artykuł Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 hej, tak jak w tytule tematu jakie możecie polecić klocki hamulcowe do outbacka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 (edited) ja bym polecił trw albo ate Edited November 9, 2013 by Mike85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł951 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Ja od jakiegoś czasu w swoich autach montuję Girling. Obecnie mam w Outbacku na tyle. Nie piszczą, nie pylą auto dobrze hamuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevada Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Mój OBK dostał TRW i póki co sprawdzają się. Pylą ale to znaczy że są miękkie i nie zniszczą tarcz zbyt szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 dziękuję , chodziło mi bardziej o to jak dopasować klocki do 2.5 xt wersja USA, gdyż nie orientuję się czy to będzie ten sam rodzaj klocków co na rynek europejski. Jeśli ktoś z Was ma outbacka ze Stanów rocznik 2006 prosiłabym o podanie konkretnego modelu klocków hamulcowych , ewentualnie czy ten model samochodu ma odpowiednik na rynku europejskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 @@artykuł, http://opposedforces.com/parts/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 @artykuł, http://opposedforces.com/parts/ dzięki za stronę. Jest tam jasna informacja odnośnie przednich klocków (znalazłam odpowiednik) jednak nie mogę znaleźć tylnych. Mam u siebie 17" felgi, tam natomiast jest mowa o 15". Link to comment Share on other sites More sharing options...
harry78 Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 np.tył TRW GDB3373 przód TRW GDB3217 GDB3328 GDB3371 ostatnio wymieniałem tarcze i klocki z przodu na TRW i pasowały bez problemu...bo czemu miały by nie pasować ważne aby wybrać model z lat 2003-2009 i ma być ok.Kupiłem w IC.Takie tarcze mam DF4104 i podoba mi sie to ze mają warstwę antykorozyjna a klocki "wygłuszacze" Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 np.tył TRW GDB3373 przód TRW Dodany obrazek GDB3217 GDB3328 GDB3371 ostatnio wymieniałem tarcze i klocki z przodu na TRW i pasowały bez problemu...bo czemu miały by nie pasować ważne aby wybrać model z lat 2003-2009 i ma być ok.Kupiłem w IC.Takie tarcze mam DF4104 i podoba mi sie to ze mają warstwę antykorozyjna a klocki "wygłuszacze" tak myślałam, że Ty na pewno mi doradzisz , dzięki P.S. jeszcze jakbyś mi wymienił Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubelt Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 używam EBC Red przelatałem już na komplecie ponad 60kkm (2gi rok) na wiosnę.. czyli za 10k km będą raczej do wymiany. cena taka sam jak ori, nie piszczą, nie brudzą, heblują lepiej od ori na zimnych tarczach, na ciepłych jeszcze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harry78 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 tak myślałam, że Ty na pewno mi doradzisz , dzięki P.S. jeszcze jakbyś mi wymienił Trzeba było dzwonić...numer masz Ale ja podałem że to są "np." Co do wymiany to prosta sprawa więc Mąż sobie na bank poradzi Wiesz, u mnie z braku czasu możesz długo czekać żebym znalazł chwile.Ale jakby co to mogę kogoś polecić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 dziekuję wszystkim za odpowiedzi Co do wymiany to prosta sprawa więc Mąż sobie na bank poradzi musi sobie poradziś bo inaczej ja będę musiała się tym zająć Link to comment Share on other sites More sharing options...
harry78 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 zrobiłaś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Temat klocków już jest, nie ma co powielać. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts