madball Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Witam, wysłałem wiadomość do Subaru Deutschland z zapytaniem o właściwy płyn do chłodnicy do Subaru Outbacka 2.0D (2003-2009), aby trzymać się zalecanych producentów. W odpowiedzi od działu technicznego dowiedziałem się, że Subaru ma własny płyn do chłodnic do nabycia w serwisach i przynajmniej na niemieckim rynku nie poleca się innych producentów. Zatem udałem się dzisiaj do ASO w mojej okolicy i obsługa działu części była bardzo zaskoczona, że coś takiego ma istnieć. O-ton pracownika: My w ogóle płynów do chłodnicy nie prowadzimy. Jakie jest stanowisko Subaru Import Polska w tej sprawie? Czy na terenie Polski istnieje własny płyn do chłodnic od Subaru, czy polecacie płyny innych producentów? Dzięki za odpowiedź... Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 W odpowiedzi od działu technicznego dowiedziałem się, że Subaru ma własny płyn do chłodnic do nabycia w serwisach potwierdzam , jest taki płyn , do nabycia w serwisach Subaru (w Polsce), w 4 litrowych opakowaniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
madball Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 (edited) coś z moim ASO jest w takim razie nie tak. czy ma Pan może jakiś link do sklepu serwisu, w którym można go nabyć? z chęcią ten płyn zamówię, ale niestety na sklep.subaru.pl nie mogłem nic znaleźć. bardzo proszę na priv, jeśli regulamin forum zabrania publikowanie URL'i. Edited May 18, 2015 by madball Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Tel serwis 228460049 (8-17) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Subaru bardzo 'uczciwie' podchodzi do płynów eksploatacyjnych nie narzucając marek, a jedynie specyfikację. W przypadku chłodziwa org jest bardzo trwały o ile nie był mieszany z innymi. Jeżeli wymieniać to IMVHO spokojnie można lać płyny o przedłużonej trwałości np. Prestone Vehicles are filled at the factorywith SUBARU Super Coolant thatdoes not require the first changefor 11 years/137,500 miles (11years/220,000 km). This coolantshould not be mixed with anyother brand or type of coolantduring this period. Mixing with adifferent coolant will reduce thelife of the coolant. Should it benecessary to top up the coolantfor any reason, use onlySUBARU Super Coolant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts