodu, to Forek jest dla mnie za mały. Córa jak jest w foteliku z tyłu to szura mi nogami po fotelu pasażera z przodu. Zmieni się to jak zmienie jej fotelik na "większy".

Przymierz się do imprezy i forka. Gabarytowo identyczna do Forka SF była Corolla E12 kombi, ale w środku było dużo więcej miejsca. Weź to pod uwage. Jeden taki już był na forum co kupił SF a później narzekał że jest nie wygodny, za mały itd. Więc wybierz mądrze. Legaś może okazać sie za dużą "krową", ale jakbym teraz wybierał to wziąłbym Legacy.

Forek 2 generacji jest można powiedzieć taki sam jak Impreza GD. Ale Forek 3 (SH) już nie jest w niczym do Imprezy (GH) podobny, całkowicie inny samochód. 

Edited by ewemarkam

Forek GH wydaje mi się za duży, za ciężki ,  i ogólnie od III nie ma już tego charakteru i wyglądu, może najnowszy model ma to coś. Wasze uwagi już mnie skłaniają do Legacy IV może Outback, ale on mnie martwi pod względem spalania i kosztów. 

Jestem CZŁONKIEM rodziny 2+1, chciałem kupić foretera, wybrałem Imprezę GD i jestem bardzo zadowolony. Kiedyś śmiałem się z gości co kupują "rodzinnego sedana z akcentem sportowym", teraz po czasie dopiero skumałem, że można połączyć rodzinne obowiązki z przyjemnością z jazdy. Pewnie jakbym wybrał forestera, też byłbym zadowolony, ale wygrało spełnienie jednego z marzenia.

No, ale za 15 000 zł to nie wiem czy nawet wartego uwagi forestera kupisz.

Siemka, do Imprezy GD wagon spokojnie wózek wejdzie: 

IMG_20210207_193422.thumb.jpg.f2599390740fdb3f7dc5dbdc47c09912.jpg

Jak położysz siedzenie wejdzie coś dłuższego tak na 1,4 metra ale ograniczeniem są tylne kielichy bo pomiędzy nimi jest 60 cm.

• Thanks 1

No poważnie, to jest bardziej hatchback niż kombi hehehe. W swoim roczniku i podobnych autach blob bardzo dobrze prowadzi się. Znajomy co kiedyś miał Mondeo MK4 stwierdził, że Impreza lepiej wchodzi w zakręty.