JokerZMC Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Tak jak w temacie, mam w mojej Tribece hak z wiązką USA, czy może ktoś z Was ma wiedzę jak przerobić na wersję europejską ? Chcę zakupić przyczepę kempingową i muszę jakoś ten temat pokonać. Dzięki z góry za wszelkie info ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegat Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Ja mam wersje EU, ale kiedyś przerabiałem temat w innym aucie kupując w sklepie przelotkę do gniazda Ile ma pinów twoje gniazdo? O sorry hehe nawet nie wiedziałem bo nie używam ale w bece mam 13 pinowe gniazdo do haka i nawet przelotka w bagażniku leży Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerZMC Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 tak to wygląda : http://www.cequentconsumerproducts.com/Products/images/Professional-Series-Insta-plug-Connectors.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
renegat Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Wow. Szczerze powiem pierwszy raz widzę. I pinów mało. Jakaś szybko złączka. Coś mi sie wydaje że albo w przyczepie robisz bo amerykańskiemu i latasz na nie legalu po amerykańskiemu albo ciągniesz kable spod dechy na tył. Wysłane z mojego 5025D przy użyciu Tapatalka Edited August 17, 2016 by renegat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arq Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Nie ma takiej przelotki. Inne sygnały na przewodach. http://pickupklub.pl/printview.php?t=1229&start=0 Zostaje moduł i nowa instalacja. Edited August 17, 2016 by Arq Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibar Posted May 21, 2017 Share Posted May 21, 2017 Witam,a ja mam takie pytanie, czy możliwe jest, że były dwie wersje kostek w US spec 2008 rok.Chodzi o kostkę R79, w lewym tylnym nadkolu, ja mam 6 pionową, a przyłącze 10 pin ?Wysłane z mojego XT1052 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerZMC Posted August 30, 2017 Author Share Posted August 30, 2017 I znowu nadszedł dzień kiedy muszę podłączyć pod moją Tribecę przyczepę kempingową ... dowiedziałem się, że w celu podłączenia przyczepy potrzebuję moduł EU, ten który mam 311-0041-013 (ver.USA) muszę zastąpić modułem EU (symbol nieznany), wie ktoś coś może na ten temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Mam podczona instalacje bez zadnego modulu bezposrednio pod swiatla. Nie ma problemu czy to z przyczepa czy bagaznikiem rowerowymwysłane z tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 2 godziny temu, ppmarian napisał: Mam podczona instalacje bez zadnego modulu bezposrednio pod swiatla. Chyba bezpieczniej i taniej zastosować moduł gniazda haka http://allegro.pl/elektroniczny-modul-przyczepy-haka-sterownik-7-pin-i4979362725.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=149768 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibar Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Moduł jest zbędny, w oryginalne nie ma takiego, wtyczki US vs EU się różnią, ale da się częściowo podpiąć, przekładając piny w gniazdku przez nadkolu, jak się ma wiązkę dedykowaną, albo na szybko złączkach. Natomiast proponuje inwestować w hak 13 pin, w bagażniku rowerowym wymagane są już i światła cofania i przeciw mgłowe.Wysłane z mojego XT1052 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachata Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) Czy w wolnej chwili możecie mi podać dane Tribeci z dowodu rejestracyjnego. Chodzi mi o wszystkie masy . Pozycje z dowodu to F1 F2 F3 (jeśli jest) O1 O2 Potrzebuje auta do holowania przyczepy kempingowej o DMC 1300kg Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited January 18, 2018 by jachata Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Czy w wolnej chwili możecie mi podać dane Tribeci z dowodu rejestracyjnego. Chodzi mi o wszystkie masy . Pozycje z dowodu to F1 F2 F3 (jeśli jest) O1 O2 Potrzebuje auta do holowania przyczepy kempingowej o DMC 1300kg Z góry dziękuje za odpowiedzi. F1 brakF2 2586kgF3 brakO1 2000kgO2 750kgwysłane z tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 W dniu 18.01.2018 o 09:16, jachata napisał: Potrzebuje auta do holowania przyczepy kempingowej o DMC 1300kg Przy DMC Tribeci 2586kg i przyczepy 1300kg, to zwykła kategoria B chyba nie wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4444 Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Jeżeli chcesz mieć światła cofania w przyczepie lub innym "ogonku" = tylko wersja 13-pinów. Jeżeli Dopuszczalna Masa Całkowita zestawu przekracza 3,5 tony kategoria B + przyczepy E; wyjątek auto max DMC 3,5 tony + przyczepka typu lekkiego = bez hamulca i max DMC 0,750 tony - wówczas nic nie musisz podnosić kwalifikacji w uprawnieniach zwykłe kat. B wystarcza. ALE NIC NIE ZWALNIA Z OBOWIĄZKU WYKUPIENIA WINIETY lub zakupu VIATOLA !!!! Uważajcie bo kary sypią w tysiącach pln - wystarczy, że z monitoringu odczyta - nie musi zatrzymywać !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts