Adex77 Posted August 26, 2020 Posted August 26, 2020 Cześć, piszę aplikację na telefon która łączy się z obd2 i chciałbym zapytać o Wasze zdanie, napewno większość tutaj przynajmniej raz próbowała samemu odczytać błędy z samochodu itd korzystając przy tym z aplikacji np. torque pro , Chciałbym się zapytać czego Wam brakowało w takich aplikacjach? jak można je udoskonalić? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź
Orear Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Pytanie co można z nich uzyskać, bo interfejs i wygląd to rzecz drugorzędna. Podejrzewam, że to co można odczytać w Subaru różni się tym co można odczytać na przykład w BMW. Najważniejsze, żeby aplikacja czytała wszystko co się da i robiła to z możliwie jak najmniejszym marginesem błędu. Wiem, że jest jeszcze w niektórych autach dostęp do opcji komfortu, które można włączać/wyłączać. Jak na przykład składanie lusterek. A z rzeczy technicznych to aby nie potrzebowała zaraz 2GB RAM i ogólnie aby była lekka. I bez reklam co chwilę, najlepiej w ogóle bez, ale to już Twoja sprawa, bo domyślam się, że za darmo nie robisz.
BladeRunner Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Mnie zawsze przeszkadza opóźnienie w odczycie i prezentacji danych z obu.Np. RPM - ty dajesz gaz, a zegar jeszcze nic...
MDsuperstar Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Rzuć sobie na okiem na funkcjonalność OBD JScan, to jest rewelacyjna apka dla Jeepów.
Panbenonium Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Nie mam doświadczenia jeszcze za bardzo z chociażby FreeSM, ale używałem kiedys INPA do BMW i jak dla mnie, to jest wzór czytelności. Poprawiłbym to jedynie o opcję zapamiętywania najwyższych wartości, oraz o "filmowanie" obrazu, żeby np. podczas testu na drodze nie trzeba był się gapić w monitor, tylko po zatrzymaniu odtworzyć sobie co i jak się działo.
Ptasi0r Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Prezentacja danych na wykresie w funkcji czasu. W torque da sie ustawić do ostatnich 10 sekund co jest stanowczo za mało. Z drugiej strony automatyczne zaznaczanie peaków jest bardzo przydatne.
Ptasi0r Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 16 minut temu, MDsuperstar napisał: @Ptasi0r co Ty masz za AFR 20,41?!? To screenshot z moich testów apki, jak widać wskazania AFR pozostawiaja troche do życzenia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.