ketivv Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 (edited) Poszukując nowej Imprezy natknąłem się na ogłoszenie niemieckiego dealera oferującego auto demo jakim jest Subaru Impreza 2WD Czy Imprezy 2WD są już obecne w sprzedaży w którymś z krajów EU ? http://www.mobile.de/pl/Samochod/Subaru-Impreza-1.6i-Active-2WD/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:23500,mdl:8,frn:01-2012,vat:1/pg:vipcar/206024611.html Samochód z ogłoszenia jest w wersji manualnej bez reduktora, który posiadają wszystkie Imprezy 4WD z manualną skrzynią biegów. Poniżej oferta na nowe auto także w specyfikacji 2WD. http://www.mobile.de/pl/Samochod/Subaru-Impreza-1.6i-Active-2WD/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:23500,mdl:8,frn:01-2012,vat:1/pg:vipcar/207727569.html Pozdrowienia ketivv Edited June 3, 2015 by ketivv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitz Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Poszukując nowej Imprezy natknąłem się na ogłoszenie niemieckiego dealera oferującego auto demo jakim jest Subaru Impreza 2WD Czy Imprezy 2WD są już obecne w sprzedaży w którymś z krajów EU ? Ale po co...? Subaru 2WD to jak wódka bezalkoholowa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjak Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Poszukując nowej Imprezy natknąłem się na ogłoszenie niemieckiego dealera oferującego auto demo jakim jest Subaru Impreza 2WD Czy Imprezy 2WD są już obecne w sprzedaży w którymś z krajów EU ? Ale po co...? Subaru 2WD to jak wódka bezalkoholowa... Flotowe normy emisji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted June 8, 2015 Ojciec Założyciel Share Posted June 8, 2015 Czy Imprezy 2WD są już obecne w sprzedaży w którymś z krajów EU ? Imprezy są w sprzedaży w Niemczech, Szwajcarii, UK, Norwegii, Szwecji, Finlandii i Irlandii. W Niemczech ( aktualnie ) tylko z napędem AWD ( w Szwajcarii z definicji ). Jak w innych krajach - nie wiem ( aczkolwiek ze względu na położenie kierownicy oraz obecność kraju w Unii pozostaje sprawdzenie tylko w Szwecji - Finlandia podlega pod Szwecję więc tam oferta będzie taka sama ). Należy wziąć pod uwagę, że ze względu na bardzo ograniczone dostawy samochodów w tym roku w Niemczech i tak oferta Imprez jest raczej teoretyczna ... My nie wprowadzaliśmy Imprezy na rynek, gdyż była dostępna tylko z silnikiem 1.6, który spełniał oczekiwania bardzo nielicznej grupy klientów w Polsce. Od tego roku teoretycznie w ofercie producenta jest też silnik 2.0, lecz ze względu na niedostatek dostaw nie zdecydowaliśmy się na tego rodzaju poszerzenie oferty. Jak rozumieć cytowaną ofertę - nie wiem. W tekście jest opis "kein Allrad", ale także "napęd na wszystkie koła" ... Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketivv Posted June 8, 2015 Author Share Posted June 8, 2015 Dziękuje za informacje, ofertę Imprez 4WD na terenie EU znam. Faktem jest, że silnik 1.6 NA nie jest specjalnie zachęcająca ofertą ale kiedyś w przyszłości z 1.6 DIT byłoby to ciekawe auto. Ciekawostką jest pojawienie się wersji 2WD u co by nie powiedzieć dealerów Subaru w DE. Pozdrowienia ketivv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts