tedimy99 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Koledzy ,czy ktoś z Was mógłby mi pokrótce napisać jak zdemontować kierownicę w moim Legacy tak abym czegoś nie popsół , szczególnie chodzi mi o poduszkę powietrzną. Muszę zmienić kiere bo moja przetarła się na godz. 10 aż do pianki i strasznie mnie to denerwuje. Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Nie wiem jak zdemontować, ale jakbyś obszył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramzes Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 odepnij kleme od akumlatora z tyłu kierownicy masz śruby od air bag dwie ,i poduszka schodzi potem tylko śruba na kierownicy i masz gotowe , 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Dzięki ramzes . Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozarek Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 tylko jak będziesz ściągła kierownicę to nie odkręcaj śruby do końca. Kierownica na wieloklinie będzei siedziała dość mocno, jak będziesz się siłował z całkowicie odkręconą śrubą to możesz się pozbyć jedynek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Dzięki. W starszych samochodach kilka razy ściągałem kiere ,chodzi mi o wersję z poduszką , żeby mi przypadkiem ona krzywdy nie zrobiła . Ale teraz wiem ,że po odpięciu klemy ma być bezpiecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilos89 Posted August 23, 2015 Share Posted August 23, 2015 Drodzy Formulowicze podepnę się pod temat. Posiadam Legacy III z 2002r, chciał bym podmienić kierownice z Forester II z tego ogłoszenia: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/82625-s-kierownica-forester/#entry2303590 Obejdzie się bez większych komplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts