kaarolekkk Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Witam. Znalazłem to dziś jak widać przyczepione do kawałka płaskownika i przykręcone do nadwozia. Umiejscowione to jest między wałem a wydechem. Wbiłem w google i wyczytałem jedynie że to "magnetic sensor" ale nie doczytałem do czego to jest. Ktoś wie po co i do czego służy? Naprawdę nikt nie wie do czego to by mogło być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cianbo Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 No a ten kabelek tam po lewej, to gdzieś idzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted September 18, 2013 Author Share Posted September 18, 2013 Idzie do grubszej wiązki a ona jest zaklejona. Liczyłem że ktoś będzie wiedział cóż to takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Może to jakiś ustrojstwo do otwierania bramy albo garażu. Wygląda jakby współpracowało z jakimś systemem zainstalowanym z podjeździe albo w drodze. Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 "magnetic sensor" http://www.vo.gme.cz/dokumentace/634/634-286/dsh.634-286.1.pdfwygląda jak "zwykły" kontaktron, - czujnik magnetyczny, zbliżeniowy. Nie ma "w pobliżu" jego drugiej cześci ? magnesu ? (w podobnej obudowie, ale bez kabelków) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted September 20, 2013 Author Share Posted September 20, 2013 Piter przeglądałem go ale i tak nie rozumiałem za bardzo. Niczego w pobliżu nie ma.Było to przymocowane do płaskownika taśmą izolacyjną a płaskownik do podwozia a ten sensor pomiędzy wydechem a wałem. Jutro będę dochodził po kabelkach może coś więcej się dowiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 http://www.cosmo-ic.com/object/products/P1-1A15-P010.pdf Proszę ,pozdro. ....jakby co to jest immobilaizer (dziwny taki),uniwersalny,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts