555marcin Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Prześwietlam pewien wóz na wyżej wymienionej stronie, i wyświetla się poniższy raport. Jak fizycznie zinterpretować fakt, że pomiędzy wpisem o pierwszym właścicielu w Polsce, a pierwszą rejestracją, jest ponad 9 miesięcy różnicy? Pierwsza moja myśl - handlarz. Ale ci przeważnie podsuwają do podpisania umowę z turasem. Chyba, że uczciwy handlarz który legalnie nabył wóz? Ale wtedy we wpisie z 2013 nie widniałoby "osoba fizyczna". Ktoś coś wie w tej materii i byłby chętny się podzielić wiedzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Może to być handlarz, który kupuje rozbite auto, rejestruje na siebie, spokojnie oddaje do zrobienia (z czym mu się nie spieszy) i sprzedaje po pół roku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batik Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 A jeżeli auto dostało czerwone tablice i dopiero po 9 miesiącach przerejestrowane? Tak tylko gdybam. Opcja nr 2 - zakup auta i jazda 9 miesięcy na starych tablicach z poprzedniego kraju do momentu przerejestrowania? Chociaż ta wersja z zakupem, naprawą i brakiem rejestracji jest bardziej prawdopodobna. Tylko dziwi mnie zakup na osobę fizyczną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 Właśnie ciekawi mnie, gdzie musi być zgłoszony pojazd, żeby był taki wpis o pierwszym właścicielu. Opcje są dwie - US lub WK. Bo urząd celny raczej się w to nie bawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krawietz Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Pytanie jaka data była na umowie kupna-sprzedaży. WK mogło wprowadzić datę kupna z umowy lub innych kwitów z UC, US. Krawietz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts